21-03-2019  - MCH Presse

Transportminister åbnede rekordstor transportmesse

Transportminister åbnede rekordstor transportmesse

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen åbnede Transport 2019. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Transport 2019 åbnede torsdag dørene til den 15. udgave af Skandinaviens største transportmesse i MCH Messecenter Herning, som i år byder på rekordmange udstillere og det største aktivitetsprogram nogensinde. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen foretog den officielle åbning af messen.

Torsdag morgen stod 375 udstillere klar til at byde de besøgende velkommen på den største udgave af transportmessen nogensinde i MCH Messecenter Herning. Transport 2019 byder både på rekordmange udstillere og aktiviteter. Til messen er hele transportbranchen samlet til tre dage med fokus på netværk, faglighed og viden.

Fire årtier med passion for transport
I forbindelse med åbningen af Transport 2019 holdt både administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, og transportminister Ole Birk Olesen tale. Georg Sørensen startede med at takke messekomite, samarbejdspartnere og udstillere for deres passionerede opbakning og stærke indsats gennem fire årtier.

- Vort mål med Transport 2019 er en messe, der inspirerer, motiverer og stimulerer interessen for produkterne og løsningerne. En messe, hvor man møder og mødes, sagde Georg Sørensen og henvendte sig til de rekordmange udstillere.

- Tak til jer for den kæmpe indsats, som sikrer, at Transport 2019 byder på stort set alt, der er aktuelt for transport- og logistikbranchen i både ind- og udland. Tak for jeres tillid - og for at vi igen må være med til at sætte den personlige ramme for jeres forretning og de besøgendes forretninger, sagde Georg Sørensen, inden han gav ordet til transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Ministeren glædede sig over at åbne messen, og han fremhævede den nye konference og udstilling Grøn Transport, som messen har gjort til et centralt tema i år.

- Jeg har set frem til at åbne messen, fordi den har meget godt at præsentere, og jeg ser frem til at høre, hvad I har på hjertet, når jeg kommer rundt i løbet af formiddagen. I Danmark har vi gennem årtier været kendt for at sætte nye standarder med vores indsats for klima og miljø. Det er regeringens ambition, at vi også i fremtiden skal være i front og præge udviklingen i Europa og globalt, sagde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, som også italesatte at fremtidens grønne biler, busser og lastbiler får brug for god infrastruktur, da han introducerede Investeringsplan 2030.

- Investeringsplan 2030 er en langsigtet, sammenhængende og fuldt finansieret plan for fremtidens infrastruktur i perioden 2021-2030. Vi vil udbygge de centrale motorvejsstrækninger, og samtidig vil det også i de kommende år være vigtigt at sikre den nødvendige opkobling af hele landet til "Det Store H" og de øvrige større motorveje, sagde ministeren, inden han klippede snoren over og officielt erklærede Transport 2019 for åben.

Det største aktivitetsprogram nogensinde
Transport 2019 byder på tre dage med rekordmange aktiviteter, og de besøgende kan hente ny viden og inspiration i alle MCH Messecenter Hernings 14 haller. Messen byder på nye områder, konferencer og traditionsrige konkurrencer. Her kan de besøgende blandt andet opleve Årets Opbygning, Årets Varebil, DM for transportlærlinge, Årets Chauffør, veteranbiludstilling og Danmarks Sikreste Lastbil. Der er også mulighed for at få en prøvetur i en selvkørende bus i messens nye innovationsområde.

Derudover kan transportgæsterne deltage på konferencerne Grøn Transport og Logistik 2019, der med deres spændende og topaktuelle programmer præsenterer nogle af de særlige muligheder, som transport- og logistikbranchen står overfor.

Transport 2019 finder sted 21.-23. marts i MCH Messecenter Herning.

Messen arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med ATL - Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Dansk PersonTransport, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL - Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD og 3F Transportgruppen.

Se hele aktivitetsprogrammet for Transport 2019 her.


Se flere billeder