09-12-2023  - MCH Presse

Triumf i Jyske Bank Boxen: Danmark i kvartfinalen ved VM i kvindehåndbold

Triumf i Jyske Bank Boxen: Danmark i kvartfinalen ved VM i kvindehåndbold

Det danske fællesskab og sammenhold stod stærkt i sejren over Polen. Foto: MCH/Lars Møller.

De danske håndboldkvinder var ovenpå fra start til slut, da de 9. december 2023 spillede sig i kvartfinalen ved VM i kvindehåndbold med en sejr på 32-22 over Polen. Mandag venter gruppefinalen mod Tyskland – ligeledes i Jyske Bank Boxen.

Danmark er tilbage på vindersporet ved VM i kvindehåndbold, hvor det lørdag aften for øjnene af 10.398 publikummer blev til en sejr over Polen – en sejr, der aldrig for alvor var i fare. De danske håndboldkvinder førte størstedelen af første halvleg med i omegnen af tre mål og trak stille og roligt yderligere fra efter pausen – pausestillingen var 15-12, slutresultatet blev 32-22.

Dermed er danskerne sikret en kvartfinaleplads, men hvem, der løber med førstepladsen i Danmarks mellemrundegruppe, er endnu uafklaret. Det afgøres mandag, hvor de danske helte i en regulær gruppefinale møder Tyskland i endnu et brag i Jyske Bank Boxen.

Lørdag aften i Jyske Bank Boxen var endnu en smuk og medrivende håndboldaften, der bød på euforisk stemning ved hvert dansk mål og hver erobret bold. Fra de indledende jubelbrøl under spillernes indløb til den gåsehudsfremkaldende fællessang under nationalmelodien og de ekstatiske jubelscener, da sejren var i hus, var det med danske øjne en perfekt aften.

Stribevis af flotte mål og store redninger på banen, bølger og klapsalver på lægterne og en kvartfinaleplads taler sit tydelige sprog – VM-feberen er her, og den gløder. Og kampens spiller: Det blev Trine Østergaard, der da blandt meget andet også bidrog med fem mål – samme antal som Kristina Jørgensen i øvrigt.

VM i kvindehåndbold finder sted i Danmark, Norge og Sverige 29. november til 17. december 2023 og arrangeres af DanskHåndbold i samarbejde med Herning Kommune, Frederikshavn Kommune, MCH A/S, Arena Nord og Sport Event Denmark. Læs mere hér.


Se flere billeder