08-11-2018  - MCH PRESSE

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

Udstillerfremgang og royalt besøg på FoodTech

Ligesom i 2016 får FoodTech igen besøg af H.K.H. Prins Joachim. Foto: MCH/Lars Møller.

Den 12. udgave af FoodTech byder både på udstillerfremgang og rekordmange aktiviteter, når messen tirsdag åbner dørene til tre dage med fokus på fødevareindustrien i MCH Messecenter Herning. FoodTech får også denne gang royalt besøg af H.K.H. Prins Joachim.

Når FoodTech på tirsdag slår dørene op til den 12. udgave af fødevareteknologimessen, som foregår i MCH Messecenter Herning 13.-15. november, bliver det endnu en gang med udstillerfremgang. I år står hele 308 udstillere klar til at fylde hallerne og fremvise deres billede af dagens fødevareteknologi, og dermed er opbakningen den største i mere end 10 år - og det vækker stor glæde hos arrangøren.

- Vi glæder os over den store opbakning til FoodTech som hele branchens mødested, og vi er stolte over at kunne præsentere et stort udstillerfelt, der byder på etablerede såvel som nye udstillere. Det er ligeledes en stor fornøjelse at hallerne, foruden 308 veloplagte udstillere, også byder på rekordmange aktiviteter for de besøgende. Det tilsammen giver både udstillere og besøgende en fantastisk mulighed for at netværke, hente ny viden og få masser af inspiration, siger John Dørr Jensen, projektleder på FoodTech.

Ligesom i 2016 kan FoodTech også denne gang glæde sig over royalt besøg, når H.K.H. Prins Joachim, som er protektor for messen, torsdag lægger vejen forbi MCH Messecenter Herning og besøger udstillerne.

Officiel åbning og prisoverrækkelse
Den officielle åbning af FoodTech finder sted tirsdag morgen i det nye område Tech City, hvor Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, og Lone Ryg Olsen, CEO i Danish Food Cluster, vil holde taler og byde de mange udstillere velkommen.

Under åbningen offentliggøres vinderen af den eftertragtede innovationspris FoodTech Award, der overrækkes af Jens Adler-Nissen, formand for award-komitéen og professor i fødevareteknologi ved DTU. Prisen gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed, og forud for messen har alle udstillere haft mulighed for at indstille deres produktnyheder til en fagjury. I år er 59 produkter godkendt og syv nomineret til den prestigefyldte pris. Efter prisoverrækkelsen vil ordet blive givet videre til årets åbningstaler Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer, der får æren af at åbne messen.

Rekordmange aktiviteter
Foruden de mange udstillere byder FoodTech 2018 også på rekordmange aktiviteter. De besøgende fagfolk kan derfor se frem til at hente ny viden og inspiration i blandt andet den nye koncepthal Tech City, hvor foredrag, udstilling og ekspertsessioner suppleres med verdenskongressen om bæredygtigt vandforbrug IFC World Congress samt innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, hvor 35 studerende og en række eksperter over tre dage vil finde løsninger på relevante problemstillinger fra branchen.

Foruden dette byder FoodTech også på fødevarekonkurrencen International Food Contest, hvor Danmarks bedste fødevareprodukter kåres, udstilling af de nominerede til ScanStar-prisen, et helt særligt FoodLab-område med laboratorieudstyr til fødevareindustrien samt konferencer om blandt andet hygiejnisk design, fødevarekontaktmaterialer og meget andet.

FoodTech finder sted 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning. Entré er gratis for fagfolk.