19-03-2024  - MCH Presse

Udstillere jubler over udbytterig jubilæumsudgave af Foodexpo

Udstillere jubler over udbytterig jubilæumsudgave af Foodexpo

Foodexpo 2024 samlede fødevarebranchen til tre dage med fokus på alt madrelateret. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den 10. Foodexpo på 20 år blev en vellykket og værdig jubilæumsudgave af messen, og udstillerne glæder sig over de tre dages mange gode og givtige møder og samtaler. Tilfredsheden er stor, og kendetegnende for messen var de besøgendes betydelige iver efter at blive inspireret og lære nyt. Foodexpo fandt sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024.

Konkurrencevindere på Foodexpo 2024

SØNDAG 17. MARTS

 • Årets Kok - Bjarke Jeppesen, Treetop Restauranten, Vejle
 • Årets Tjener - Andreas Kobs Laursen, Treetop Restauranten, Vejle
 • Danmarks Bedste Konditor - Josephine Kirstein Hansen, Andersen Bakery, København
 • Danmarksmester i Mocktails - Manuel Lică fra bartendercopenhagen.com
 • Danmarks Bedste Spegepølse i kunsttarm - Fransk hvidskimmel salami - Slagter Matthiasen, Nørre Aaby
 • Danmarks Bedste Spegepølse i naturtarm - Siciliansk salami - Slagter Munch, Skagen
 • Danmarks Bedste Leverpostej - Luksus leverpostej - Slagter Matthiasen, Nørre Aaby
 • Danmarks Bedste Frikadelle - Pandestegt frikadelle med æbler, bacon og timian - Pølsemageriet, Silkeborg
 • Danmarks Bedste Grillpølse - Ramsløgsgriller med hvidløg - Slagter Christiansen, Fanø

MANDAG 18. MARTS

 • Danmarks Bedste Bager - Ludvig Tence, Andersen Bakery, København
 • Danmarksmester i Cocktails - Kimberly Høegsberg, Y's Café & Cocktailbar, København
 • Årets elevkonkurrencer - Kokkeeleverne Magnus Lund Hansen og Magnus Kokkendoff Ravnbo, Kold College, Odense, og tjenereleverne Jacob Urth og Kasper Andersen, College360, Silkeborg
 • Danmarks Bedste Rygeostsalat - Ost nr. 5, Røgeostsalat, Jama Ost, Risskov
 • Danmarks Bedste Hjemmerørte Flødeost med hvidløg - Ost nr. 5, Hvidløgsost, JUTA, Horsens
 • Danmarks Bedste Hjemmerørte Flødeost uden hvidløg - Ost nr. 3, Friskost med løg og urter, Jama Ost, Risskov
 • Nordic Green Chef - Emil Persson, Sverige
 • Nordic Commis Green Chef - Ida Brixhall, Sverige

TIRSDAG 19. MARTS

 • Danmarks Bedste Romkugle - Nyemans Bageri, Aabenraa
 • Nordic Chef and Waiter - Nils Flatmark, Norge (Chef) og Andreas Kobs Laursen, Danmark (Waiter)
 • Nordic Chef Junior - Melina Wang Brekke, Norge

21.553 gæstede søndag-tirsdag Foodexpo, og i de mange haller kunne de tusindvis af fagfolk fra fødevarebranchen blive klogere på alle aspekter af deres branche, networke, overvære prestigefyldte fagkonkurrencer og ikke mindst handle og indlede nye samarbejder. Og ifølge Niels Jensen, CEO, MLDK Mærkevareleverandørerne, klappede det hele på jubilæumsudgaven af den branchesamlende messe.

- Der er stor tilfredshed med messen blandt vores medlemmer, som beretter om høj kvalitet blandt de mange besøgende og en gennemgående god stemning. Og det har virkelig været en værdig jubilæumsårgang, hvor messens konstante fokus på udvikling er kommet tydeligt til udtryk - eksempelvis i forhold til ambitionerne inden for bæredygtighed. Derudover har udstillerne gjort enormt meget ud af det med flotte og inspirerende stande, konstaterer Niels Jensen.

Han påpeger desuden, at udstillerne over hele linjen mødte frem med flotte bemandinger, der formåede at favne de mange besøgende og altid var klar på dialog.

