02-11-2016  - MCH Presse

Stjernecast til WE WILL ROCK YOU offentliggjort

Stjernecast til WE WILL ROCK YOU offentliggjort

Der er virkelig noget at glæde sig til, når Szhirley, Joey Moe, Niels Olsen og alle de andre medvirkende i det fantastiske cast indtager Jyske Bank Boxen i Herning til maj. Foto: Miklos Szabo

Stjerner som Szhirley, Joey Moe og Niels Olsen indtager de skrå brædder, når Jyske Bank Boxen forvandles til en stor musicalscene i maj, hvor den berømte Queen-musical WE WILL ROCK YOU opføres.

Rolleliste

Galileo – Christoffer Brodersen
Scaramouche – Kristine Yde
Killer Queen – Szhirley
Britney – Joey Moe
Pop – Niels Olsen
Oz – Nellie Ettison
Khashoggi – Anders R. Gjesing


Det kreative team
Instruktør: Uwe Petersen (DE)
Koreograf: Philip Comley (UK)
Musical Director: Pablo Navarro Stuart Morley (BR)
Musical Supervisor: Stuart Morley (UK)
Executive creative producer: Thomas Langkjær

Produceret af: Live Nation og Langkjær Entertainment
Skrevet af: Queen og Ben Elton
Dialog bearbejdet og oversat til dansk af: Lars Hjortshøj

Facts om musicalen WE WILL ROCK YOU

  • Har solgt 16 millioner billetter
  • Har været opført i 28 lande verden over
  • WE WILL ROCK YOU blev første gang opført i 2002 på Dominion Theatre i London
  • Musicalen har spillet på seks forskellige kontinenter
  • Musicalen har bl.a. spillet i Sydney, Las Vegas, Tokyo, Johannesburg, Hong Kong, Milano og Moskva.
  • Musicalen var planlagt til at spille syv uger i Toronto, men endte med at spille i 61 uger for over 700.000 tilskuere og blev estimeret til at have bidraget med et økonomisk boost til Toronto på $180 mio.
  • Sangen ”We Will Rock You” blev skrevet af Brian May tilbage i 1977.
  • Hollywood-skuespiller Robert De Niro er producer på musicalen sammen med blandt andet de to bandmedlemmer fra Queen Brian May og Roger Taylor.
  • Historien bag We Will Rock You er inspireret af  ’Bohemian Rhapsody ’


Stjernerne Szhirley, Joey Moe, Niels Olsen, Christoffer Brodersen, Kristine Yde, Nellie Ettison og Anders R. Gjesing kan opleves på scenen med et væld af Queen-sange som Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Who Wants to Live Forever og den uundgåelige titelmelodi, We Will Rock You, når den danske opsætning af Queen-musicalen WE WILL ROCK YOU opføres i Jyske Bank Boxen til maj.

Stjerner i fremragende Queen-musical
Ben Eltons Queen-musical har spillet i mere end 28 lande og er en af de største musicalsuccesser nogensinde. Castet til musicalen er nu offentliggjort efter mere end 400 sangere, dansere, musicalperformere og skuespillere har været til casting på det globale musical-hit.

- Der er virkelig noget at glæde sig til, når Szhirley, Joey Moe, Niels Olsen og alle de andre medvirkende i det fantastiske cast indtager Jyske Bank Boxen i Herning til maj. Ud over det stjernebesatte cast, kan publikum også glæde sig til en fremragende historie bygget op om Queens udødelige musik. We Will Rock You er en ægte og storslået rock-musical, der både bør opleves af både musik- og musical-elskere, siger Nicki Quist, Leder af Kultur, MCH Messecenter Herning.

Talentfuldt drømmecast
Det er Queens egen Brian May og Roger Taylor sammen med de erfarne folk bag musicalopsætningen, der har godkendt den endelige rolleliste, og i dag kan musicalens danske arrangører Live Nation og Langkjær Entertainment præsentere et stærkt, dansk cast med erfarne kræfter i alle de bærende roller. 

- Det har været et kæmpe privilegium for os og det øvrige kreative hold bag forestillingen at have set så mange vildt talentfulde sangere, skuespillere og dansere. Vi har fra starten gået 100 procent efter at få de allerbedste til rollerne, og det er vi lykkedes med. WE WILL ROCK YOU er en musical, der stiller enorme krav, ikke mindst sangteknisk, og både Brian May og Roger Taylor har et meget klart billede af de krav, de medvirkende skal kunne leve op til. Jeg er fantastisk stolt over, at vi sammen har fundet dette drømmecast, som jeg godt tør love kommer til at rocke publikum godt og grundigt. Vi glæder os til at komme i gang, siger Executive Creative Producer, Thomas Langkjær.

Sexet superskurk, hippien Pop og drømmeren Galileo
Sangeren og skuespilleren Christoffer Brodersen, der har været med i vokalgruppen Basix og medvirket i musicals som Jesus Christ Superstar, Rent, Miss Saigon og Chess, kan opleves i hovedrollen som drømmeren Galileo. Musicalstjernen Kristine Yde har den kvindelige hovedrollefigur Scaramouche. Kristine Yde har haft hovedroller i bl.a. Mamma Mia!, Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den lille havfrue – The Musical, The Sound of Music og Shubidua – The Musical, og Kristine Yde har bl.a. lagt dansk stemme til Anna i tegnefilmssuccesen Frost. Sangeren Szhirley springer ud som den sexede superskurk Killer Queen.

Oprøreren Britney bliver spillet og sunget af hitmageren, sangeren og Voice Junior-dommeren Joey Moe. I rollen som den kvindelige oprører Oz vil sangerinden Nellie Ettison fra TV2’s husorkester, The Antonelli Orchestra, debutere som musicalstjerne. Niels Olsen spiller den gamle hippie Pop, der leder efter den dato, hvor rockmusikken døde. Og endelig bliver Killer Queens højre hånd, den skumle Khashoggi, spillet af skuespilleren Anders R. Gjesing.

Queen-musical på dansk
Det er første gang, at musicalen opføres på dansk. Komikeren Lars Hjortshøj står bag oversættelsen af den danske dialog. Sangene vil blive sunget på originalsproget engelsk, men den britiske komiker og stjerneforfatter Ben Eltons sprudlende sjove dialog får nu sin egen danske version signeret af en af vor egne topkomikere. Det bliver et forrygende show med masser af Queen-klassikere, og Live Nation og Langkjær Entertainment har helt ekstraordinært fået lov til at inkludere endnu flere Queen-hits, som aldrig før har været med i forestillingen.


WE WILL ROCK YOU opføres i Jyske Bank Boxen d. 18. – 21. maj. Forestillingen spiller i Royal Arena d. 19. april - 7. maj 2017.

 

TID

Torsdag 18. maj 2017         kl. 20.00 (Premiere)

Fredag 19. maj 2017            kl. 21.00

Lørdag 20. maj 2017            kl. 16.00 og kl. 20.00

Søndag 21. maj 2017           kl. 15.00
 

 

Køb billetter til musicalen her


Læs mere på mch.dk og på www.wwry.dk