17-12-2021  - MCH Presse

Sport 2021 aflyses på grund af corona

Sport 2021 aflyses på grund af corona

Sådan så det ud, da Sportens stjerner blev hyldet til det traditionsrige sportgallashow i en udsolgt Jyske Bank Boxen i 2020. Foto: MCH/Tony Brøchner

De nye tiltag mod spredning af corona betyder, at Sport 2021 i Jyske Bank Boxen i Herning ikke kan gennemføres som ellers planlagt. DR forventer fortsat at markere sportsåret 2021, men på et senere tidspunkt og i en anden form.

For andet år i træk er det på grund af corona ikke muligt at gennemføre den traditionsrige sportsgalla i Jyske Bank Boxen i Herning.

Siden begyndelsen af nullerne har den årlige hyldest af de største danske idrætspræstationer ellers været afviklet lige efter nytår med op mod 10.000 feststemte tilskuere og en million tv-seere på DR. Showet er et samarbejde mellem DR, MCH, DIF, Team Danmark og Sport One.

Beslutningen om ikke at gennemføre ’Sport 2021’ i Jyske Bank Boxen som planlagt lørdag den 8. januar kommer, efter der i dag politisk er blevet indført en række nye tiltag, der skal bremse spredningen af corona, herunder nedlukning af lokaliteter som Jyske Bank Boxen.

Underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR, siger:

- Vi er utroligt kede af, at Sport 2021 ikke kan gennemføres i Herning, som vi alle havde set frem til og inderligt håbet på efter sidste år, hvor vi heller ikke kunne afvikle det i Jyske Bank Boxen. Men med de nye tiltag mod spredning af corona kan det ikke længere lade sig gøre at gennemføre et så stort arrangement med et tusindtalligt publikum, masser af idrætsudøvere og medvirkende. Det er dog stadig vores ambition at fejre de mange fantastiske sportspræstationer i 2021 og uddele sportspriser, men hvornår og hvordan ved vi endnu ikke. Allerede nu arbejder vi på højtryk for et alternativ.

Anders Kern Boje tilføjer, at han ser frem til at vende tilbage til Herning og Jyske Bank Boxen med et endnu stærkere sportsshow i 2023, hvor der forhåbentlig også bliver masser af flotte danske sportspræstationer at fejre.

En ærgerlig, men nødvendig beslutning
Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen ærgrer sig over, at coronapandemien også i 2022 får konsekvenser for den traditionsrige fest i MCH.

- Aflysningen er en nødvendig beslutning, der i år er ekstra ærgerlig, fordi sportsåret 2021 har budt på så meget, der fortjener at blive fejret og hyldet i det store gallashow. Samtidig har coronaaflysningen desværre også konsekvenser for mange andre end MCH. Vi ser frem til i årene fremover at fortsætte den mangeårige tradition, der går tilbage til år 2000 i et meget tæt og stærkt samarbejde med DR, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Sport One, siger Georg Sørensen.

 

De øvrige samarbejdspartnere udtaler følgende i forbindelse med aflysningen:

Hans Natorp, formand DIF
- Det har været et formidabelt sportsår, og i DIF er vi utrolig stolte af alle de imponerende præstationer, som danske atleter har leveret til OL, PL og internationale mesterskaber. Vi havde glædet os til at hylde dem alle sammen ved den storslåede sportsgalla og sender mange gode tanker til både atleterne og alle andre, som havde glædet sig til at være med i Herning. Vi ser frem til at vende stærkt tilbage om et års tid.

Peter Fabrin, administrerende direktør Team Danmark
- Sportsåret 2021 har været uforglemmeligt med den ene store præstation efter den anden. Derfor fortjener atleterne virkelig at blive fejret ved et storslået show. Men der er ingen vej uden om en aflysning. Vi skal passe på hinanden, og i Team Danmark vil vi gerne gøre alt, hvad vi kan for at beskytte atleterne, så de ikke indleder 2022 med en omgang coronavirus i kroppen.

Didrik Fjeldstad, direktør Sport One Danmark
- Mange har lagt et kæmpe stykke arbejde i forberedelserne til ’Sport 2021’, som udover fortjent at hylde atleterne også skulle løfte menneskene bagved de store præstationer. Idrætsåret 2021 har skabt samlingskraft og fællesskabsfølelse i Danmark, og derfor er den uundgåelige aflysning af showet ekstra ærgerlig i år. Vi vil arbejde stenhårdt sammen med vores uundværlige Olympiske Partnere frem mod et endnu stærkere comeback i 2022.