29-03-2022  - MCH Presse

Stor købe- og virkelyst på Nordens største fødevaremesse

Stor købe- og virkelyst på Nordens største fødevaremesse

Efter fire års fravær var gensynsglæden stor på Foodexpo 2022. Foto: MCH/Lars Møller

Sanser blev mættet, handler indgået og relationer skabt og styrket, da der 27.-29. marts var gensyn med Foodexpo i MCH Messecenter Herning efter tre coronaudsættelser og dermed fire års fravær. Flere end 22.000 fagfolk har fået føling med fremtidens fødevaretrends samt udforsket alt fra nye møbelklassikere over køkkenmaskiner til klimavenlig emballage.

Konkurrencevindere på Foodexpo 2022

 • Årets Kok: Marc Foged Stockmarr, God Smag, København
 • Årets Tjener: Mathias Breinholt, Restaurant Moment, Rønde
 • Danmarks bedste Konditor: Louise Zeeb Engmann Thomsen, Johns Kagehus, Kastrup
 • Danmarks bedste Håndværksbager: Sanjiv Giri, Andersen Bakery
 • DM i Klassisk Cocktail: Christophe Daudigny, Atrium, Aarhus
 • DM i Mocktail: Damiano Pezzi, Nimb, København
 • Danmarks bedste Romkugle: Seest Bageri, Kolding
 • Pizza Champion Cup, Bedste Gourmet Pizza: Sharif Marjan, Restaurant Melværk, Risskov
 • Pizza Champion Cup, Bedste Dessert Pizza: Sharif Marjan, Restaurant Melværk, Risskov
 • Pizza Champion Cup, Bedste Margherita Pizza: Majed Murad Noel, Markus Pizzaria, Aarhus
 • Nordic Waiter: Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B, Frederiksberg, København
 • Nordic Green Chef: Nils Flatmark, Norge
 • Nordic Green Young Chef: Tonje Svee, Norge
 • Nordic Chef: Håkon Solbakk, Norge
 • Årets kokkeelever: Lasse Loftager og Peter Ditlev Nørgaard Gyldenkærne (Aarhus Tech)
 • Årets tjenerelever: Oskar Mathiassen og Anna Mei Overgård Nielsen (College 360°, Silkeborg)
 • Årets smørrebrød- og cateringelever: Diana Borggreen og Tanja Peters (College 360°, Silkeborg)
 • Årets Receptionistelev: Daniel Aamer (Hotel- og Restaurantskolen)
 • Danmarks bedste Spegepølse i kunsttarm: Slagter Jacob, Kalundborg
 • Danmarks bedste Spegepølse i naturtarm: Slagteren i Strib, Middelfart
 • Danmarks bedste Leverpostej: Silkeborg Slagteren
 • Danmarks bedste Rullepølse og Grillpølse: Slagteren i Højslev
 • Danmarks bedste Rygeostsalat: Osteboden - Fru Hansen, Nyborg
 • Danmarks bedste Rørte Flødeost uden Hvidløg: Klingenberg Ost & Delikatesser, Odense
 • Danmarks bedste Rørte Flødeost m. hvidløg: JAMA ost, Risskov

Kager, klima, kød, kåringer, køleskabe, kommoder og alt derimellem var på programmet, da den niende udgave af Foodexpo samlede tusindvis af fagfolk over tre begivenhedsrige messedage i Herning. Her cementerede Nordens største fødevaremesse sin status som fødevarebranchens faglige fællesskab, og efter tre udsættelser var gensynsglæden tydelig at mærke blandt såvel besøgende som messens 561 udstillere:

- Det er fire år siden sidst, så det har været helt fantastisk at være tilbage på Foodexpo. Der har været rigtig mange besøgende forbi os; alt fra de små slagtere til de store beslutningstagere, og alle har været tilbage ved fuld styrke. Overordnet set har det været dejligt at være i gang igen og atter at møde vores kunder på kryds og tværs - og folk har været købelystne, fastslår Søren Overgaard, senior business unit manager hos Danish Crown Professional.

