05-01-2019  - MCH Presse

Sportens helte blev hyldet i Jyske Bank Boxen

Sportens helte blev hyldet i Jyske Bank Boxen

Jyske Bank Boxen dannede traditionen tro ramme om Sport 2018 lørdag 5. januar 2019. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Lørdag 5. januar bød på et storstilet prisshow i Jyske Bank Boxen, da Sport 2018 for 19. gang hyldede de største sportshelte og flotteste sportspræstationer gennem året.

Der var prisfest i Herning, da DR’s prisuddelingsshow, Sport 2018, traditionen tro indtog Jyske Bank Boxen for at hylde de største sportsstjerner, bed­ste præstationer samt repræsentanter for dansk idræt, der alle har været med til at gøre 2018 til historisk sportsår. Aftenen var pakket festligt ind i underholdende indslag og musikalske perler, og der blev både fejret store øjeblikke, set tilbage og kigget frem mod et nyt år med store sportsbegivenheder i sigte.

Showet blev indledt med et sandt festfyrværkeri, da det nye værtspar Tina Müller og Thomas Skov indtog scenen og sammen med et stort mandskor, dansere, gymnaster og publikum sang og dansede multiarenaen varm til Nephews store hit ’Igen & Igen &’. Herefter ledte Tina Müller og Thomas Skov publikum gennem showet med overrækkelsen af 12 af landets fornemmeste idrætspriser samt en optagelse i Hall of Fame, mens aftenens musikalske underholdning blev leveret af Mads Langer, Iris Gold og TV-2.  

Årets sportsnavn og nye priser
Blandt de 12 prestigefyldte priser kunne to nye sportspriser se dagens lys ved Sport 2018. Toyotas Intet Er Umuligt gik til ishockeyspiller Lars Eller for at vende et umuligt udgangspunkt til et stort resultat, mens prisen Danske Spil Årets Detalje gik til ishockeymålmand Frederik Andersen for en enestående redning. 

Den største pris som Årets Sportsnavn blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik og gik til Caroline Wozniacki. Det var 28. gang, at prisen Jyllands-Postens og DIFs Årets Sportsnavn blev uddelt, og Caroline Wozniacki vandt foran Michael Valgren og Pernille Harder.

- Tusind, tusind tak. Jeg er stolt af at repræsentere Danmark herude. Jeg vil takke jer alle sammen for jeres støtte – det betyder rigtig meget for mig. Det er fantastisk, sagde Caroline Wozniacki i en live-transmission fra Australien.

Ny stjerne i Hall of Fame
Det var den tidligere topsvømmer og verdensmester Lotte Friis, der modtog aftenens største hæder, da hun blev optaget i dansk idræts mest eksklusive klub, Hall of Fame, som medlem nummer 34.

- Jeg vil sige tak til bestyrelsen for at blive valgt ind – det er en kæmpe ære, og det er det sidste ultimative skulderklap, min karriere kan få. Jeg vil også sige tak til min dejlige farmor, som gav mig glæden og passionen ved vand. Det er jeg evigt taknemmelig for. Jeg vil også takke mine venner, familie og min kæreste, der var med, da jeg skulle beslutte mig for at lægge badedragten på hylden. Det har været det sværeste, jeg har prøvet til dags dato, sagde Lotte Friis.

I løbet af karrieren har Lotte Friis vundet medaljer ved både EM, VM og OL. Et af de største højdepunkter i hendes karriere kom ved VM i svømning 2009 i Rom, da hun først vandt sølv på 1.500 m fri og efterfølgende guld på 800 m distance. Hun blev dermed den første dansker nogensinde til at vinde VM-guld på langbane. I 2017 valgte det danske svømmeikon at stoppe sin karriere.

I alt 8.600 publikummer overværede Sport 2018 live i Jyske Bank Boxen. Sportens prisuddeling blev arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund, Sport One Danmark og MCH.
 

Sport 2018 – vinderne:

e-Boks, DIF og DR P4’s Danskernes Idrætspris: Lykkeliga

BESTSELLERs Olympiske Håb: Clara Tauson

Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Mandlige Fodboldspiller: Christian Eriksen

Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Kvindelige Fodboldspiller: Pernille Harder

Team Danmark og Salling GroupsTalentpris: Jan Christiansen (Dansk Sejl Union) 

Ørsted og DIFs Årets Energibundt: Gitte Paulsen (Lindholm Badminton Klub)

Toyotas Intet Er Umuligt: Lars Eller

Kulturministerens Parasportspris: Anders Berenth

Danske Spil Årets Detalje: Frederik Andersen (ishockey)

B.T. Guld: Caroline Wozniacki

Tryg Forsikring Årets Forbillede: Jesper Nøddesbo

Jyllands-Posten og DIFs Årets Sportsnavn: Caroline Wozniacki

Hall of Fame: Lotte Friis


Se flere billeder