20-04-2023  - MCH Presse

Transportmessen i fuld gang og med stort fokus på grønne løsninger

Transportmessen i fuld gang og med stort fokus på grønne løsninger

Transportminister Thomas Danielsen klippede snoren og åbnede dermed årets udgave af Transportmessen. Foto: MCH/Lars Møller.

Transportministeren talte om forandring og grønne løsninger, da han torsdag morgen 20. april 2023 holdt åbningstale og klippede snoren til Skandinaviens førende transportmesse. Åbningsdagen har blandt meget andet budt på overrækkelsen af Den Grønne Transportpris, og fredag og lørdag venter yderligere to messedage med udstilling, oplæg og debatter i MCH Messecenter Herning.

Transportbranchen er med den grønne omstilling inde i en rivende udvikling, og at der i dén grad sker noget i branchen, afspejles af, at årets udgave af Transportmessen størrelsesmæssigt er på niveau med rekordåret 2019. 362 udstillere fordelt på 90.000 kvadratmeter og 14 haller er på plads, og torsdag morgen blev dørene slået op til de mange lastbiler, kraner, busser med mere, da transportminister Thomas Danielsen ved den officielle åbning klippede snoren og erklærede messen for åben - forinden holdt han en tale, hvori han primært beskæftigede sig med den grønne omstilling.

- Forandringer skaber ofte utryghed, men forandringer fører også ofte til bedre og grønnere tider, og heldigvis er de grønne tider støttet op af branchen - og mange tak for det. Og der er ingen tvivl om, at regeringens klare mission er, at vi også skal levere på det grønne område i transportbranchen. Nu handler det om, hvordan vi indfrier de mål, vi har sat, og da transporterhvervet står for cirka 30% af vores CO2-udledning i Danmark, ligger der en stor udfordring for os alle sammen fremadrettet, lød det fra Thomas Danielsen, der fortsatte:

- Den grønne omstilling af vejgodstransporten er den næste store opgave for os, og jeg glæder mig over de mange initiativer, som branchen allerede har taget. For et CO2-tungt erhverv som transportbranchen må der nemlig mange initiativer i spil, hvis vi skal sikre, at branchen kommer sikkert og styrket igennem omstillingen.

Transportministeren hæftede sig ved, hvor hurtigt branchen har udviklet sig, siden han selv arbejdede som lastvognsmekaniker i starten af 00'erne. Samtidig påpegede han, at omstillingen ikke kun er god for klimaet - flere chauffører, der kører ellastbiler, beretter således om større overskud efter arbejde samt mindre støj og færre vibrationer i førerhuset.

MCH-direktør: Så vigtigt at møde hinanden og tale sammen
Også administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen talte til åbningen, og ligesom transportministeren berørte han den grønne omstilling i sin gennemgang af årets udgave af Transportmessen.

- Helt nyt i år er et rekrutteringsområde, hvor fremtidens arbejdskraft matches med udstillende virksomheder. Vi gentager innovationsområdet med last mile-teknologier og naturligvis Grøn Transport, der byder på debat, mulige løsninger og viden om den grønne omstilling, lød det således fra Georg Sørensen, der også italesatte vigtigheden af messen og det faktum, at den i år har jubilæum:

- Transportmessen er både tradition og fornyelse - tradition, fordi messen i år kan fejre 35-års jubilæum, og fornyelse, fordi messen gennem årene har udviklet sig i takt med tiden. Vi er i en tid, hvor det eneste, der er sikkert, er, at meget fortsat er usikkert. En tid, hvor nye udfordringer har været - og er - hverdag for de fleste. Hver eneste dag. Derfor er det så vigtigt at mødes her på Transport for at blive klædt på med viden til tidens udfordringer. Derfor er det så vigtigt at møde hinanden. Lytte, mærke, se - og tale sammen.

Åbningsdebatter og Den Grønne Transportpris
Transportmessens åbningsdag har blandt meget andet også budt på to åbningsdebatter med journalist Cecilie Beck som moderator. Medvirkende var direktør i DTL - Danske Vognmænd Erik Østergaard, direktør i DPT - Dansk PersonTransport Michael Møller Nielsen, direktør i ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport Stefan Schou, direktør i DI Transport Karsten Lauritzen, direktør i DBI - De Danske Bilimportører Mads Rørvig, formand for folketingets transportudvalg Rasmus Prehn og folketingsmedlem Kenneth Fredslund Petersen. Temaerne var 'Vognmanden som central aktør i den grønne omstilling' og 'Hvem skal gå forrest i den grønne omstilling?'.

Foruden udstilling, oplæg og debatter er vinderen af dette års Den Grønne Transportpris blevet kåret på Transportmessens åbningsdag, og vinderen blev transportvirksomheden Frede Andersen & Søn fra Næstved. Nummer to og tre blev henholdsvis kloakservicevirksomheden Leif M. Jensen fra Herning og flyttefirmaet Bryde & Sønner fra Skovlunde. DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans står bag prisen, hvis vinder udpeges af en fagjury.

Transport 2023 finder sted 20.-22. april i MCH Messecenter Herning. Læs mere hér.


Se flere billeder