20-04-2021  - MCH Presse

Stor liveoplevelse venter Herning: Suede giver koncert i 2022

Stor liveoplevelse venter Herning: Suede giver koncert i 2022

Den storhittende britpop-gruppe Suede giver koncert i MCH Herning Kongrescenter 7. maj 2022. Foto: Dean Chalkley

Det legendariske britpop-orkester Suede, som blandt andet står bag kæmpehittet ’Beautiful Ones’, indtager MCH Herning Kongrescenter i foråret 2022.

Efterspørgslen var enorm, da Suede i begyndelsen af 2020 annoncerede den imødesete ’Coming Up Tour’. En tour, hvor gruppens anmelderroste tredje album spilles i sin helhed, og hvor det danske stop i første omgang var en enkelt koncert i Falkoner Salen i København. Efter ganske få minutter var billetterne revet væk, og netop den reaktion vidner om den helt særlige position, Suede har haft i Danmark i knap tre årtier. Derfor er det godt nyt for de mange danske fans, at Suede nu også lægger vejen forbi Koncertsalen i MCH Herning Kongrescenter, hvor der er lagt op til et brag af en ståkoncert 7. maj 2022:

- Det har længe været et stort ønske at få en koncert på plads med Suede, som for mange er indbegrebet af den enorme britpop-bølge i 90’erne. Det er fantastisk, at det nu er lykkedes, og vi glæder os over at kunne give flere danske Suede-fans muligheden for et live genhør med alle klassikerne, siger Rasmus Kragh Hansen, projektleder i MCH.

Dominans på hitlisterne
Med hele fem singler i den engelske top 10 og 1,5 millioner solgte eksemplarer blev ’Coming Up’ fra 1996 et skelsættende album for Suede, der indtog hitlister og højtalere med numre som ’Trash’, ’Saturday Night’ og ’Beautiful Ones’.

Suede gjorde allerede stort indtryk, da de med deres selvbetitlede første album blev indehavere af det hurtigst sælgende debutalbum i England i næsten et årti. Men det var deres tredje plade ’Coming Up’, der skulle vise sig at blive gruppens største kommercielle succes og også lede dem videre ud over de engelske grænser. Albummet, som præsenterede både glamrock-inspirerede numre og britpop-perler, landede dem også en nominering til den prestigefulde albumpris Mercury Prize i 1997, hvor gruppen var oppe imod kunstnere som Radiohead, Primal Scream, The Prodigy og The Chemical Brothers.

Unik liveoplevelse
Live har Suede gjort mindst lige så stort indtryk på musikfans og anmeldere verden over som på plade. Med den karismatiske og højenergiske sanger Brett Anderson i front er Suede garanter for medrivende shows, hvor nerve, ambitioner, indlevelse og musikalitet går op i en højere enhed. Danskerne elsker Suede, og Suede elsker Danmark. Det har de endnu engang bevist, og der er derfor lagt op til en mindeværdig koncertoplevelse i MCH Herning Kongrescenter:

- Vi glæder os til at kunne åbne dørene til store kulturoplevelser i kongrescentret igen. Koncerter med stående publikum har været særligt ramt i forbindelse med covid-19. Derfor ser vi meget frem til koncerten med Suede foran et feststemt - og stående - publikum i vores store koncertsal, siger Nicki Quist, der er leder af kultur i MCH.

Koncerten med Suede kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 7. maj 2022. Billetsalget begynder fredag 23. april klokken 10.00 på mch.dk.