17-06-2023  - MCH Presse

Valsekongen fortryllede Herning for 10. gang

Valsekongen fortryllede Herning for 10. gang

André Rieu gæstede Jyske Bank Boxen 17. juni 2023. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Flere end 10.000 publikummer kunne lørdag 17. juni nyde et storslået show fra den populære violinist André Rieu og hans 60 mand store Johann Strauss-orkester i Jyske Bank Boxen i Herning.

Den verdenskendte stjerneviolinist, André Rieu, leverede endnu en gang et både medrivende og humoristisk show i absolut verdensklasse, da han lørdag gæstede Jyske Bank Boxen og sikrede sublim underholdningsværdi for de flere end 10.000 fans, der havde sikret sig billet til aftenens show.

Har man ikke selv haft fornøjelsen af at overvære et af Rieus shows, er det svært at finde andre koncertoplevelser at sammenligne med. André Rieu forklarer selv, at det handler om glæde og kærlighed tilsat musik, og aftenen bød da også på både fællessang og -dans, gåsehudsfremkaldende ballader og adskillige humoristiske bemærkninger fra den vittige violinvirtuos, som flere gange drillede aftenens publikum.

Fra opera til gospel
Musikalsk spændte kataloget også yderst bredt; fra den italienske klassiker ’Volare’ sunget af tre tenorer og en opera-arie fra en amerikansk sopran til ’When the Saints go Marching In’ og ’Oh Happy Day’ fremført af et energifyldt gospelkor. I aftenens anledning var der også en særlig gæsteperformance af et dansk sækkepibeorkester, som fremførte skotske højlandsklassikere i selskab med Rieus orkester. Det hele var tilsat masser af pomp og pragt i form af farvestrålende balkjoler, glimtende pailletter, poppende champagnepropper og en kæmpemæssig storskærm med skiftende grafik.

At André Rieu liveshows hvert år tiltrækker flere end 600.000 publikummer synes ikke overraskende. Aftenens show var både festligt og folkeligt, og Rieu gjorde en dyd ud af at takke alle omkring ham; lige fra backstage-personale til orkestermedlemmer og aftenens publikum. Alle var de en del af den fest, som André Rieu på fortryllende vis dirigerede både orkester og publikum igennem for 10. gang i Herning.


Se flere billeder