28-03-2018  - MCH PRESSE

Udsolgt Metallica-koncert blev en fest

Udsolgt Metallica-koncert blev en fest

Lars Ulrich & Co. fyrede op under Jyske Bank Boxen tirsdag 27. marts 2018. Foto: MCH/Lars Møller.

15.000 publikummer stod klar i en komplet udsolgt Jyske Bank Boxen, da legenderne fra Metallica tirsdag aften indtog Herning for første gang.

Sætliste:

 • Hardwired
 • Atlas, Rise!
 • Seek & Destroy
 • Holier Than Thou
 • Welcome Home (Sanitarium)
 • Now That We’re Dead
 • Confusion
 • For Whom The Bell Tolls
 • Halo On Fire
 • Last Caress
 • Creeping Death
 • Moth Into Flame
 • Sad But True
 • One
 • Master of Puppets

Ekstranumre:

 • Spit Out The Bone
 • Nothing Else Matters
 • Enter Sandman

Det succesfulde Metallica-firkløver bestående af Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett og Robert Trujillo har solgt flere end 110 millioner albummer på verdensplan og spillet for millioner af fans på alle syv kontinenter – inklusiv Antarktis. Tirsdag var turen for første gang kommet til Herning – og her blev de voldsomt populære herrer budt velkomne med stående klapsalver af en komplet udsolgt Jyske Bank Boxen.

Gennem næsten 2,5 time underholdt Metallica deres 15.000 fans fra en scene placeret lige midt i Jyske Bank Boxen. Tilsat gode elementer af røg, lysshow og kæmpemæssige lyskasser, der bevægede sig op og ned omkring scenen, leverede Metallica et storslået show med 15 numre – heraf syv fra det halvandet år gamle ”Hardwired… To Self-Destruct”-album.

Gasonlin-cover fra Metallica
Selvom publikum var tændte, og gulvet nærmest vibrerede af sang og klapsalver under klassikere som ”Seek & Destroy” og ”For Whom The Bell Tolls”, ville begejstringen dog ingen ende tage, da Kirk Hammett og Robert Trujillo højst uventet valgte at underholde publikum med deres egen rockede version af Gasolins ”Rabalderstræde”. Med Trujillo på vokal sang han sig gennem ”frække chicks og friske fyre..” til voldsom jubel fra publikum.

Ros til de unge fans
Metallica var hele aftenen ekstremt nærværende, og benyttede derfor også lejligheden til at takke deres mange fans for at blive ved med at støtte op om deres koncerter år efter år. Lars Ulrich bemærkede, at selvom der var flere fans på bandmedlemmernes egen alder, så så det også ud til, at der var mange helt unge fans, der ville gøre det muligt for Metallica at fortsætte deres turnéer mindst tyve år endnu. Direkte adspurgt af Lars Ulrich – på klingende dansk – kunne de forreste gæster således fortælle, at de var blot 10, 11 og 13 år.

Med ros til publikum slog Metallica over i ”Sad But True” med ordene:

- Vi er stolte over, at vi har spillet i så mange år – og endnu en generation er dukket op. Den her går ud til alle de unge – den næste generations heavy-fans.

Aftenens 15 storhits blev rundet af med ekstranumrene ”Spit Out the Bone” og klassikerne ”Nothing Else Matters” og ”Enter Sandman” - flankeret af danske flag med Metallica-logo på storskærmene.

- Thank you Herning! You made us feel good, lød den afsluttende bemærkning fra legenderne, som blev suppleret af Lars Ulrich:

- Det er så fedt at være tilbage – i endnu en ny by i Danmark. Herning, tak fordi vi måtte komme. Og som vi siger på dansk: Metallica elsker jer, og vi ses rigtig fucking snart!

 

ANMELDELSER

Jyllands-Posten: 5 stjerner

"Det nyere materiale blev taget godt imod, og også en noget aparte version af Gasolins "Rabalderstræde" - med Robert Trujillo på gebrokkent dansk - faldt i publikums smag. Størst jubel skabte dog ældre indslag som "Seek & Destroy" og ikke mindst numrene fra albummet "Metallica" (1991), som er solgt i mere end 15 mio. eksemplarer og figurerer som det 25. mest solgte album i USA."

Læs anmeldelsen her

 

Herning Folkeblad: 4 stjerner

"Under sangen »Moth Into Flame« lukkes der pludselig et halvt hundrede droner med lys op fra scenegulvet. De svæver rundt over scenen, indtil de når skærmene i loftet, hvor de så »dør ud« - en noget tyk reference til sangens titel. Men det så herregodt ud, og sikke muligheder der er, hvis man også må lukke dronerne ud over publikum."

Læs anmeldelsen her

 

Ekstra Bladet: 4 stjerner

”Metallica startede endnu en afdeling af deres hele 131 koncerter lange WorldWired Tour i Herning, og det skortede ikke på spilleglæde og tilstedeværelse i et fornemt lydbillede med bid og bund. Det var imponerende. Trods alt.”

Læs anmeldelsen her

 

Devilution: 4 stjerner

"Den nye sang ’Halo on Fire’ fungerede overraskende godt live. Og ideen med at lade Robert Trujillo og Kirk Hammett efterfølgende spille uddrag af Gasolins ’Rabalderstræde’ med Trujillo på ”dansk” vokal virkede i modsætning til tromme-tingen faktisk temmelig godt."

Læs anmeldelsen her


Se flere billeder