16-11-2019  - MCH Presse

Udstiller- og besøgsfremgang på Loppe- og stumpemarked

Udstiller- og besøgsfremgang på Loppe- og stumpemarked

Tusindvis af lopper og stumper skiftede i weekenden hænder til Loppe- og stumpemarked i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Loppe- og stumpemarkedet i MCH Messecenter Herning var denne weekend for 70. gang et stort tilløbsstykke for alt fra stumpe- og retrojægere til loppelystne danskere på jagt efter en god handel.

Besøgstal på Loppe- og stumpemarked
Efterår 2019: 9.570

Forår 2019: 8.121

Efterår 2018: 7.343

Forår 2018: 7.746

Skattejagten blev traditionen tro sat ind i MCH Messecenter Herning, der lørdag 16. november for 70. gang var omdannet til et sandt loppe- og stumpemekka med alt fra møbler og møntsamlinger til koblingskabler og knallertdæk.

Loppe- og stumpemarked har igennem de seneste 35 år to gange årligt lokket flere tusinde loppelystne besøgende til Herning - og det samme gjorde sig gældende denne weekend, som bød på en besøgsfremgang på 30 procent sammenlignet med sidste efterår.

I alt 9.570 besøgte weekendens markedsplads, hvor de jagtede gode handler blandt stadeholdere i otte store messehaller. Messen bød samtidig på 50 flere udstillere end til forårets messe, og således stod flere end 400 stadeholdere klar med såvel antikviteter og sjældne samlerobjekter som gode fund til garderoben, huset, haven og hobbyen.

Vokseværk i stumpeafdelingen
Afdelingen for stumper og reservedele til motorcykler, scootere og knallerter – samt alle motoriserede køretøjer derimellem – oplevede særligt vokseværk og var et stort trækplaster under messen. Her blev der både handlet udstyr og udvekslet specialviden mellem motorentusiasterne. Veteranbil-, knallert- og motorcykelklubber fremviste tillige deres forskellige aktiviteter.

Som noget nyt kunne besøgende, der er studerende, købe billetter med studierabat – et tilbud, som mange benyttede sig af.

I MCH ser man tilbage på endnu en fantastisk weekend i lopperne og stumpernes tegn.

- Genbrugstanken har for længst vundet indpas, og det voksende bæredygtige fokus i samfundet giver konkret udslag i mere interesse for både lopper og stumper, der denne weekend har fået nye ejere. Det emmede af god stemning i hallerne, som bugnede med genbrugsguld og stumpefund, siger projektchef i MCH Messecenter Herning Anders L. Mortensen, der tilføjer:

- Vi glæder os over både udstiller- og besøgsfremgangen og den store købelyst blandt de besøgende. Samtidig er vi rigtig glade for den positive udvikling, som det historiske stumpemarked oplever. Mange udstillere har allerede sikret sig en stand til forårets messe.

Den næste udgave af Loppe- og stumpemarked finder sted 4. april 2020 i MCH Messecenter Herning.