16-09-2021  - MCH Presse

Transport og E&H åbnet: Transportministeren klippede snoren til 165.000 m2 messeområde

Transport og E&H åbnet: Transportministeren klippede snoren til 165.000 m2 messeområde

Transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede torsdag snoren til de to messer Transport 2021 og E&H. Foto: MCH/Lars Møller

Lastbiler, varevogne, dozere og dumpere fylder såvel inde- som udeområder ved MCH Messecenter Herning, der fra 16.-18. september danner ramme om de to messer Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk (E&H) med udstilling, konferencer og kåringer.

Et messeområde svarende til over 24 fodboldbaner blev torsdag morgen åbnet for det danske erhvervsliv inden for transportsektoren samt entreprenør- og anlægsbranchen, da transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede snoren og officielt erklærede Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk (E&H) for åbne.

Ministeren benyttede sin åbningstale til at takke den samlede transportbranche for at holde hjulene i gang i en svær tid med corona og roste alle for at skabe to messer med så kort varsel.

- Tak til alle arrangører, aktører, interessenter og virksomheder, som er her i dag. Godt I er med – godt I vil være med. Jeg er utrolig glad for at være her, sagde Benny Engelbrecht, der på åbningsdagen også bidrog med et indlæg omkring omstillingen af den tunge transport på konferencen Grøn Transport.

En vedvarende opbakning
Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen sendte i sin åbningstale også en tak til alle involverede parter for deres store – og vedvarende – indsats og engagement. Han kastede samtidig et personligt tilbageblik på de to messers arnested: hi-messen, der slog dørene op for første gang i 1963.

- For den ene af dagens messer – Transport – startede historien i 1988, hvor jeg som yngre projektleder kunne glæde mig over opbakningen fra branchen til en stor indendørs messe. I dag glæder jeg mig over den fortsatte opbakning gennem de mange år, lød det fra Georg Sørensen, der fortsatte:

- For E&H i sin nuværende form lød startskuddet i 2012, og vi byder i dag velkommen til den fjerde store og stærke arbejdende messe med masser af aktiviteter – Danmarks største fagmesse for entreprenør- og anlægsbranchen.

Prestigefyldte priser
På åbningsdagen kunne de besøgende overvære uddelingen af to priser. Den nyindstiftede ’Maskinleverandørernes Nyhedspris’, der fremhæver de mange verdens-, danmarks- og firmanyheder på E&H, gik til Nicolaisen & Larsen for virksomhedens elektriske teleskoplæsser JCB 525-60E. Den Grønne Transportpris, som DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans står bag, blev overrakt til Arla Foods for virksomhedens forsøg med el- og gaslastbiler.

I løbet af de tre messedage kan besøgende tillige glæde sig til at overvære hele to danmarksmesterskaber, når Danmarks bedste transportlærlinge samt Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærlinge skal findes.

Et bugnende aktivitetsprogram
Foruden prisuddelinger er de to messer garant for et væld af inspirerende og underholdende aktiviteter. Transport-messen byder blandt andet på veteranlastbiludstilling, Show Trucks, fjernstyrede RC Trucks, Lastbiler for Børn og udstilling ved Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening, ligesom der er mulighed for at møde youtuberen Max Hunt, som står i Hal B.

Samtidig kan der hentes ny viden i området Grøn Transport, hvor udstilling og konferencer giver et indblik i den grønne omstilling af den tunge transport, ligesom Danske Speditører afholder konferencen Fremtidens Logistik, som sætter fokus på både muligheder og udfordringer inden for digitalisering og klima i logistikbranchen.

E&H byder også på en række aktiviteter, og her er de helt store besøgsmagneter som regel knuser-området og testbanen. På knuser-området agerer Anders Bircow konferencier, når knusere, neddelere og sorteranlæg løbende demonstreres, og på testbanen kan besøgende prøve kræfter med maskinerne, når udstillere stiller dozere, dumpere, tromler og læssemaskiner til rådighed. Endelig er der også udstilling af entreprenørmaskiner fra en svunden tid ved Dansk Veteran Traktor Klub.

Transportmessen 2021 byder på 280 udstillere i 14 haller, der svarer til 80.000 m2 overdækket messeområde, mens E&H præsenterer 120 udstillere fordelt på 85.000 m2 udendørs messeområde. De to messer strækker sig fra 16.-18. september i MCH Messecenter Herning.


Se flere billeder