09-04-2018  - MCH Presse

Succesfuld premiere på Icehorse Festival i Herning

Succesfuld premiere på Icehorse Festival i Herning

I alt 10.000 besøgende overværede verdenspremieren på Icehorse Fesitval, der løb af stablen 5.-8. april 2018 i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Verdens første og hidtil største indendørsstævne for islandske heste, Icehorse Festival, sluttede søndag i MCH Messecenter Herning. Dagene 5.-8. april bød på et stort aktivitetsprogram med forrygende konkurrencer, faglige foredrag, salgsmesse og jubilæumsfest.

Resultater:

T2 (tølt for løse tøjler)
1. Nils-Christian Larsen (N), Herning, på Pistill frá Litlu-Brekku
2. Steffi Svendsen (DK), Bindslev, på Víðir frá Lynghaga
3. Mette Camilla Moe Mannseth (IS) Störnustæll frá Dalvik

V1 4-gang
1.  Steffi Svendsen (DK), Bindslev, på Jarl frá Miðkrika
2. Johanna Beuk (G) på Tígull vom Kronshof
3. Sys Pilegaard (DK), Fyn, på Fluga frá Langsstöðum

T1 (Den ypperste tøltklasse)
1. Nils-Christian Larsen (N), Herning, på Garpur fra Højgaarden
2. Frederikke Stougård, Holstebro, på Börkur frá Sólheimum
3. Søren Madsen, Skjern, på Gígjar frá Auðsholtshjáleigu

F1 (5-gang m flyvende pas)
1. Rasmus Møller Jensen, Svenstrup, på Garpur frá Kjarri
2. Mette Camilla Moe Mannseth (IS) på Störnustæll frá Dalvik
3. Katie Sundin Brumpton (F) på Símon frá Efri-Rauðalæk

Fire begivenhedsrige dage med vaskeægte islandsheste-fest er nu ovre. Verdenspremieren på Icehorse Festival, som blev afholdt i samarbejde med Dansk Islandshesteforening, var ikke bare det første, men også det største indendørsstævne af sin art med en 250 meter oval ridebane. I alt 10.000 besøgende lagde vejen forbi festivalen i dagene 5.-8. april 2018, og det vækker glæde hos arrangørerne, som kan tilslutte sig oplevelsen af succes:

- Det er gået kanon godt, alt klappede præcis, som det skulle. Det er en succes, siger idemagere og arrangører bag ny-opfindelsen Icehorse Festival Stine Sandahl, Rasmus Møller Jensen og Lone Bertelsen.

Imponerende konkurrencer, foredrag og jubilæumsfest
I alt 255 ryttere fra otte forskellige lande havde taget turen til Herning for at konkurrere. De forskellige konkurrencer blev afholdt i hal M hvor der, udover en stor oval ridebane, var skabt plads til 3.000 publikummer og et stort, inspirerende messe- og foredragsområde.

Icehorse Festival var samtidig begyndelsen på fejringen af Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum. Festlighederne blev kickstartet lørdag med et sprudlende jubilæumsshow, der bød på både energiske, poetiske og kunstneriske indslag samt en perlerække af landets bedste hingste. Søndag blev festivalen afsluttet med hyldest samt flotte finaler.

- Det var en fornøjelse at byde så mange islandske heste, ryttere og entusiaster indenfor i MCH. Vi er taknemmelige over alle de besøgende, der lagde vejen forbi Herning og bidrog til at skabe en fantastisk hestefest. Der skal lyde en stor tak til Icehorse Festival, Dansk Islandshesteforening og de 120 frivillige, som var med til at skabe et super flot og gennemført arrangement, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH. 


Se flere billeder