27-02-2017  - MCH Presse

To evigt-unge 60 års fødselarer i MCH

To evigt-unge 60 års fødselarer i MCH

Anja vandt Melodi Grand Prix, der havde 60 års jubilæum. Anja ses med værterne Annette Heick og Johannes Nymark. Foto: DR.

66.000 gæster fejrede i den forgangne weekend to 60 års fødselsdage, da Dansk Melodi Grand Prix fyrede op under Jyske Bank Boxen, og Ferie for Alle indtog MCH Messecenter Herning.

 

Tillykke til DR
I weekenden kunne Dansk Melodi Grand Prix fejre sin 60 års fødselsdag. Det skete med et storslået show, som blev transmitteret direkte på DR1 fra en feststemt Jyske Bank Boxen.

- Dansk Melodi Grand Prix er i sandhed en evergreen, som hvert år tiltrækker nye og yngre målgrupper og samtidig formår at holde fast i de voksne. Det er en stor kunst, som meget få begivenheder og virksomheder formår. Derfor på alle måder et stort tillykke til DR, siger administrerende direktør i MCH Messecenter Herning, Georg Sørensen.

60 års ferie
Blot et øjeblik fra Jyske Bank Boxen var endnu en 60 års fødselsdag at finde i weekenden: Ferie for Alle, som blev gennemført i MCH Messecenter Herning. Ferie for Alle åbnede nemlig dørene første gang i 1957, da Gustav Winckler og Birthe Wilke vandt Dansk Melodi Grand Prix med "Skibet skal sejle i nat". 

Siden starten i 1957 har Ferie for Alle vokset sig til at være Skandinaviens største feriemesse. I år besøgte 59.143 feriedrømmende danskere messen, som kunne præsentere rekordmange udstillere: 1.177 udstillere fordelt i 13 messehaller.

To fødselarer som samler og forener
De to fødselarer har flere fællestræk end blot "fødselsåret": De samler og forener.

- I MCH tror vi på magien i mødet mellem mennesker. Det er her, fællesskaber, oplevelser og minder opstår. Sidste år så tre ud af fire seere Melodi Grand Prix sammen med andre. Dansk Melodi Grand Prix er med andre ord et arrangement, som samler og styrker fællesskabet, siger Georg Sørensen og fortsætter:

- Ferie for Alle er på samme måde et arrangement, som samler. Messen er mere end en handelsmesse. Nemlig både branchens skandinaviske mødested og et arrangement med masser af aktiviteter, der inspirerer til årets ferie. Og netop ferier samler familien og skaber oplevelser og gode minder sammen med de mennesker, vi holder allermest af.

Grand Prix-feberen fortsætter i Herning. Næste store begivenhed i MCH er MGP i Jyske Bank Boxen, hvor såvel fredagens generalprøve som lørdagens show er udsolgt. Showet vises live på DR lørdag kl. 20:00.