16-11-2021  - MCH Presse

Stor interesse for ny juletradition i MCH

Stor interesse for ny juletradition i MCH

Foto: MCH/Tony Brøchner

Ny juletradition i MCH Herning Kongrescenter har nydt så stor popularitet, at der nu bliver sat en ekstra portion billetter til salg til koncerten 17. december.

Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor giver for første gang julekoncert i MCH Herning Kongrescenter 17. december, og interessen har været overvældende med op mod 1000 solgte billetter. 

- Allerede første dag havde vi solgt, hvad der svarede til kapaciteten i Herning Kirke. Nu har vi solgt dobbelt så mange billetter. Den store interesse vidner om, at publikum godt ved, hvilken kvalitet de to kor borger for. Og så tilfører vi jo både Ensemble Midtvest og ikke mindst sangerinden Lisbeth Kjærulff, så der er virkelig lagt op til en aften på højeste niveau, lyder det begejstret fra projektleder i MCH Rasmus Steenberg.

Som følge af det flotte salg udvider MCH nu kapaciteten, så endnu flere kan få glæde af koncerten, som gerne skal være startskuddet til en stærk juletradition.

- Vi glæder os meget over den fantastiske modtagelse, julekoncerten har fået. Det viser hvor stærke kor- og juletraditioner, der er på egnen. Interessen betyder også, at det er en god idé at købe billetten nu, hvis man vil være sikker på at opleve den nye julekoncert, siger Nicki Quist, der er leder af kultur i MCH.

Både de to kor, Den Jyske Sangskole og MCH, drømmer om, at julekoncerten vokser sig endnu større med tiden.

- Vi er glade for at se, at traditionen kan bæres videre i de nye rammer, og vi håber også, at mange nye gæster med deres familier vil finde vej til koncerten i MCH Herning Kongrescenter, siger Rikke Ramm Eberlein, administrerende chef på Den Jyske Sangskole.

Julekræs for øregangene
Det bliver en unik juleoplevelse for hele familien, når korene tager publikum med på julerejse gennem kormusik fra alle tidsaldre og forskellige genrer. Begge kor har turneret med deres brede repertoire af julemusik, og koncerten ’Dejlig er jorden!’ er inspireret af rosen, som er brugt som symbol i mange juleklassikere.

Programmet vil spænde fra danske fællessange til Jingle Bells, fra Händel til Rutter og fra Nøddeknækkeren til Gaudate. Det bliver en koncert i fællesskabets, glædens og julens tegn. De to kor akkompagneres af organist Kristian Marius Andersen på flygel samt en blæserkvintet fra Ensemble MidtVest. Sangerinden Lisbeth Kjærulff er vært og gæstesolist.

Julekoncerten kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 17. december 2021. Billetterne kan købes via mch.dk.