15-12-2020  - MCH PRESSE

Transport-messen udsættes til september 2021

Transport-messen udsættes til september 2021

Transport 2019 samlede 375 udstillere og 30.427 besøgende. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Transportbranchen ønsker fortsat et mødested i 2021, og Transport-messen udsættes derfor fra april til 16.-18. september 2021.​​​​​​​

Transport 2021 skulle være gennemført i MCH Messecenter Herning i april 2021, men er nu udsat. Udsættelsen sker efter et stort ønske fra en samlet branche, og baggrunden er blandt andet, at flere koncerner ikke planlægger nogen messeaktivitet i første halvdel af 2021 samt uvisheden om corona-restriktionernes omfang i april 2021 - og dermed mulige begrænsning af messens normalt høje besøgstal. Den seneste messe i 2019 blev besøgt af 30.427 fagfolk. Transportbranchen ønsker fortsat et mødested i 2021, og derfor udsættes messen til 16.-18. september 2021.

- Udsættelsen til september sker i respekt for corona-situationen og i tæt dialog og samarbejde med branchen og messekomitéen, hvis ønsker og behov er afgørende for tidspunktet for en messe. Med til beslutningen hører et medansvar for udstillernes lange forberedelsestid og investering i messen, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, der i øvrigt startede Transport-messen som projektleder i 1988.

- Personligt værdsætter jeg den store dedikation og det stærke fællesskab omkring Transport-messen. Sammen ser vi nu frem til september 2021 og til i fællesskab at samle hele transportbranchen for 16. gang i MCH, slutter Georg Sørensen.

Bred opbakning fra hele branchen
Blandt de udstillere, der bakker op om udsættelsen af Transport 2021, er blandt andre SAWO - Nordeuropas største leverandør af lasthåndteringsudstyr. SAWO har udstillet på Transport-messen siden lanceringen i 1988 og er med igen til september:

- Vi glæder os over, at MCH har udvist rettidig omhu ved at udsætte messen til september, hvor vi ser frem til at vise vores store produktprogram for vores kunder og samarbejdspartnere. Vi har været med på alle Transport-messerne siden starten og havde en virkelig god messe i 2019. Transport-messen er vigtig, fordi den formår at samle hele branchen, siger Ivan Chrost, bestyrelsesformand i SAWO A/S.

Lastas, der er en af de markedsledende forhandlere af blandt andet trailere i Skandinavien, er ligeledes en stor spiller på markedet, og heller ikke de er i tvivl om, at Transport-messen er det rigtige sted at møde kunder og leverandører fra branchen:

- Vi bakker op om udsættelsen af Transport 2021 til september og ser frem til, at branchen igen kan samles til tre udbytterige og spændende dage i Herning. Vi glæder os til at møde vores kunder og til at præsentere dem for de mange nyheder, vi lancerer i 2021, fortæller Anders Larsen fra Lastas.

Hos MCH mærker man, at det personlige møde er savnet. Udstillerne ser frem til at møde deres kunder og samarbejdspartnere igen, og det vækker også glæde hos den projektansvarlige for messen:

- Opbakningen er både særdeles værdsat og nødvendig, og vi oplever en samlet transportbranche, der vil messen, så vi ser nu frem til at fortsætte de gode dialoger og til sammen at planlægge en bred, tryg og stærk messe til september, siger projektleder i MCH Nikolaj Jørgensen.

Transport 2021 gennemføres 16.-18. september 2021 i MCH Messecenter Herning og byder på tre dage med udstillere fra hele branchen, kåringer, konkurrencer, aktiviteter og konferencer i trygge rammer. Transport 2019 samlede 375 udstillere og 30.427 besøgende. Læs mere på www.transportmessen.dk.

 

Opbakning fra messekomitéen til udsættelsen af Transport 2021 til september

 

Erik Østergaard, administrerende direktør, DTL - Danske Vognmænd
"Vi bakker op om branchens ønske om at udsætte Transport-messen til september. Messen har stor betydning for branchen, og vi har de seneste år set en stigende interesse for messen - der er kommet flere besøgende, og der er kommet flere udstillere. Jeg er helt sikker på, at branchen har et stort ønske om at deltage på Transport 2021, for den er branchens mødested."

