10-10-2020  - MCH Presse

Udsolgt Emil-premiere bød på skarnsstreger i Småland

Udsolgt Emil-premiere bød på skarnsstreger i Småland

Med lattervækkende replikker og store sangpræstationer var der lørdag premiere på 'Emil fra Lønneberg', der er på musicalplakaten i MCH i skolernes efterårsferie. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Store som små lod sig rive med af Emils godhjertede løjer i Lønneberg, da årets familiemusical havde premiere i MCH Herning Kongrescenter på skolernes første feriedag.

Lørdag eftermiddag satte Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter kurs mod det sydlige Sverige. Nærmere bestemt Småland og Lønneberg. Her ventede Emil med trægeværet under armen, lillesøsteren Ida, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Astrid Lindgrens univers, der underholdt børn og barnlige sjæle med unoder, glade dansetrin og stærke sangpræstationer.

Dagens tema var ikke til at tage fejl af ved ankomsten til kongrescentret i hjertet af Herning. Her blev publikum mødt af stewardesser, som bød velkommen til Lufthavn Lindgren med check-in, gates, sikkerhedsinstrukser og speaks i bedste lufthavnsstil. Alt sammen for at gøre sikkerhedstiltagene som følge af covid-19-situationen til en integreret del af oplevelsen til stor begejstring for de familier, der havde fundet vej til kongrescentret.

Eventyrlysten Emil
Flyet var kun lige ankommet til Småland, da Emil sad fast i suppeterrinen i et ihærdigt forsøg på at få de sidste suppeslurke med. Sådan fortsatte det skarnsstreg efter skarnsstreg til stor morskab for publikum. Ida blev hejst op i flagstangen for at få udsyn til Mariannelund, Emil proklamerede, at Ida havde fået tyfus, Emil forsøgte på kreativ vis at hive Lines tand ud, og så blev far Anton låst inde på lokummet. Det betød, at Emil, som talentfulde Alexander Wessel gjorde det ud for, tilbragte mere tid i 'snittebo' end stuehuset på Katholt.

Til sidst lykkedes det dog den lyshårede ballademager at afsløre tyveknægten Spurven, og i samarbejde med hele Teatersalen blev der udbragt et trefoldigt leve for helten Emil. På bedste musicalmanér trådte alle medvirkende frem på scenen og gav et afsluttende nummer, inden der blev vinket imødekommende til salen, der ivrigt vinkede tilbage.

Netop aktiveringen af publikum var gennemgående, og forestillingen nåede langt ud over scenekanten i form af direkte henvendelser fra skuespillere til publikum, som lystigt besvarede spørgsmålene. Derfor var det da også en glad Rasmus Steenberg, projektleder i MCH Musical, der satte ord på premieren:

- Vi er stolte over at have leveret endnu en familieforestilling på højt niveau, og heldigvis kan rigtig mange familier glæde sig til en god oplevelse i efterårsferien trods restriktioner. Der venter flere familier en sjov, underholdende og spændende oplevelse i trygge rammer, lød det.

Forestillinger hele ferien
Normalt rummer foyeren i MCH Herning Kongrescenter et væld af aktiviteter, når familieforestillingerne opføres, men i lyset af den nuværende situation havde man gentænkt foyeraktiviteterne. Derfor var LEGO og tegnekonkurrencer erstattet af en skattejagt, hvor familiens yngste skulle hjælpe med at fange en lommetyv fra Småland. Her gjaldt det om at have øjnene på stilke og mobilkameraet klar inden forestillingen og i pausen til stor spænding for familiens yngste, der var stillet flotte præmier i udsigt.

'Emil fra Lønneberg' kan opleves i MCH Herning Kongrescenter frem til 15. oktober, og det er fortsat muligt at købe billetter til forestillingerne 13. og 14. oktober via mch.dk. Herefter sætter holdet kurs mod Aalborg og dernæst Ringsted, som også nyder godt af forestillingen om Emil.


Se flere billeder