10-11-2021  - MCH Presse

Tusindvis af logrende haler indtager MCH

Tusindvis af logrende haler indtager MCH

Foto: Wiegaarden Medier

Der bliver masser af bjæf, godbidder, konkurrencer og kåringer, når 14.500 hunde i weekenden 12.-14. november vender snuderne mod Herning til Dansk Kennel Klubs store hundeudstilling.

58.000 poter tripper, trasker og traver i den kommende weekend ind i MCH Messecenter Herning, når 14.500 danske og udenlandske hunde af alle størrelser og racer deltager i Dansk Kennel Klubs hundeudstilling ’Winter Wonder Show’.

Fra 12. til 14. november vil messehallerne på Vardevej lægge gulv til årets største og festligste hundeudstilling, hvor 300 forskellige hunderacer dagligt vil dyste i hver sin race om at blive kåret som den bedste og mest racetypiske på dagen. Senere møder racevinderne de andre racer i de såkaldte ’fælles konkurrencer’, hvor dagens bedste hund bliver kåret – den prestigefyldte pris ’Best in show’.

Og det bliver et unikt møde mellem mange forskellige hunderacer. Man kan se store og små hunde, jagthunde og selskabshunde. Hunde med lang pels og ingen pels. Her bliver rig lejlighed til at opleve den store spændvidde fra den mindste chihuahua til den største irske ulvehund. Og man kan se mange hunde af samme race – der er blandt andet 120 tilmeldte labrador retrievere, 99 af de kortbenede welsh corgi og 129 gravhunde.

På søndagens udstilling kan publikum som en sjældenhed opleve de fem danske nationalracer på samme udstilling: dansk/svensk gårdhund, gammel dansk hønsehund, broholmer, dansk spids og grønlandshund.

En af de største i Europa
Med det ekstremt høje tilmeldingsantal er ’Winter Wonder Show’ den suverænt største hundeudstilling i Danmark, men også en af de største udstillinger i Europa i år.

Det er et utrolig flot tilmeldingsantal, vi er nået op på, og det kan vi godt være rigtig stolte af. Jeg tror, at det viser noget om, at hundeejerne har savnet at komme på hundeudstilling efter coronanedlukningen, siger formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen, og fortsætter:

Der er også rigtig mange udenlandske udstillere tilmeldt, og det kan vi godt tage som et tegn på, at danske udstillinger er velrenommerede i udlandet. Det er flot, at et lille land som Danmark kan præstere en af Europas største udstillinger i 2021.

Prestigefyldte priser
Når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for, hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2021 i Dansk Kennel Klub. ’Winter Wonder Show’ er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe med titlen som eksempelvis ’Årets Hund’, ’Årets Veteran’ eller ’Årets avlshund’. Denne hædring af årets mest vindende hunde vil foregå med pomp og pragt – og formentlig en god portion godbidder.

Et unikt indslag i udstillingen, som kun finder sted på dansk grund hvert fjerde år, er ’Nordisk Mesterskab i juniorhandling’, hvor unge mellem 10 og 18 år konkurrerer mod hinanden om at være den bedste til at fremvise hund. De deltagende lande, Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island, stiller alle med et landshold bestående af fire unge ’juniorhandlere’, som skal dyste i både holdkonkurrencen og i den individuelle konkurrence.

Følger gældende restriktioner
I MCH ser man frem til at byde så mange af menneskets bedste venner – og deres fremvisere – velkomne til den store hundeudstilling.

Vi glæder os over samarbejdet med Dansk Kennel Klub og glæder os til at fylde hallerne med hunde og deres fremvisere. Sammen med Dansk Kennel Klub er vi opmærksomme på den aktuelle coronasituation, som vi følger nøje. Derfor vil vi selvfølgelig sørge for, at afviklingen altid følger de til enhver tid gældende restriktioner udstukket af myndighederne, så alle gæster kan være trygge ved at besøge MCH og weekendens hundeudstilling, siger projektchef i MCH, Anders L. Mortensen.

I overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer bliver der tjekket coronapas ved indgangen til hundeudstillingen.

Dansk Kennel Klub finder sted i MCH Messecenter Herning 12.-14. november. Læs mere om eventen her.