Samme oplevelse kan Tommy Gundelund Jespersen, direktør i Excellent Wine, berette om:

- Det har været skønt at møde folk og kunder igen - også nye kunder, og det er meget betydningsfuldt for os, for der er stor konkurrence i denne branche, hvor det i høj grad er relationer, der sælger produkterne. Man er nødt til at gøre noget for at skille sig ud, og det kan man gøre ved at være på Foodexpo, hvor koncentrationen af folk har været stor, og hvor vi heldigvis har oplevet stor interesse for vores produkter.

Innovative inputs og rekordmange aktiviteter
Foodexpo trakterede denne gang med flere nye, inspirerende tiltag og konceptområder, der alle tiltrak opmærksomhed fra de besøgende. Fødevarebranchens spirende talenter inviterede indenfor i det nyetablerede iværksætterområde FoodStartUp, mens møbelbranchen slog dørene op til et helt nyt møbelunivers. Besøgende hentede også ny viden i Mødestedet, Klimahjørnet og fra messens mange scener, hvor det rekordstore aktivitetsprogram bød på alt fra økobanko til et bæredygtigt modeshow.

Den brede vifte af tilbud, aktiviteter og udstillere gik ikke ubemærket hen hos medstifter og direktør hos Madselskabet Silkeborg Gorm F. Truelsen, der er en trolig besøgende på Foodexpo.

- Det har været en rigtig positiv oplevelse at være tilbage. Jeg har fundet mange nye og innovative ting på messen, og samtidig har det været rart endelig at kunne mødes igen. Messen har simpelthen haft så meget at byde på, og jeg har både fundet ny inspiration, nye leverandører og produkter samt fået hilst på producenter og kollegaer fra branchen, fortæller direktøren.

MCH: En helt særlig messe
De positive tilkendegivelser fra både besøgende fagfolk og udstillerne glæder administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:

- De tre messedage har været værd at vente på. Efter tre udsættelser er det lykkedes at samle brancherne, der har været blandt de hårdest og længst ramte af corona. Derfor glæder den positive stemning og virkelysten på messen os rigtig meget, siger Georg Sørensen og fortsætter:

- Jeg vil gerne takke både de 22.815 besøgende fagfolk, 561 udstillere og 13 brancheorganisationer for både indsatsen og opbakningen. Flotte stande, fagkonkurrencer og et væld af aktiviteter. Sammen har I skabt en helt særlig messe.

Nordens bedste - og en romkugle - hyldet tirsdag
Der blev tirsdag eftermiddag sat et flot punktum i rækken af fagkonkurrencer på Foodexpo, da vinderne af de prestigefyldte mesterskaber Nordic Chef and Waiter samt Nordic Green Chef blev fundet. Håkon Solbakk fra Norge kunne efter tæt kamp i finalekøkkenet kalde sig Nordens Bedste Kok, mens danske Kristine Slott Olsen løb med titlen som Nordens Bedste Tjener. Den første vinder ved verdenspremieren Nordic Green Chef - og dermed Nordens bedste bæredygtige kok - blev Nils Flatmark fra Norge.

Foruden de nordiske mesterskaber bød tirsdag også på kåring af publikumsfavoritten Danmarks Bedste Romkugle. Efter storstilet romkuglesmagning stod det klart, at kongerigets bedste romkugle bliver kreeret i Kolding hos Seest Bageri. En række øvrige konkurrencer udspillede sig også tirsdag, heriblandt danmarkspremieren på Pizza Champion Cup.

Foodexpo arrangeres i samarbejde med de 13 brancheforeninger HORESTA, MLDK - Mærkevareleverandørerne, DF - Danmarks Fiskehandlere, Fødevareklubben, Kost & Ernæringsforbundet, LBI - Leverandørforeningen for Bagerimaskiner og inventar, BKD - Bager- og Konditormestre i Danmark, Foreningen Kantine & Køkken, De Samvirkende Købmænd, DSM - Danske Slagtermestre, Nærbutikkernes Landsforening, BFS - Foreningen for Storkøkkenudstyr, BKC - Branchen for Kaffe- og Convenience løsninger.

Foodexpo 2022 blev besøg af 22.815 og finder næste gang sted i foråret 2024.


Se flere billeder