06-04-2017  - MCH PRESSE

Stumperne samles i Herning

Stumperne samles i Herning

Foto: MCH/Tony Brøchner.

Lørdag den 8. april bliver der rig mulighed for at gøre et loppefund eller finde lige den antikvitet, man har søgt efter, når Stumpemarked endnu engang folder sig ud i MCH Messecenter Herning.

Når klokken slår 08.00 lørdag den 8. april, har flere end 300 udstillere disket op med en lang række loppefund, antikviteter, reservedele og diverse dimser til motorkøretøjer - ja, stort set alt, hvad et kræmmerhjerte begærer.

Det halvårlige Stumpemarked i MCH Messecenter Herning kan denne gang fejre halvrundt jubilæum, da det er 65. gang, messen afholdes. Boderne på det store indendørs Stumpemarked breder sig over otte haller, i alt 23.000 kvadratmeter, hvor kræmmerfolk, antik-jægere og andre med loppelyst kan gå på opdagelse og finde nålen i høstakken eller guldet for enden af regnbuen.
 

Reservedele, grammofonplader, møntsamlinger og antikviteter
Og der bliver vitterligt noget for enhver smag og pengepung at finde i MCH Messecenter Herning. De otte messehaller er inddelt i to afdelinger - henholdsvis "Stumpemarked" og "Ting & Sager". På Stumpemarkedet kan især gæster med benzin i blodet og en antik motorcykel eller veteranbil i garagen se frem til at gå ombord i et overflødighedshorn med titusindvis af stumper og reservedele til alle former for motoriserede køretøjer. En stor del af udstillerne har specialviden og mange år på bagen med at samle, finpudse og toptune alt fra biler og motorcykler til scootere og knallerter, så der er gode chancer for at få hjælp til at finde det, man søger.

Afdelingen for Ting & Sager rummer alt det, der ikke har med motoriserede køretøjer at gøre. Her kan især besøgende med øje for antikviteter og særlige loppefund gå på udkig blandt stakkevis af grammofonplader, møbler, porcelæn, møntsamlinger, frimærker, bestik og meget mere. Ting & Sager byder også på udstillere, der møder op med helt nye og ubrugte varer såsom tøj, brugskunst og legetøj.
 

Mød motorklubber på markedet
Der er mulighed for at møde flere veteranbilklubber samt også GB Club 2002 Midtjylland, som er en bil- & motorcykelklub for folk med interesse for engelske køretøjer, heriblandt flest motorcykler, både ældre og nyere. Nogle af de godt 30 medlemmer fra det midtjyske område i klubben vil være til stede og fortælle om klubaktiviteter i både vinter- og sommermånederne.

- Vi ser frem til en festlig dag i genbrugsguldets tegn. Hvem kender ikke glæden over at finde noget, man har ledt efter længe. Det sker altid på Stumpemarkedet, og forårsudgaven bliver ingen undtagelse, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH.

Stumpemarked fordeler sig over hallerne J1, J2, J3 og K, mens afdelingen for Ting & Sager er at finde i hallerne E, D, H og F. Det store indendørs marked slår dørene op fra klokken 08.00 til 16.00 i MCH Messecenter Herning lørdag den 8. april.