23-03-2017  - MCH PRESSE

Super-sprinterne kommer til hårdt og hurtigt EM i Herning

Super-sprinterne kommer til hårdt og hurtigt EM i Herning

Fra venstre: U23-landsholdsrytter Andreas Hyldgaard Jeppesen, kvindelandstræner Catherine Marsal, formand for kulturudvalget i Herning Kommune Johs. Poulsen, borgmester Lars Krarup, maskotten Bikey, adm. direktør MCH A/S Georg Sørensen og Jens Kasler, DCU

Publikum kan opleve verdens bedste cykelryttere helt tæt på, når de ved EM i Landevejscykling i Herning kører 12 omgange på en rute, der blandt andet fører gennem Herning bymidte

Fakta om ruterne:

 • Ved EM i Landevejscykling køres der flere forskellige distancer i de forskellige klasser; Junior, U23 og Elite.
 • Der er tre forskellige enkeltstarts-ruter på 18,2, 31,5 og 46 kilometer. Enkeltstarts-ruterne er lagt, så tilskuere i start og målområdet kan se hver af de deltagende ryttere tre gange.
 • Landevejsruten er lavet som en 20 kilometer lang rundstrækning. Der er start og mål på Kaj Zartows Vej. En del af ruten er henlagt til Herning bymidte, hvor rytterne vil køre af Dalgasgade, Mindegade via Torvet, Bethaniagade og Møllegade.
 • Når herre-eliten skal afgøre, hvem der kan køre i mesterskabstrøjen det kommende år, skal de køre den 20 kilometer lange rundstrækning 12 gange i alt.

Fakta om EM i Landevejscykling

 • EM i landevejscykling er blevet afviklet hvert år siden 1995, men i den nuværende udgave er den kun kørt i 2016 i Plumelec, Frankrig. Udover junior og U23 var det i 2016 første år, at elite-herrer og -damer har deltaget ved EM i landevejscykling. Derfor er det også først fra 2016, der er kommet mediefokus på eventen med live tv-dækning lørdag og søndag.
 • Når EM i landevejscykling rammer Herning er det med cirka 800 ryttere.
 • Ryttere fra mere end 45 europæiske nationer stiller til start i Herning. Du kan møde de bedste ryttere fra f.eks. Tyskland, Norge, Belgien, Slovakiet, Frankrig, Holland, Italien, Spanien og selvfølgelig Danmark.
 • TV-signalet er foreløbig købt af 71 forskellige lande.
 • Der er i alt 12 konkurrencer for både mænd og kvinder i hhv. enkeltstart og landevejsløb i klasserne Junior, U23 og Elite.
 • Officiel hjemmeside: www.euroroad17.dk
 • Facebook: https://www.facebook.com/euroroad17/

Der er garanti for fuld fart over feltet, når 800 af verdens bedste cykelryttere i august kommer til Herning.

Fra 2. – 6. august er byen vært for EM i Landevejscykling. Her skal uddeles 12 sæt medaljer i henholdsvis landevejsløb og enkeltstart.

Torsdag kunne arrangørerne så løfte sløret for de ruter, som cykelrytterne skal ud på. De tegner spændende perspektiver - ikke mindst for publikum.

De mange cykelstjerner kommer blandt omkring Herning bymidte, hvor publikum får mulighed for at se elite-damerne passere 6 gange, mens herre-elite-feltet skal omkring Torvet 12 gange.

Der er, som forventet, tale om en hurtig, flad rute, og det giver forhåbninger om, at verdens største sprinternavne vil stille til start, herunder den forsvarende europamester, Peter Sagan.

EM i Landevejscykling, EuroRoad17, arrangeres i samarbejde mellem Danmarks Cykle Union (DCU), Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH.

Masser af plads
Start og mål på vil blive på Kaj Zartows Vej ved MCH Messecenter Herning. Det betyder, at alle de gode faciliteter i hele MCH-komplekset er lige ved hånden, ligesom MCH-medarbejdernes enorme erfaring med store arrangementer kan komme i spil. Samtidig giver området masser af plads til de mange udenoms-ting, som så stort et mesterskab fører med sig.

Det gælder blandt andet de holdbiler og mekanikervogne, som de cirka 45 nationer medbringer – men placeringen giver også mulighed for at lave et kæmpe campingområde for tilskuere, i umiddelbar tilknytning til målområdet.

