22-06-2022  - MCH Presse

Valsekongen André Rieu spiller koncert i Jyske Bank Boxen

Valsekongen André Rieu spiller koncert i Jyske Bank Boxen

Jyske Bank Boxen bliver endnu en gang centrum for en forrygende koncert, når André Rieu indtager scenen med sit 60 mand store orkester. Foto: André Rieu Productions

Den hollandske violinvirtuos André Rieu fylder Jyske Bank Boxen med vellyd, herlig atmosfære og unikke overraskelser, når han med sit imponerende Johan Strauss-orkester gæster multiarenaen lørdag 25. juni.

Den succesfulde og folkekære violinist André Rieu har sammen med sit 60 mand store orkester taget verden med storm gentagne gange på deres talrige verdensturnéer. Nu er turen atter kommet til Herning, hvor Rieu med sit orkester lørdag 25. juni spiller op til en medrivende musikalsk oplevelse med optrædener fra øverste hylde.

72-årige André Rieu, der har spillet violin, siden han var fem år, er kendt for at gøre klassisk musik folkelig og for at spille populærmusik i klassiske klæder. Der er med andre ord tale om klassisk musik for alle.

Kombinationen af verdensberømte, romantiske og sjælfulde melodier - valse, musical-temaer, kendte soundtracks, klassiske værker, popsange, folkemusik med mere - såvel som utallige overraskelser og humoristiske indslag gør ham til en af de mest populære og prisvindende musikere i nyere tid.

En ægte 'Maestro of the masses'
I mere end 30 år har den hollandske musiker og hans orkester, det største private orkester i verden, turneret kloden rundt og forkælet flere end 600.000 publikummer om året med deres fantastiske forestillinger. Han har solgt over 40 millioner CD'er og DVD'er, haft flere end 30 #1-hits og fået flere end 500 platinalbums. André Rieu er en ægte 'Maestro of the masses', som avisen New York Times engang døbte ham, og i Danmark har maestroen også en trofast fanskare.

André Rieus far var dirigent i Maastricht Symfoniorkester, og æblet falder ikke langt fra stammen, for udover at være talentfuld og højtuddannet violinist fra konservatorierne i Liège, Maastricht og Bruxelles har hans fascination af orkestermusik fra barnsben været så stor, at han i 1987 stiftede Johann Strauss-orkesteret. Dengang bestod orkesteret af 12 musikere. Det er siden vokset til 60 medlemmer.

En helhedsoplevelse er i vente
Der venter publikum i Jyske Bank Boxen en enestående oplevelse, for André Rieu tænker på det hele. Hans koncerter er helhedsoplevelser, der ikke bare byder på mesterlig musik. Kostumer, scenografi, dans, sceneshow og meget mere skaber et helt unikt univers, som bliver ved med at overraske.

Da André Rieu senest optrådte i Jyske Bank Boxen (i 2019), var det til stående klapsalver. Når han igen indtager scenen i Hernings multiarena, bliver det med hans unikke Stradivarius-violin fra 1667 på armen og det sædvanlige glimt i øjet, og han glæder sig til igen at møde det danske publikum og give dem en fejende flot forestilling.

André Rieu kan opleves lørdag 25. juni 2022 i Jyske Bank Boxen. Der er kun få billetter tilbage til koncerten, som kan købes her.