Udstiller: En fed, fed, fed messe
Blandt de flere end 460 udstillere, der var med til at gøre Foodexpo til et overflødighedshorn af mad og drikke-relaterede indslag, var Arla Pro, der havde tre forrygende messedage.

- Det har virkelig været en fed, fed, fed messe, og vi har simpelthen mødt så mange professionelle indkøbere og beslutningstagere. Vi har haft utallige gode og konstruktive dialoger med slutbrugere på alle niveauer - lige fra små sommervirksomheder, der skal åbne i fire måneder, til store kæder, og det har bare været vanvittig fint. Derudover har jeg hæftet mig ved de besøgendes store lyst til at lære nyt og høre om vores nyheder, smiler Martin Rosbech, Key Account Manager, Arla Pro.

Tilfredsheden er ligeledes stor hos Multivac, der med betydelig succes havde medbragt en robot på messen.

- Vi er meget glade og tilfredse oven på tre dage, hvor der har været et godt flow af besøgende, og hvor vi har mødt mange forskellige typer kunder med lige så forskellige behov. Innovation fremmer interessen, og vores medbragte robot har utvivlsomt trukket mange besøgende til vores stand - i det hele taget har der været en masse action i vores område, og det har skabt en attraktiv synergieffekt udstillerne imellem, lyder det fra Martin Petersen, administrerende direktør, Multivac.

Endelig glædes også Varimixer over messen, og virksomheden noterer sig, at man fik, hvad man kom efter.

- Messen har levet op til vores forventninger, og alt er gået fint og lige efter planen. Fremmødet har været flot, stemningen god, og vi har fået nogle gode leads, så vi er glade. Som producent udstiller vi for at kunne vise vores produkter frem fysisk, og udbyttet denne gang har bestemt været godkendt, fastslår Peter Frederiksen, salgs- og marketingdirektør, Varimixer.

MCH-direktør: En helt særlig messe
De mange positive tilkendegivelser glæder i sagens natur administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen:

- Der skal lyde en stor tak til både udstillere, samarbejdspartnere og de besøgende fagfolk for at have bidraget til, at vores jubilæumsudgave af Foodexpo blev noget helt særligt. Sammen har I skabt en livlig og ekstraordinær messe med flotte stande, spændende konkurrencer og et væld af aktiviteter. Af hjertet tak for indsatsen og opbakningen - jeg glæder mig allerede til Foodexpo 2026, lyder det fra Georg Sørensen.

Han hæfter sig desuden ved udstillernes ord om de besøgendes store interesse for at blive inspireret - noget, der i dén grad understreger behovet for og vigtigheden af messemediet som mødested med fokus på både handel og udveksling af erfaring og viden.

Danmarks Bedste Romkugle
Akkurat som på de to første dage af årets Foodexpo var der også på sidstedagen prestigefyldte konkurrencer på programmet. Det gjaldt eksempelvis én af messens mest berømmede konkurrencer, Danmarks Bedste Romkugle, der blev vundet af Nyemans Bageri i Aabenraa.

Ligeledes udspillede Nordic Chef and Waiter sig, og her løb Nils Flatmark fra Norge og Andreas Kobs Laursen fra Danmark med henholdsvis Chef- og Waiter-titlen. Vinder af Nordic Green Chef-konkurrencen, der løb af stablen mandag aften, blev Emil Persson fra Sverige.

Foodexpo fandt sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024 og blev besøgt af 21.553. Næste udgave af messen finder sted 22.-24. marts 2026. Læs mere på foodexpo.dk.

Messen udvikles i tæt samarbejde med de 13 brancheforeninger og -organisationer BFS - Brancheforeningen for Storkøkkenudstyr, BKC - Brancheforeningen for Kaffe- og Convenienceløsninger, BKD - Bager- og Konditormestre i Danmark, Danmarks Fiskehandlere, De Samvirkende Købmænd, DSM - Danske Slagtermestre, Foreningen Kantine og Køkken, Fødevareklubben, HORESTA, Kost og Ernæringsforbundet, LBI - Leverandørforeningen for bagerimaskiner og inventar, MLDK - Mærkevareleverandørerne og Nærbutikkernes Landsforening.


Se flere billeder