- Jeg glæder mig rigtig meget til fem dage med cykelfest i Herning. Vi har i Herning etableret os blandt de allerbedste til at afvikle store sportevents, også i cykling, med Giro-starten i 2012. Det bliver fantastisk igen at byde hele Europa velkommen til cykling på højeste niveau på dansk jord, siger Lars Krarup, borgmester i Herning.

Perfekte ruter for ryttere og tilskuere
Hos Sport Event Denmark ser direktør Lars Lundov frem til endnu en vellykket event i Herning.

- Herning har målrettet og dygtigt manifesteret sig som en stærk værtsby for store, internationale sportevents og med EM i landevejscykling tilføjer vi endnu et mesterskab til eventkalenderen. Ruterne, som blev offentliggjort i dag, er perfekte både for ryttere og tilskuere, så der er lagt op til en cykelfest i Midtjylland i august, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Hos MCH ser administrerende direktør Georg Sørensen frem til at huse det store arrangement.

- I MCH elsker vi mesterskaber og vi elsker at have gæster – og gerne mange gæster. Derfor en varm tak til Herning Kommune, DCU og Sport Event Denmark for initiativ og partnerskab. Det betyder meget for os, at vi nu får endnu en mulighed for at byde mange mennesker velkommen til MCH, og vi glæder os til sammen at skabe rammerne for alle vore gæster – både landsholdene, presse og publikum, siger Georg Sørensen.

Det siger andre om ruterne:
Flere nationale cykelforbund har allerede været i Herning for at se nærmere på ruten, og landstrænerne forventer et hårdt og hurtigt løb.

Kevin De Weert, landstræner i Belgien, elite:

Landevej: Det er en rigtig fin 20 kilometers rundstrækning. Den er flad med gode veje, og ét stykke hvor den snævrer ind, uden at blive farlig.

Enkeltstart: Det er en perfekt rute til de stærke ryttere. En rute uden alt for mange sving, så den passer godt til de helt store gear.

David Cassani, landstræner i Italien, elite-mænd:

Landevej:

- Når rytterne kommer ind i Herning by er der fire sving, som kan være lidt lumske. Men det bliver et løb for decideret temporyttere.

Salvoldi Edoardo, kvindelandstræner i Italien:

Enkeltstart:

- Det er en super-hurtig rute med få sving. Det er en rute for meget stærke ryttere.

Anders Lund, landstræner Danmark:

- Det er en rigtig hurtig rute, der umiddelbart lægger op til en flot massespurt. I samtlige kategorier har vi hurtige folk, så det passer os godt. Der bliver ligeledes en spændende teknisk passage gennem Herning, der har karakter af gadeløb. Det bliver nogle flotte cykelløb.

 

Tidsplan                            

Onsdag den 2. august
8.30 - 10.00 // Cycling For All – familieløb (10 km)
10.30 - 12.00 // Enkeltstart - Junior Damer (18,2 km)
12.45 - 14.30 // Enkeltstart - Junior Herrer (31,5 km)
15.00 - 16.15 // Enkeltstart - U23 Damer (31,5 km)

Torsdag den 3. august
9.30 - 11.15 // Enkeltstart - Elite Damer (31,5 km)
12.15 - 14.15 // Enkeltstart - U23 Herrer (31,5 km)
15.00 - 17.00 // Enkeltstart - Elite Herrer (46 km)

Fredag den 4. august
9.00 - 11.00 // Landevejsløb - Junior Damer (60,3 km)
12.00 - 15.00 // Landevejsløb - U23 Damer (100,5 km)                    
16.00 - 19.00 // Landevejsløb - Junior Herrer (120,6 km)

Lørdag den 5. august
9.00 - 13.00 // Landevejsløb - U23 Herrer (160,8 km)
14.00 - 17.00 // Landevejsløb - Elite Damer (120,6 km)

Søndag den 6. august
8.00 - 10.00 // Cycling for all - med tidtagning (60,3 km)
11.00 - 17.00 // Landevejsløb - Elite Herrer (241,2 km)
 

Se ruterne:
Linjeløb - pdf
Enkeltstart 18,2 km - pdf
Enkeltstart 31,5 km - pdf
Enkeltstart 46 km - pdf