13-03-2022  - MCH Presse

Stærkt comeback for traditionsrig hestefest i Herning: 60.000 besøgende

Stærkt comeback for traditionsrig hestefest i Herning: 60.000 besøgende

Under overskriften 'The Show Must Go On' gjorde Dansk Varmblods Hingstekåring comeback i Jyske Bank Boxen, der dannede rammen om spektakulære gallashows og topsport. Foto: Wiegaarden. 

Verdenstoppens ekvipager konkurrerede, fremtidens hingste blev bedømt, og udstyr til hestehold blev handlet i stor stil, da den 42. udgave af Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen samlede 59.624 hesteentusiaster fra nær og fjern i Herning 9.-13. marts.

’The Show Must Go On’. Sådan lød temaet for 2022-udgaven af Dansk Varmblods Hingstekåring – og det storstilede og traditionsrige hestearrangement gjorde da også comeback med bravur i form af gåsehudfremkaldende gallashows, topsport og ét stort udstyrsmekka med 263 veloplagte udstillere, der havde meget at byde på til det hesteglade publikum.

Efter en 2020-gennemførsel i coronaens skygge og en aflysning af det store hesteevent i Herning i 2021 var det en særlig glad Dansk Varmblod-direktør, der omfavnede gensynsglæden i forbindelse med det festlige gallashow:

- Hvor har vi da savnet det her. Hvor har vi da savnet jer, kære publikum, lød det gennem højtalerne i en fyldt Jyske Bank Boxen, der kvitterede med rungende klapsalver, da spørgsmålet fra Casper Cassøe efterfølgende lød: ”Er I klar Herning?”

Og i Herning var man klar med massiv opbakning til de konkurrerende i arenaerne og stor handlelyst i hallerne under det festlige hestearrangement. Det glæder den administrerende direktør i MCH, der kunne byde velkommen tilbage til en mangeårig og tæt samarbejdspartner efter to års ufrivillig pause:

- Først og fremmest skal der lyde en varm tak og et stort tillykke til alle i Dansk Varmblod og deres mange frivillige, der for 42. gang har formået at begejstre store som små hesteinteresserede i Herning, efter en svær gennemførelse i 2020 og en ærgerlig, men nødvendig aflysning i 2021, siger Georg Sørensen, der samtidig hæfter sig ved den gennemgående stemning og optimisme:

- ‘The Show Did Go On’. Jyske Bank Boxen og messehallerne har emmet af liv og god stemning weekenden igennem, og den store og oprigtige gensynsglæde har været tydelig at mærke. En hjertelig tak til alle, der har bidraget til den fantastiske stemning og til udstillerne, der oplevede stor handelslyst, udtaler Georg Sørensen.

Gallashows med blå-gul hilsen
Selvom ’The Show Must Go On’ var et gennemgående tema under Dansk Varmblods Hingstekåring, blev den nuværende situation i Ukraine samtidig markeret. Indgangspartiet til henholdsvis Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning var oplyst i blåt og gult weekenden over, og de to gallashows blev åbnet med en smuk hyldest til Ukraine med blå-gule farver i arenaen til tonerne af ’Kringsatt av fiender’.

Herefter blev publikum taget med på en tidsrejse gennem de seneste to år – fra coronaen blev opdaget i Kina, over fodboldfest og fællessang til nu – sideløbende med en fascinerende opvisning af islandske heste til stor begejstring for publikum i salen.

Traditionen tro blev MCH’s Varmblodspris desuden uddelt i forbindelse med det spektakulære gallashow lørdag aften. Her blev dyrlæge Hans Schougaard hyldet for sit mangeårige virke i Dansk Varmblod som forbundets dyrlæge, hvor han på flere felter har formået at være forud for sin tid på betydningsfulde områder inden for avlen.

Dansk dominans
De rød-hvide farver dominerede på dressurscenen, da der blev blændet op for femstjernet dressur i Jyske Bank Boxen. Her strøg forhånds- og publikumsfavoritten Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian helt til tops i begge DWB Five Star Grand Prix-klasser, mens Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald fordelte de resterende topplaceringer imellem sig.

Bøgegårdens Gladiola, som er ejet af Bøgegården og Fransbjerg Horses, løb med hæderen 'Årets Hingst'. En titel, der hvert år uddeles til en hingst, der har gjort sig særligt bemærket som avlshingst.

Også DM for beslagsmede blev gennemført i weekenden, og her var det Klaus Hansen, der tog titlen som dansk mester.

Kongeligt besøg
Den traditionsrige hesteweekend gav også anledning til et royalt besøg af Dansk Varmblods protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte, der både var i tilskuerens og prisoverrækkerens rolle. H.K.H. Prinsesse Benedikte er desuden protektor for sommerens VM i ridesport, som bliver det næste store hestearrangement i Herning. Her er dressur, paradressur, voltigering og springning på programmet, når det største internationale ridesportsmesterskab på dansk jord nogensinde gennemføres 6.-14. august. 200.000 forventes at lægge vejen forbi Herning og Jyske Bank Boxen og MCH Arena, der skal lægge underlag til de forskellige ridediscipliner.

Dansk Varmblods Hingstekåring og Hest & Rytter-messen vender tilbage til Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning 8.-12. marts 2023.


Se flere billeder