06-01-2024  - MCH Presse

Sportens stjerner og ildsjæle fejret i udsolgt Jyske Bank Boxen

Sportens stjerner og ildsjæle fejret i udsolgt Jyske Bank Boxen

Sportens største stjerner blev hyldet til Sport 2023 i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Hyldestshowet Sport 2023 samlede 6. januar 2024 en lang række af landets mest profilerede sportsfolk, repræsentanter for dansk idræt og ikke mindst fans til en forrygende, festlig og farverig aften i Jyske Bank Boxen. Det forgangne års største meritter blev fejret, et nyt medlem blev optaget i Sportens Hall of Fame, og så var der stærk musikalsk underholdning fra nogle af tidens toneangivende navne.

Prismodtagere

 • B.T. Guld: Jonas Vingegaard 
 • Toyotas Intet er umuligt: Kim Astrup Sørensen og Anders Skaarup Rasmussen
 • Team Danmarks Trænerpris: Thomas Stavngaard
 • Fremtidens Idræt for Børn og Unge "Årets Holdkammerat": Olivia Kirkegaard
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE – Årets Mandlige Fodboldspiller: Andreas Christensen
 • DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE – Årets Kvindelige Fodboldspiller: Amalie Vangsgaard
 • DIF og Grundfos Fondens Idrættens Sociale Pris: Mogens Damgaard for sin indsats i Idræt for sindet 
 • Kulturministerens Parasportspris: Emma Lund 
 • Danske Spil og DIF's Årets Idrætsforening: Hammel Gymnastikforening
 • DIF's Årets Frivillige: Trine Knudsen
 • BESTSELLERs Olympiske Håb: Nikolai Terteryan 
 • DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn: Håndboldherrerne
 • Nyt Hall of Fame-medlem: Lasse Svan 
   

Stemningen var helt i top allerede på den gyldne løber, hvor feststemte berømtheder i lange baner indfandt sig foran de mange fremmødte fotografer fra pressen. Ministre, TV-personligheder og sportsfolk på stribe, herunder de mange prisnominerede navne, var på pletten, og humøret var højt – og dermed var scenen sat for årets udgave af sportens store fejring, Sport 2023, der fandt sted i Jyske Bank Boxen og blev besøgt af 8.500 gæster svarende til udsolgt.

Efter en storslået åbning på showet, hvor dans, balloner og gymnastik mødtes i smukkeste forening, indtog aftenens værter, Tina Müller og Josefine Høgh, scenen, og oven på den første af en hel række kavalkader på storskærmen med nogle af sidste års største resultater, gjaldt det nu aftenens første pris, B.T. Guld. Pernille Blume overrakte prisen, der gik til Jonas Vingegaard, som tilmed på en videooptagelse blev lykønsket af rivalen Tadej Pogacar.

Derefter vandt Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen Toyotas Intet er umuligt-prisen, Thomas Stavngaard vandt Team Danmarks Trænerpris og Olivia Kirkegaard vandt Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’.

Musikalske indslag og flere priser
Aftenens første musikalske indslag stod Dopha for, og stjerneskuddet, der lagde ud i ensom majestæt ved et klaver i midten af salen, blev på scenen flankeret af et cirka 40 personer stort kor og et par musikere, mens massive mængder konfetti blev skudt ud over salen.

Tiden var nu kommet til at få kåret DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Mandlige Fodboldspiller – en pris, der blev overrakt af Preben Elkjær og vundet af Andreas Christensen. DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE Årets Kvindelige Fodboldspiller blev målslugeren Amalie Vangsgaard.

Siden triumferede Mogens Damgaard fra Idræt for Sindet med DIF og Grundfos Fondens Idrættens Sociale Pris – en overrækkelse, der elegant ledte videre til endnu en spektakulær gymnastikopvisning til tonerne af Nephews ’Allein Alene’.

Kulturministerens Parasportspris gik til Emma Lund, Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening blev Hammel GF, hvilket blev markeret med et musikalsk indslag og et væld af dansere, der pludselig piblede ind i salen. DIF’s Årets Frivillige gik til Trine Knudsen fra Fjelsted Harndrup Skytteforening.

Derpå fulgte aftenens andet musikalske indslag, der blev leveret af fremstormende Zar Paulo, der med ’Klap For Fædrelandet’ fik hele Jyske Bank Boxen til både at hoppe og klappe med.

Nikolai Terteryan blev udråbt til Bestsellers Olympiske Håb, mens DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn blev håndboldherrerne – en pris, der blev præsenteret af Camilla Andersen og overrakt af Lotte Friis. Håndboldherrerne blev ikke mindst hædret for at have vundet VM tre gange i streg.

Nyt medlem af Sportens Hall of Fame afsløret
Lars Christiansen og Anders Eggert indtog nu scenen for at løfte sløret for det nye medlem af Sportens Hall of Fame. Det viste sig at være tidligere håndboldspiller Lasse Svan Hansen, der bevæget tog imod prisen med en rørende takketale og tårer i øjnene. Manden, der nåede 246 landskampe for Danmark med 572 mål til følge og har vundet stort set alt, der er at vinde i sporten, fortalte om at gå sine egne veje og at tro på valget af disse. Derpå blottedes den buste, der nu skal stå i Idrættens Hus, hvorefter Lasse Svan Hansen understregede, at én ting er titler og oplevelser, noget andet er de mennesker, man møder på sin rejse – hvoraf mange havde fundet vej til scenen.

Showet bød desuden på en række spændende videoindslag – blandt andet en herlig snak mellem de fire cykelryttere Mattias Skjelmose, Mikkel Bjerg, Mads Pedersen og Andreas Kron og en gribende mindevideo om nyligt afdøde Tom Bogs.

Aftenen blev rundet af med et Shu-bi-dua-medley ved The Party Orchestra med solisterne Birthe Kjær, Michael Carøe, Bobo Moreno og Lasse ’Pilfinger’ Kramhøft – et flot og farverigt show med dans, masser af konfetti og lutter gode vibrationer.

Se billeder fra aftenen i galleriet nedenfor.


Se flere billeder