22-05-2023  - MCH Presse

Tusindvis af gamere til Gamebox Festival i Herning i weekenden

Tusindvis af gamere til Gamebox Festival i Herning i weekenden

Elgigantens giveaway var et stort tilløbsstykke på sidste års Gamebox Festival - og det populære indslag gentages i år. Foto: MCH/Theis Poulsen.

Danmarks største gaming-event, Gamebox Festival, byder på prestigefyldte turneringer, verdensstjernerne fra Astralis og Danmarks største LAN, der har flere end dobbelt så mange deltagere som sidste år. Desuden venter talks og aktivitetsområder, streams og shows med kendte content creators og meget mere, når festivalen løber af stablen i MCH Messecenter Herning 26.-28. maj 2023.

Gamebox Festival hylder bredden, når festivalen om få dage slår dørene op til otte messehaller og tre dages overflødighedshorn af alt gaming-relateret - genre- og niveaumæssigt er der noget for alle, og det afspejles eksempelvis af tilføjelsen af YouSee eSportligaen, som udover at præsentere finalestævner i en række spil også har fokus på de sociale kvaliteter ved gaming.

- En bred vifte af ligaer bliver repræsenteret til vores LAN og mesterskaber på Gamebox Festival. Der vil være esportsforeninger, efterskoler, studerende, kolleger, ungdomsklubber, oldboys og bare generelt gamere i alle aldre. Her bliver der konkurreret i både 'CS:GO', 'League of Legends', 'Fortnite' og 'Hearthstone' på tværs af de forskellige målgrupper, fortæller direktør og ligaansvarlig i YouSee eSportligaen Niels Thornberg og fortsætter:

- Dagene bliver propfyldt med underholdende og nervepirrende kampe, hvor alle vores mesterskaber skal afgøres. Derudover bliver det et kæmpe fællesskabsevent, hvor både spillere, trænere, ledere og en masse andre involverede parter fra eSportligaen kan sætte ansigt på hinanden og bare hygge løs hele weekenden uanset alder og tilhørsforhold.

Niels Thornberg tilføjer, at han ser enormt mange synergier i, at man slår kræfterne sammen, og det glæder ham, at YouSee eSportligaen har kunnet indgå i et samarbejde med Gamebox Festival, som han beskriver som landets ultimative gaming-univers - et sted, hvor gamere fra alle kanter af Danmark kan mødes om underholdning og gode oplevelser.

Verdensstjerner har meldt deres ankomst
Astralis deltager også i år i Gamebox Festival, og som noget nyt stiller giganten op med alle sine stærkeste og mest kendte spillere - det bliver således muligt at møde stjerner som Nicolai 'dev1ce' Reedtz, Lukas 'gla1ve' Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth, der alle hører til historiens mest vindende 'CS:GO'-spillere.

- De danske fans er noget helt specielt. Vi har siden starten oplevet en enorm støtte fra alle herhjemme, og da vi tog rundt på vores første Danmarkstur sidste år, kunne vi virkelig mærke, hvor meget det betyder at mærke opbakningen. At vi så ovenikøbet kan gøre det på Danmarks største gaming-event, hvor vi ved, at der kommer rigtig mange familier, gamere og fans, gør det hele lidt mere specielt. Vi glæder os meget til at være med til at åbne Gamebox Festival og til at møde alle dem, der kommer forbi vores arrangement, lyder det fra Lukas 'gla1ve' Rossander.

Også alle spillerne fra Astralis' kvinde- og talenthold indfinder sig på festivalen, hvor sidstnævnte skal forsøge at forsvare sidste års sejr i Gamebox Invitational. Derudover byder Astralis blandt meget andet på et kæmpe gameshow både lørdag og søndag.

Et gaming-slaraffenland og et rekordsættende LAN
Også DR er rigt repræsenteret på årets udgave af Gamebox Festival, hvor DR's Ultra Gaming eksempelvis stiller op med en stand spækket med underholdende shows og konkurrencer ved værterne Sigge Højbjerg og Maria Helander. Derudover er P3 Missionen på plads med henblik på at anspore til god gamerstil - projektet sætter nemlig i år fokus på unges mentale trivsel under overskriften "Hvad gør dig glad?".

Gamebox Festival, der breder sig over et areal på 30.000 kvadratmeter, byder også på Jyske Bank Talks, streams og shows med nogle af landets største influencere og content creators, showkampe, Sim Racing, DBU eLandsholdet, et aktivitetsområde med Nintendo og rekrutteringsområder med Landbrug & Fødevarer, Forsvaret og Transportens Udviklingsfond, ligesom der zoomes ind på blandt andet cybersikkerhed. Endelig danner festivalen atter ramme om et LAN, der i år er væsentligt udbygget i forhold til sidste år.

- Vores LAN har i år flere end 1.400 deltagere, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år. I det hele taget mærker vi en stor opbakning fra både deltagere og samarbejdspartnere, og det er vi naturligvis enormt glade og taknemmelige for - og vi glæder os meget til at slå dørene op til Danmarks største gaming-event nu på fredag, lyder det fra projektleder i MCH A/S Nikolaj Pagh.

Gamebox Festival arrangeres af MCH A/S i samarbejde med main partners Jyske Bank, Elgiganten, IT Relation og Carlsberg Sport samt supporting partners DGI, DIF, Esport Danmark, Astralis, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund, HLTV og NetParty Herning samt technical partner DLX.

Læs mere hér.


Se flere billeder