31-08-2021  - MCH PRESSE

Tom Kristensen åbnede EOT-messen i højt gear

Tom Kristensen åbnede EOT-messen i højt gear

Det danske motorsportsikon Tom Kristensen talte sammen med Bo Lybæk (th.), CEO i GPV International A/S, og Georg Sørensen (tv.), administrerende direktør i MCH A/S, ved åbningen af EOT - Electronics of Tomorrow. Foto: MCH/Tony Brøchner.

EOT – Electronics of Tomorrow blev tirsdag skudt i gang af Le Mans-legenden Tom Kristensen, der sammen med de øvrige åbningstalere så frem til de fysiske og personlige møder i elektronik- og teknologibranchen. Messen byder frem til torsdag på brændstof til hjernen med et stort konferenceprogram, workshops, prisoverrækkelser og 77 innovative udstillere.

På bedste Le Mans-manér kunne motorsportsikonet Tom Kristensen tirsdag morgen lade startskuddet gå ved den officielle åbning af EOT – Electronics of Tomorrow i MCH Messecenter Herning. Fra 31. august til 2. september er elektronik- og teknologibranchen samlet til inspirerende udstilling, lærerige workshops og et højtprofileret konferenceprogram.

- Da jeg startede i motorsport, var det hele meget analogt; det handlede om mavefornemmelse og erfaringer. I dag hviler sportens sikkerhed, performance og innovation på meget intelligente løsninger, og de løsninger finder man blandt andet her på EOT. Det er fremtidens verden, lød det fra den nidobbelte Le Mans-vinder, der også holdt indlæg for de besøgende på åbningsdagen.

Det personlige møde i fokus
Coronakrisen var uundgåeligt en del af dagsordenen ved den officielle åbning, der dog i endnu højere grad var gennemsyret af en forventningsglæde og en længsel efter det fysiske møde med og i branchen. Det blev fremhævet af Bo Lybæk, CEO for GPV International A/S, der bød ”velkommen tilbage til den virkelige verden”.

- Det digitale møde gør os effektive og er kommet for at blive, hvis det ikke allerede var en del af vores hverdagsarbejdsliv før coronakrisen. Men hvad vi vinder i produktivitet, risikerer vi nogle gange at tabe i de små nuancer, der bliver svære at få fat i. Vi har behov for at se hinanden i øjnene uden filter og mærke stemningen og atmosfæren: Den der helt særlige summen, når man går gennem hallen hen over de næste par dage – det glæder jeg mig personligt til at opleve igen, sagde Bo Lybæk, der talte på vegne af branchen.

Også administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen fokuserede i sin åbningstale på værdien af det personlige møde. Han sendte samtidig en stor tak til de mange samarbejdspartnere, der har været med til at stable en nærværende messe på benene.

- I år en særlig tak til jer alle – hver og en – for den fortsatte tillid og opbakning i den tid, vi har været igennem. Alle har I bidraget aktivt og passionerede til EOT 2021, der er et unikt arrangement og et fagligt og personligt mødested for alle med en stor passion for industriel elektronik, lød det fra Georg Sørensen.

Årets elektronik-startup kåret
Åbningsdagen bød også på kåring af fremtidens teknologi- og elektronikiværksætter. En bred vifte af industrien er repræsenteret på EOT, og foruden de store, veletablerede virksomheder findes også en række innovative startups i det stærke udstillerfelt. Flere af dem har deltaget i iværksætterkonkurrencen EOT Pitching Contest, som på åbningsdagen kulminerede med en skarp finaledyst. IoT Cleaning, der har udviklet en intelligent softwareløsning til rengøringsplanlægning, løb med sejren og præmien på 50.000 kr.

Endnu en prisoverrækkelse er at finde på årets program. Onsdag kan besøgende overvære den nystiftede pris ’Årets bedste IoT-løsning’ blive uddelt til den virksomhed, som på bedste vis formår at skabe eller omdanne fysiske objekter til digitale enheder.

Føling med fremtiden
Årets EOT-program lægger i dén grad op til, at teknologi- og elektronikentusiaster kan både netværke og hente brændstof til hjernen. Åbningsdagen bød foruden indspark fra den danske Le Mans-stjerne på indlæg med hjernen bag programmeringssproget C++, Bjarne Stroustrup, ligesom repræsentanter fra både LEGO, Teknologisk Institut og Innovation Lab indtog scenen.

Konferenceprogrammet omfatter flere end 40 speakere fra ind- og udland, og de kommende dage kan besøgende gennem messens talks og workshops blive klogere på emner som Software, 5G, Green Innovation, Business, AI Data & Cloud og Security. For første gang på dansk jord kan man også opleve den verdenskendte LoRaWAN-konference 'The Things Conference on Tour', der 1.-2. september giver et dybdegående indblik i LoRaWAN-teknologiens potentialer.

EOT – Electronics of Tomorrow finder sted i MCH Messecenter Herning og strækker sig frem til torsdag 2. september.


Se flere billeder