15-03-2019  - MCH PRESSE

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

Den danske astronaut Andreas Mogensen kan opleves på EOT - Electronics of Tomorrow i MCH Messecenter Herning 7. maj. kl. 12.00. Foto: ESA - European Space Agency.

Den danske astronaut Andreas Mogensen samt David Parker fra det europæiske rumagentur ESA er begge bekræftet som speakere på EOT - Electronics of Tomorrow, der finder sted 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning.

Alle besøgende med interesse for elektronik og teknologi vil på fagmessen EOT - Electronics of Tomorrow blive mødt af et væld af teknologiske produkter, virksomheder og viden, når messen slår dørene op 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning, og nu får de endnu et fagligt og spændende bidrag serveret, idet den danske astronaut Andreas Mogensen er bekræftet som deltager og gæstetaler på messen.

Umiddelbart efter Andreas Mogensen vil scenen blive indtaget af endnu en stor kapacitet inden for rumindustrien, idet den danske astronauts chef, David Parker, som er Director of Human and Robotic Exploration hos det europæiske rumagentur ESA, holde et indlæg om rumindustriens udvikling på europæisk plan.

Andreas Mogensen blev Danmarks første mand i rummet, da han i september 2015 tilbragte ti dage ombord på den internationale rumstation ISS, hvor han udførte flere videnskabelige projekter. Hans deltagelse på EOT er et stort scoop for arrangørerne.

- Vi er naturligvis utrolig stolte og beærede over, at EOT - Electronics of Tomorrow kan tiltrække en kapacitet som Andreas Mogensen. Det ser vi som en meget stor anerkendelse af messen, og vi håber, at rigtig mange fagfolk i elektronik- og teknologibranchen vil komme og høre ham, udtaler Mona Jakobsen, projektchef for EOT - Electronics of Tomorrow.

Andreas Mogensen går på scenen på messens første dag 7. maj kl. 12.00, hvor han vil give sit syn på rumindustrien lige nu og de fremtidige perspektiver. Herunder også hvilken betydning rumforskning og rumindustrien har i den teknologiske udvikling.

Både Andreas Mogensen og David Parker er en del af EOT’s konferenceprogram, som nu er helt fastlagt. I alt vil 45 speakere fra ind- og udland præsentere teknisk viden, forretningsudvikling og erfaringer og på den måde inspirere og udfordre eksisterende processer og tankegange.

Teknologisk spydspids
Aftalen med Andreas Mogensen er faldet på plads i samarbejde med European Space Agency (ESA), Uddannelses- og forskningsministeriet (UFM) og med den danske klyngeorganisation CenSec, der repræsenterer små og mellemstore danske virksomheder, der er eller har ønske om at blive leverandører til forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.

CenSec er desuden medarrangør af et særligt initiativ på EOT, som har fået titlen Innovationsområdet. Her er afsat 200 kvadratmeter, hvor den seneste innovation inden for de tre førnævnte industrier vil være i centrum.

- De teknologier, der udvikles og arbejdes med i forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien, er spydspidsen af det ypperste, som moderne elektronik kan og skal kunne i forhold til kompleksitet og krav. De industrier arbejder med missionskritiske komponenter, som vil betyde fejl på eksempelvis satellitter eller i værste fald tab af menneskeliv. Derfor er det i disse industrier, at udviklingen sker hurtigst, og derfor er det dem, som andre områder kan lade sig inspirere af, forklarer Charlotte Lynge Dalqvist, business development manager hos CenSec.

Få mere information på www.eot.dk, hvor interesserede også kan printe en fribillet og få gratis adgang til alle konferencer.

EOT - Electronics of Tomorrow kan opleves i MCH Messecenter Herning 7.-9. maj 2019. Messen arrangeres af MCH i samarbejde med branchen og organisationerne Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital.