07-02-2019  - MCH Presse

SuperCross-show fejrer 25-års jubilæum

SuperCross-show fejrer 25-års jubilæum

Der bliver masser af action, motorbrøl og vovemod, når Yamaha SuperCross & Freestyle Show fejrer 25 års jubilæum i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show er et af de mest populære supercross-arrangementer i Europa. I år fylder det et kvart århundrede.

185.334. Så mange gæster har igennem tiden år oplevet det action-fyldte Yamaha SuperCross & Freestyle Show. Når Jyske Bank Boxen 8.-9. februar smækker dørene op til en kæmpestor supercrossbane, er det 25. gang, at MCH danner rammen om showet.

Den legendariske, spanske motocross-ekvilibrist Edgar Torronteras kommer til Herning til jubilæet, og det bliver et særligt gensyn, da han i en alder af kun 16 år var med til Supercross i MCH's runde hal B i 1998.

i det hele taget bliver der fyret op for et brag af en jubilæumsfest med et hæsblæsende løb og et spektakulært show i verdensklasse. De bedste kørere og verdensstjerner, som formår at tæmme de vilde kubikmaskiner, kommer med nye og nervepirrende tricks.

- Vi har kørt en teknisk svær og udfordrende bane i stilling for at skabe en indendørs legeplads til adrenalinhungrende supercrosskørere fra både ind- og udland, og banen kan udfordre selv nogle af verdens bedste i disciplinen, lyder det fra arrangør Lars Green fra ASP Event.

Deltagere fra otte nationer kæmper om titlen som ”King of Herning” i årets SuperCross. Ryan Breece fra USA er med fra start, og han kan udfordre de mange franske talenter som for eksempel Kevin Ballager, Julien Lebeau, Charles LeFrançois og Florent Richier, som er den mest vindende SX-deltager med hele fem ”King of Herning”-titler. Desuden kommer franske Tom Pages, som ifølge arrangøren er verdens ubetinget bedste freestyle-kører. Han medbringer det vildeste dobbelt-backflip og en masse andet freestyle. Danske Mathias Jørgensen kommer hjem fra USA for at deltage i kampen om pokaler. Han har skrevet dansk historie ved at kvalificere sig til finalen ved AMA SX i Anaheim, Californien.

Også morgendagens stjerner deltager i showet, nemlig i KTM SX kids cup 50cc samt en Yamaha YZ65CUP-klasse. De yngste deltagere er blot fem år.

Oplev suset

Showet afsluttes traditionen tro med et forrygende Freestyle Show, hvor ufattelige tricks vil blive udført i vilde højder oppe under Jyske Bank Boxens tag. Kombinationen af brølende motorer, fart og modige tricks giver et sus igennem publikum.

Igen i år kan publikum udvide oplevelsen med et besøg på udstillingen Motorshow i MCH Messecenter Herning lige ved siden af Jyske Bank Boxen. Her kan man opleve alle de kendte motorcykelmærker, lækre biler, tilbehør og masser af aktiviteter. De to arrangementer skaber sammen en unik og anderledes motorsportsoplevelse, hvis lige ikke findes i Danmark.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show kan opleves i Jyske Bank Boxen 8.-9. februar. Billetter købes på mch.dk.