21-12-2023  - MCH Presse

Sport 2023 klar med værter og musikprogram

Sport 2023 klar med værter og musikprogram

Josefine Høgh og Tina Müller bliver aftenens værter til DR Sportens prisuddeling Sport 2023. Pressefoto.

De prominente tv-værter Tina Müller og Josefine Høgh indtager værtsrollerne, mens Dopha, Zar Paulo og Shu-bi-dua Medley af The Party Orchestra med artisterne Birthe Kjær, Michael Carøe, Bobo Moreno og Lasse Kramhøft (Pilfinger) udgør det musikalske program.

Der er igen linet op til årets største sportsfest, når DR sender live fra 'Sport 2023' i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag 6. januar klokken 21.00. Her skal Danmarks mest prestigefyldte sportspriser uddeles, og de største sportsstjerner og -præstationer hyldes.

Årets tema er 'Sammen om sejr', og showet vil ikke bare sætte fokus på de mange fantastiske idrætspræstationer i 2023, men også på de mange mennesker, der står bag atleterne og hjælper dem med at nå deres mål og drømme.

- Vi glæder os til at præsentere et forrygende show, der vil minde os om alle de store sportspræstationer i 2023, som har begejstret os og samlet os. Showet vil hylde de dygtige danske atleter, som vinder medaljer rundt omkring i verden, men lige så vigtigt, så vil showet også hædre dem bag medaljerne, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

To nye priser
Til showet skal vinderen af Årets Sportsnavn, B.T. Guld blandt andet findes, ligesom en lang række priser til både de største atleter og ildsjæle i det brede danske foreningsliv skal uddeles foran det feststemte publikum. I år skal der desuden uddeles to spritnye priser; 'Årets Holdkammerat', som DIF uddeler til en ung, der er med til at skabe gode fællesskaber og 'Idrættens Sociale Pris', som er en pris fra DIF og Grundfos Fonden. Prisen hylder en af de mange vigtige sociale indsatser i idrættens verden.

- Der skal uddeles flere priser end nogensinde, og det er fordi, der er så mange ildsjæle i dansk idrætsliv, der fortjener at blive hyldet, og samtidig har vi fundet nye kreative måder at uddele priserne på, så det bliver et show med højt tempo og overraskelser af både kendte og ukendte fra sportens verden, siger Anders Kern Boje.

Årets musikalske indslag bliver også lidt af et festfyrværkeri, når The Party Orchestra, med artisterne Michael Carøe, Bobo Moreno, Birthe Kjær og Lasse Kramhøft (Pilfinger) spiller deres yndlings-Shu-bi-dua-sange. Ligesom der også kommer forrygende optrædener fra både Dopha og Zar Paulo.

Afslutningsvis i showet udpeges der traditionen tro et nyt medlem til den prestigefyldte Sportens Hall of Fame.

Sport 2023 arrangeres i samarbejde med DR, DIF og Team Danmark. Siden 2010 har begivenheden, på nær under corona-pandemien, haft til huse i Jyske Bank Boxen. Læs mere her.