11-05-2017  - MCH PRESSE

Startups får unikke rammer til EOT – Electronics of Tomorrow

Startups får unikke rammer til EOT – Electronics of Tomorrow

Visualisering: MCH.

Elektronikbranchens spirende talenter inviteres til at blive en del af den nye elektronikmesse, som får premiere i Herning 31. oktober – 2. november 2017.

EOT

EOT - Electronics of Tomorrow afholdes i MCH Messecenter Herning i dagene 31. oktober til 2. november 2017.

EOT henvender sig til udstillere inden for elektronikbranchen og skal være et attraktivt og interessant mødested for en bred skare af eksempelvis ingeniører, teknikere, udviklingsfolk, maskinbyggere og indkøbere, som kan blive inspireret til nye løsninger og udviklingspotentialer inden for deres respektive brancher.

www.eot.dk

Når fagmessen EOT – Electronics of Tomorrow åbner til efteråret, får de besøgende mulighed for at besøge veletablerede virksomheder, men i et særligt område for startups bliver der også rig lejlighed til at gå på opdagelse blandt en række nystartede virksomheder, ildsjæle og udviklingsfolk fra elektronikindustrien.
 

25 af de bedste startups
Startup-området på EOT får plads til 25 talenter fra hele Skandinavien, som håndplukkes gennem en ansøgningsproces, hvor EOT i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA udvælger de bedste kandidater til messen. De udvalgte iværksættere får herefter mulighed for at deltage på EOT med deres egen stand samt deltage i en mentorordning, hvor dygtige og erfarne fagfolk fra branchen vil være med til at hjælpe iværksætterne med svar på deres spørgsmål om alt lige fra marketing og funding til salg og produktudvikling.

- Målet er at hjælpe iværksættere og udviklere på vej, da de har en vigtig rolle for den fremtidige innovation i elektronikbranchen. Vi vil gerne være med til at koble startups med den mere etablerede del af branchen og på den måde være med til at sikre, at den skandinaviske elektronikbranche også fremadrettet er med til at sætte sit præg på fremtidens teknologi, siger Mona Jakobsen, projektchef i MCH Messecenter Herning. 

De 25 udvalgte startups får også mulighed for at deltage i en pitching-konkurrence, hvor de på få minutter skal pitche deres forretningsidé til en fagjury, som premierer bedste pitch med 50.000 kroner. Konkurrencen afholdes på EOT og kan overværes af alle.
 

Bredt fokus på startups
Det bliver ikke kun i det særlige startup-område, at vækstlaget sættes i fokus. Også på konferenceprogrammet er ét af seks konferencespor ’Startups & Funding’, og her kan konferencegæsterne blandt andre glæde sig til at høre iværksætteren Jesper Buch, som er kendt som grundlægger af Just Eat og investor i DR1-programmet Løvens Hule, fortælle om vejen til succes.  

Den mere etablerede branche glæder sig også over det målrettede fokus på startups. Morten Kreiberg Block, Nordic Engineering Director i Arrow Electronics, fortæller, at de på deres stand vil have et særligt fokus på startups og blandt andet promovere deres nyligt indgåede samarbejde med crowd-funding sitet Indiegogo, som blandt andet indebærer, at Arrow Electronics stiller ressourcer og vejledning til rådighed til iværksættere, som forsøger at få et gennembrud på markedet.

- Det er vigtigt for branchen at bakke op om startups, for det er med til at give hele branchen et løft. Som regel afføder en god idé en anden idé eller en endnu bedre idé. Det driver vækst og innovation generelt for os som branche, siger Morten Kreiberg Block og fortsætter:

- EOT giver os mulighed for tidligt at møde iværksætterne ansigt til ansigt og vise, at vi er en spændende, innovativ og kreativ teknologivirksomhed, der kan hjælpe dem godt i gang og sikre en succesfuld realisering af deres idéer - og så er vi måske heldige, at de i fremtiden vælger os som leverandør.

EOT - Electronics of Tomorrow afholdes i MCH Messecenter Herning i dagene 31. oktober til 2. november 2017. Ansøgningen til startup-området er åbent.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer