16-05-2023  - MCH Presse

Stærke VM-nationer forhåndsplaceret i Danmark

Stærke VM-nationer forhåndsplaceret i Danmark

Det tyske kvindelandshold indtager Jyske Bank Boxen til VM i kvindehåndbold, der udspiller sig 29. november- 17. december 2023. Foto: Lars Møller.

Forud for lodtrækningen til VM i kvindehåndbold til december ligger det allerede nu fast, at Tyskland gør Danmark selskab i Jyske Bank Boxen, og at Spanien og Holland også spiller på dansk grund.

De otte forhåndsplacerede nationer til VM:

Gruppe A, Göteborg – Sverige

Gruppe B, Helsingborg – Montenegro

Gruppe C, Stavanger – Norge

Gruppe D, Stavanger – Frankrig

Gruppe E, Herning – Danmark

Gruppe F, Herning – Tyskland

Gruppe G, Frederikshavn – Spanien

Gruppe H, Frederikshavn – Holland

Lodtrækningen nærmer sig til historiens 26. VM i kvindehåndbold i Danmark, Norge og Sverige. Men selvom de 32 hold først den 6. juli får deres vej mod VM-trofæet brolagt, kender otte nationer allerede nu deres startdestination ved mesterskabet.

Som der er tradition for, forhåndsplaceres nogle de af deltagende lande nemlig efter aftale mellem værtsnationerne og Det Internationale Håndboldforbund af kommercielle hensyn.

Og for danske håndboldfans gør det formentlig kun forventningens glæde endnu større, at de stærke håndboldnationer Spanien og Holland får base i Frederikshavns Arena Nord, mens Tyskland gør Danmark selskab i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Spanien og Holland spiller ofte med om medaljerne og er garanter for underholdende håndbold, og Tyskland har stolte håndboldtraditioner og et fantastisk håndboldpublikum.

- Så vi er rigtig glade for, at vi – sammen med vores egne håndboldkvinder – får lov at præsentere tilskuerne herhjemme for så gode hold allerede fra det indledende gruppespil. Forberedelserne er i fuld gang i godt samarbejde med både de to arenaer, Herning og Frederikshavn kommuner og Sport Event Denmark, siger eventansvarlig i Dansk Håndbold Forbund, Anita Kristiansen.

Store forventninger i arenaerne
Tysklands seneste medalje ligger tilbage i 2007, men holdet har ved de seneste fire års VM og EM været i top otte. Og sammen med Danmarks kampe, der alle spilles i Jyske Bank Boxen, er der lagt op til fantastiske oplevelser.

- Vi elsker de store mesterskaber og ser meget frem til verdensmesterskabet for Danmarks håndboldkvinder i december, hvor Jyske Bank Boxen igen vil være hele Danmarks hjemmebane. Med til den helt rigtige mesterskabsstemning hører engagerede fans fra de deltagende nationer. Derfor glæder vi os over, at Tyskland også spiller i Herning, og vi ser frem til at byde håndboldfans fra vores naboland velkommen, siger Georg Sørensen, adm. direktør i MCH A/S.

Spanien har været i semifinalerne ved de seneste to verdensmesterskaber og vandt sølv i 2019. Holland, der føres an af den mangeårige profil fra den hjemlige liga, Estavana Polman, har ligeledes imponeret med fem medaljer de seneste otte år. Heraf VM-guld i Japan i 2019. Derfor er det også hold, Per Malmberg, adm. direktør i Arena Nord, ser frem til at huse.

- Vi er rigtig glade for, at Holland skal spille i Frederikshavn, for de hollandske landsholdsprofiler spiller i nogle af de største klubber i Europa og herunder også mange i Danmark. Så mange af spillerne er velkendte, og det er virkelig et tophold.

- Spanien spillede også i Frederikshavn ved VM i 2015, så dem glæder vi os til at byde velkommen tilbage. Det er en nation, der har været med til at præge toppen i international kvindehåndbold i mange år og nu er ved at udklække flere nye spændende stjerner, siger han.

Mens Danmark placeres i gruppe E, er Tyskland i gruppe F – og holdene kan dermed mødes i mellemrunden i Jyske Bank Boxen i Herning, hvis de begge slutter blandt de tre bedste i gruppen, der avancerer. Spanien i gruppe G og Holland i gruppe H har ligeledes udsigt til at tørne sammen i mellemrunden i Arena Nord i Frederikshavn.

Foruden de to gruppespil og en mellemrunde i både Herning og Frederikshavn, danner Jyske Bank Boxen også ramme om to kvartfinaler og hele finaleweekenden, mens der i Arena Nord spilles President’s Cup for de lande, der ikke går videre fra det indledende gruppespil.

Læs mere om VM i kvindehåndbold og køb billetter her.