17-03-2016  - MCH Presse

Smid tøjet for verdens udsatte til Outlet-Messen

Smid tøjet for verdens udsatte til Outlet-Messen

Røde Kors og MCH Messecenter Herning går sammen om kampagnen ’Smid Tøjet Danmark’ til Outlet-Messen. Her forvandles aflagt tøj til nødhjælp, mens de besøgende får fornyet plads i klædeskabene derhjemme og med god samvittighed kan shoppe løs til Outlet-Messen den 2.-3. april.

Fakta om Smid Tøjet Danmark

 • Besøgende til Outlet-Messen kan aflevere tøj, sko, tekstiler, tasker og sko ved indgangen.
 • Tøjet må gerne være slidt, nusset, plettet og hullet, men ikke snavset eller vådt.
 • Tøj sorteres og genbruges enten som beklædning eller som tøjfibre.
 • For værdien af otte stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors’ genbrugsbutikker, kan Røde Kors give midlertidigt husly til en familie på flugt.
 • For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sørge for en besøgsven i seks uger til en, der er ensom og isoleret.
 •  Smid Tøjet Danmark er et partnerskab mellem TV 2, Coop og Røde Kors og favner de tre parters ønske om i højere grad at inspirere og understøtte det folkelige engagement i at hjælpe verdens udsatte.
 • Du kan aflevere dit brugte tøj til Røde Kors hele året og i Coop´s butikker fra den 11. – 23. april 2016.

Se mere om projektet her

 

Fakta om Outlet-Messen

 • 2. – 3. april i MCH Messecenter Herning
 • 2 dages shopping i områderne: Sport, Mandfolk, Rollinger, Mode, Bolig og Livsstil
 • Afholdes 2 gange årlig - forår og efterår
 • Forventer 160 udstillere
 • Over 3.000 brands fordelt i 3 messehaller
 • Early bird i Mode – fra lørdag kl. 9.00

Se mere på Outlet-messen.dk 

Forvaskede kjoler, bukser, der er blevet for små og børnenes aflagte tøj - alt kan bruges, når MCH Messecenter Herning i samarbejde med Røde Kors opfordrer de besøgende på Outlet-Messen den 2.-3. april til at smide tøjet til fordel for udsatte i verdens brændpunkter og i Danmark.

Smid tøjet inden Outlet-Messen

Med kun et par uger til forårsudgaven af Outlet-Messen er det tid til at rydde op og gøre plads i garderobeskabet til nye lækre sager. I stedet for at samle støv kan det gamle tøj være med til at hjælpe mennesker i nød. MCH Messecenter Herning og Røde Kors er gået sammen om kampagnen ’Smid Tøjet Danmark’ til forårets outlet messe, og Røde Kors håber på stor opbakning fra gæsterne til Outlet-Messen.

 - Outlet-Messen er en oplagt anledning til at få ryddet op i sit tøjskab, så der er plads til de nye, lækre varer. Hos Røde Kors ønsker vi at få doneret en masse tøj, og derudover vil vi også gøre opmærksom på, at man altid kan donere tøj til Røde Kors, og at man dermed hjælper udsatte mennesker, både i Danmark og verden, siger Louise Holk, Marketingkonsulent hos Røde Kors.

Røde Kors og MCH Messecenter Herning opfordrer jyderne til at bruge en dag i påsken på at finde det aflagte tøj frem, så det er klart til at smide bag i bilen og tage med til Outlet-Messen i Herning den første weekend i april. Foran indgangen til Outlet-Messen vil der stå tøjcontainere, som man kan smide tøjet i, inden man tager hul på oplevelserne i Danmarks største shoppemekka i MCH Messecenter Herning i weekenden efter påske.

Aflagt tøj bliver til nødhjælp 
Selv om tøjet i klædeskabet måske ikke ligner noget, der er guld værd, så har det stor betydning.

 - Alt tøj kan bruges, også tøj med huller. Det pæneste tøj sælger vi i en af vores mere end 230 genbrugsbutikker rundt i Danmark. Det tøj, der er i mindre god stand, sælger vi til opkøbere og fabrikker, som trevler tøjet op og bruger det som tøjfibre og bl.a. som fyld til bilsæder. Alt tøj har altså værdi, fordi vi kan sælge det og dermed få midler til Røde Kors’ hjælpearbejde, siger Louise Holk.

 Hos MCH Messecenter Herning glæder man sig over samarbejdet med Røde Kors.

 - Røde Kors’ initiativ til et samarbejde med Outlet-Messen omkring ’Smid Tøjet Danmark’ er virkelig godt tænkt. Det er noget, alle kan forholde sig til, og det er nemt at være med. Vi håber, at folk vil donere deres aflagte tøj, inden de går ind og shopper på Outlet-Messen. Så kan vi alle være med til at hjælpe til, hvor der virkelig er brug for det. Vi glæder os til at se, hvor meget tøj, vi sammen med Røde Kors kan samle i løbet af weekenden, siger Outlet-Messens projektleder, Maja Kjær Juul.

 De besøgende til Outlet-Messen bliver en del af Danmarks største tøjindsamling, og samtidig giver det mulighed for at fylde garderoben op igen, når MCH Messecenter Herning åbner for tre haller med kvalitetsvarer til outlet-priser i weekenden 2.-3. april.