21-11-2018  - Agromek

Statsministeren åbner Agromek

Statsministeren åbner Agromek

Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner Agromek på tirsdag. Foto fra åbningen af Hi15 af MCH/Tony Brøchner.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foretager den officielle åbning af Agromek 2018 i MCH Messecenter Herning tirsdag den 27. november.

Når Agromek åbner tirsdag morgen i MCH Messecenter Herning, står 535 udstillere fordelt på 13 haller klar til fire dage med fuld fokus på landbruget. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er, ligesom i 2014, messens officielle åbningstaler. Dengang var han ikke statsminister, men på oppositionens vegne fremlagde han ved åbningen forslag til det, der senere blev vedtaget og kendt som Landbrugspakken.

Statsministeren foretager åbningen efter at Agromeks formand, administrerende direktør Sten Andersen, Dan-Egtved A/S, har budt velkommen.

Senere på formiddagen afsløres det, hvem der skal modtage de syv Agromek Awards blandt 21 nominerede. Prisvinderne er de nyheder, der skønnes at kunne få størst praktisk betydning for den enkelte landmand eller landbruget som helhed.

Agromeks formand, Sten Andersen, glæder sig over den store opbakning til messen fra udstillerne og ser frem til, at Agromek i år kan præsentere helt nye aktivitetsområder for de besøgende:

- Det gælder Agromania med det nyeste indenfor teknologi, digitalisering og robotter, hvor vi samtidig har vores nye innovationskonkurrence Agromek Student Challenge. Desuden kan vi præsentere det nye biogasområde, hvor udstillere og andre aktører inden for biogas og håndtering af biomasse er samlet. For første gang kan vi præsentere et live-værksted med arbejdende lærlinge, så besøgende kan se de spændende muligheder i uddannelser inden for entreprenør, vej, park og anlægsområdet, siger Sten Andersen.

Agromek holdes i dagene 27.-30. november. Der er åbent hver dag fra 9.00-17.00. Onsdag er der åbent til kl. 20.00 og gratis adgang fra kl. 16.00.