 

Carina Christensen, administrerende direktør, ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
"I ITD ser vi som altid meget frem til Transport-messen. Det er en både glædelig og vigtig begivenhed for ITD og alle vores medlemmer. Transport-messen er et særligt mødested for hele vejtransportbranchen, hvor alle, udover at mødes med kollegaerne i branchen, har en unik mulighed for at få ny inspiration og viden om de nyeste tiltag, produkter og teknologier. Vi er meget tilfredse med, at fokus på Transport 2021 bliver på det digitale og det grønne inden for transporterhvervet. Det er to væsentlige indsatsområder, som vi er stærkt optaget af. Vi glæder os til at gense medlemmer og deres ansatte, kunder og samarbejdspartnere i Herning, og jeg synes, det giver god mening og er rettidig omhu, at messen udsættes."

 

Jens Erik Platz, direktør, BP Trailer A/S og repræsentant, FVD - Foreningen af Vognimportører i Danmark
"For de danske vognimportører er Transport-messen i Herning et vigtigt event, som vi ser frem til at deltage i. Branchen har haft travlt den seneste tid, så der er ingen tvivl om, at vi har behov for at mødes. Men set i lyset af regeringens seneste udmelding, mener vi, at risikoen, for at mange af vore kunder og andre interesserede ikke vil tage på messe i foråret 2021, er for stor. Foreningen af Vognimportører har derfor fuld forståelse for en udsættelse af Transport-messen til september 2021, hvor vi tror på en stærk messe under mere normale forhold."

 

Lars William Wesch, branchedirektør, ATL Transportens Arbejdsgivere - en del af DI
"Det er, under de givne omstændigheder, en fornuftig beslutning at udsætte Transport 2021 til senere på året. Det kan jeg kun bakke op om. Transport-messen har i mange år været det naturlige mødested og samlingspunkt for aktørerne inden for vejgodstransport. I ATL - Transportens Arbejdsgivere sætter vi pris på at være en del af messen, hvor vi både kan præsentere vores services og få en snak med de mange forbipasserende medlemmer."

 

Michael Svane, administrerende direktør, DI Transport
"Transport-messen er et udstillingsvindue for, hvad transporterhvervet kan, hvad producenterne kan levere og frem for alt, hvad det er for en grøn mobilitet, vi kan tilbyde det danske samfund og de danske virksomheder."

 

Michael Nielsen, administrerende direktør, Dansk PersonTransport
"Transport-messen har en kæmpestor betydning for Dansk PersonTransport og vores bus-, taxi- og flexvognmandsmedlemmer i en sådan grad, at vi har tradition for at afholde vores årsmøde som en integreret del af Transport-messen. Vi har vores egen udstillingshal, hvor Persontransporten vises frem, så Transport-messen betyder rigtigt meget, og vi ser frem til at deltage også selvom messen helt forståeligt bliver udskudt til september 2021."

 

Martin Aabak, administrerende direktør, Danske Speditører
"Danske Speditører har deltaget i Transport-messen siden 2007 - både i debatter, med konferencer om fremtidens logistik og med egen stand. For os er messen den helt rigtige platform til at møde vores medlemmer og deres kunder og ikke mindst til at vidensdele på tværs. Derfor anser vi også messen som en af de vigtigste arrangementer på transportbranchens årshjul, og vi ser meget frem til at deltage igen i 2021."

 

Jan Villadsen, formand for 3F Transport - chaufførernes fagforening
"I 3F Transport glæder vi os til Transport-messen. Den bruger vi til at møde nye og gamle medlemmer samt vognmænd og aktører i transportbranchen og til at se og fornemme ny teknologi til fremtidens transport. For 3F Transport er Transport-messen et mødested og et værksted for dialog. Og dialog er vigtigere end nogensinde. Derfor er det godt, at Transport 2021 har fokus på grøn omstilling og ny teknologi. Det berører os alle og er mange diskussioner værd. Dem glæder vi os til."