11-05-2018  - MCH Presse

Solid dansk sejr i naboopgør mod Norge

Solid dansk sejr i naboopgør mod Norge

Danmark vandt fredag eftermiddag 3-0 i naboopgøret mod Norge i en udsolgt Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller

En udsolgt Jyske Bank Boxen var klædt i rødt og hvidt, da Danmark fredag eftermiddag vandt 3-0 over Norge og dermed spillede sig et skridt tættere på kvartfinalen ved VM i ishockey.

Allerede inden kampstart mellem Danmark og Norge var opbakningen og stemningen helt i top blandt de 10.800 publikummer i Jyske Bank Boxen. Der var stor jubel og trommehvirvler fra de rød-hvide farver på lægterne, da de danske drenge løb ind på isen, og håbet om endnu en dansk sejr var ikke til at tage fejl af blandt de danske fans – et håb, som det danske ishockeylandshold indfriede med en flot sejr på 3-0 over nabolandet Norge, der fik hele Jyske Bank Boxen til at vugge og skråle med på "Vi sejler op ad åen". 

Efter hele 11 skudforsøg på det norske mål sikrede Nicklas Jensen en 1-0 føring til Danmark, da der blot var 46 sekunder tilbage af første periode, hvilket var til stor jubel for de mange danske fans, der hurtigt løftede sig fra sæderne i applaus. Kun seks minutter inde i anden periode lød Kim Larsens ”Vi er dem, de andre ikke må lege med” for anden gang, da Nicklas Jensen endnu engang skød pucken forbi den norske målmand. Føringen på 2-0 til Danmark fik de danske fans til at bryde ud i sang, jubel, klapsalver og bølgegang på lægterne, og begejstringen havde endnu ikke lagt sig, før Frederik Storm fik taget i Jyske Bank Boxen til at løfte sig med aftenens sidste mål. Med en 3-0 føring sikrede Danmark sig en solid sejr over Norge og tog et vigtigt skridt tættere på kvartfinalen ved VM i ishockey.

Prisen som kampens bedste spiller gik til Christian Bull (NOR) og Jannik Hansen (DEN).

Fredag aften lægger Jyske Bank Boxen også is til kampen mellem USA og Sydkorea, mens Danmark spiller næste kamp mod Sydkorea lørdag 12. maj kl. 16.15.

Følg med og hold dig opdateret på de sociale medier: 

Jyske Bank Boxens Facebook-side

Fanzonen i Herning

IIHF Ishockey VM's Facebook-side

#jyskebankboxen

#iihfworlds

#denmark18


Se flere billeder