08-01-2017  - MCH PRESSE/Maria Lange

Sportens stjerner blev hyldet i Jyske Bank Boxen

Sportens stjerner blev hyldet i Jyske Bank Boxen

Foto: MCH/Tony Brøchner.

De danske sportshelte blev hyldet, da sportens prisuddeling, Sport 2016, fandt sted for 16. gang i Jyske Bank Boxen lørdag den 7. januar. Til stede var H.K.H. Kronprins Frederik, som uddelte én af i alt 12 priser.

Landets fornemmeste idrætspriser blev uddelt til de mest markante præstationer inden for dansk idræt, da Sport 2016 lørdag aften hyldede stjerner og repræsentanter for dansk idræt.

Aftenens værter, Peter Møller og Tina Müller, styrede slagets gang med overrækkelsen af 12 priser og en optagelse i Hall of Fame, mens Mads Langer, Brandon Beal og Gnags stod for aftenens underholdning.

- Det har været det bedste sportsår nogensinde. Det har regnet med priser over hele Danmark, sagde Peter Møller og henviste til, at de danske sportshelte i 2016 hev i alt 146 VM-, EM-, OL- og paralympiske medaljer hjem til Danmark.
 

Årets Sportsnavn
H.K.H. Kronsprins Frederik overrakte aftenens første pris i form af Jyllands-Posten og DIF’s Årets Sportsnavn, som gik til OL-guldmedaljesvømmeren Pernille Blume.

- Tusind tak for den støtte I har givet mig op til OL og efter OL. Jeg modtager så meget kærlighed fra alle, så af hjertet tak for al jeres support og støtte, sagde en rørt Pernille Blume fra scenen i Jyske Bank Boxen.

Det var 26. gang, at prisen blev uddelt, og Blume vandt foran hækkeløberen Sara Slott Petersen, som vandt sølv ved OL, samt herrelandsholdet i håndbold, der tog guld ved OL.

Blandt aftenens andre vindere var også herrehåndboldslandsholdet, der vandt BT Guld, Kasper Schmeichel, der blev kåret til Årets Mandlige Fodboldspiller, dressurrytter Cathrine Dufour, som blev BESTSELLERs Olympiske Håb og Pernille Harder, der blev Årets Kvindelige Fodboldspiller.
 

Paul Elvstrøm blev mindet
Selvom det regnede med priser og hæder til Sport 2016, blev der også tid til at mindes en, der har gjort noget helt særligt for dansk eliteidræt. Den største, danske OL-helt nogensinde, Paul Elvstrøm, der gik bort 7. december 2016, blev mindet fra scenen i Jyske Bank Boxen, hvor sejlsportsudøverne Jesper Bank, Jonas Høgh-Christensen og Ben Ainslie alle sendte en hilsen til en af dansk idræts største profiler.

- Paul Elvstrøm var en pioner. Han var visionær, og han kan betragtes som vores allesammens grundlægger af elitesport, sagde Jonas Høgh-Christensen.
 

Nyt medlem af Hall of Fame
Den 44-årige Eskild Ebbesen modtog aftenens største hæder, da han blev optaget i legendernes klub, Hall of Fame. Den tidligere roer opnåede i næsten to årtier ekstremt stor succes som en del af den danske letvægtsfirer. Listen over præstationer tæller tre OL-guldmedaljer, to OL-bronze-medaljer og seks VM-guldmedaljer.

- Det er på alle måder stort. Aftenen har været fyldt med overraskelser. Mine børn var her, og alle fra fireren var her, så det er bare stort, sagde en taknemmelig Eskild Ebbesen, som indtræder i Hall of Fame som medlem nummer 32.

I alt 8.527 publikummer overværede Sport 2016 live i Jyske Bank Boxen.

Sport 2016 blev arrangeret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund, Sport One Danmark og MCH.

 

Sport 2016 – Vinderne:

 

Jyllands-Posten og DIFs Årets Sportsnavn: Pernille Blume

 

Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris: Thor Hyllegaard Pedersen, Sportschef i Danmarks Brydeforbund

 

Tryg Forsikring Årets Forbillede: Rikke Nielsen, Håndbold for udviklingshæmmede

 

DONG Energy og DIFs Årets Energibundt: Tim Falck Weber, Tisvilde – Hegn Orienteringsklub

 

DIF og Nordea-fondens Fidusbamse: Signe Vembye, Aarhus Tigers Cheerleaders

 

Kulturministerens Handicapidrætspris: Stinna Tange Kaastrup, Dressurrytter

 

e-Boks, DIF og DR P4s Danskernes Idrætspris: FC Prostata

 

BESTSELLERs Olympiske Håb: Cathrine Dufour, Dressurrytter

 

Danske Spil Årets Jubelscene: Casper U. Mortensen, Håndboldspiller

 

Spillerforeningens og Hessel HiRE Årets Kvindelige Fodboldspiller: Pernille Harder, Linköpings FC

 

Spillerforeningens og Hessel HiRE Årets Mandlige Fodboldspiller: Kasper Schmeichel, Leicester City

 

BT Guld: Håndboldherrerne

 

Hall Of Fame: Eskild Ebbesen

 


Se flere billeder