16-09-2021  - MCH PRESSE

Stort samarbejde om ny julekoncert

Stort samarbejde om ny julekoncert

Fra venstre: Dorte Bille (dirigent for MidtVest Pigekor), Georg Sørensen (adm. dir. i MCH A/S), Charlotte Rowan (dirigent for Herning Kirkes Drengekor) og Rikke Ramm Eberlein (administrativ chef for Den Jyske Sangskole). Foto: MCH/Tony Brøchner.

Ny juletradition lanceres i et samarbejde mellem Herning Kirkes Drengekor, MidtVest Pigekor, Ensemble MidtVest og MCH.

’Dejlig er jorden!’. Det er titlen på en stor, lokal nyskabelse, der ser dagens lys fredag 17. december i MCH Herning Kongrescenter, hvor Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor i samarbejde med Ensemble MidtVest og MCH præsenterer en julekoncert, der bærer titlen fra en af de mest kendte julesalmer.

Med sangerinden Lisbeth Kjærulff som vært og gæstesolist serveres julestemning i form af klassisk kormusik af højeste karat, når Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor for første gang flytter deres traditionsrige og populære julekoncerter til nye omgivelser, nemlig Koncertsalen i MCH Herning Kongrescenter.

Dorte Bille, som er dirigent i MidtVest Pigekor glæder sig over den nye mulighed:

- Igennem mange år har der været stadig stigende efterspørgsel på at deltage i den traditionelle julekoncert med korene. For mange borgere i Herning er det blevet en fast tradition at overvære koncerterne, og i 2019 sprængte vi alle rammer for, hvad Herning Kirke kan rumme. Derfor tager vi nu skridtet og indleder et samarbejde med MCH for at imødekomme efterspørgslen. Den nye ramme og den nye samarbejdspartner åbner også mulighed for at tænke nyt uden at gå på kompromis med traditionerne, siger hun.

Fantastisk julemusik inspireret af rosen
Det bliver en unik juleoplevelse for hele familien, når korene tager publikum med på julerejse gennem kormusik fra alle tidsaldre og forskellige genrer. Begge kor har turneret med deres brede repertoire af julemusik, og koncerten ’Dejlig er jorden!’ er inspireret af rosen, som er brugt som symbol i mange juleklassikere.

- Rosen er både stærk og svag, lille og stadig en del af noget, der er større, end man kan forestille sig. Vi glæder os til at bringe publikum i julestemning med alle traditionens glæder – og lidt moderne pynt på toppen, fortæller Charlotte Rowan, dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Programmet vil spænde fra danske fællessange til Jingle Bells, fra Händel til Rutter og fra Nøddeknækkeren til Gaudate. Det bliver en koncert i fællesskabets, glædens og julens tegn. De to kor akkompagneres af organist Kristian Marius Andersen på flygel samt en blæserkvintet fra Ensemble MidtVest.

I MCH glæder man sig over samarbejdet og ser frem til at byde indenfor til en storslået musikalsk oplevelse med lokale talenter:

- Med drenge- og pigekorene til sammen at levere korsang på højeste niveau, akkompagneret af dygtige musikere i en smuk og festlig ramme, er vi overbeviste om, at ’Dejlig er jorden!’ bliver en stor oplevelse for hele familien. Vi er glade for at være en del af tilblivelsen af denne nye og helt unikke juletradition, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Kom i julestemning med den smukkeste julemusik i MCH Herning Kongrescenter 17. december. Billetsalget starter 4. oktober via MCH.dk.