11-01-2022  - MCH Presse

Varieret foredragsvifte i MCH Herning Kongrescenter

Varieret foredragsvifte i MCH Herning Kongrescenter

I foråret byder MCH Herning Kongrescenter på en række tankevækkende og lærerige foredrag, der blandt andet stiller skarpt på sport, verdensomsejlinger, vikingetiden og forskellen på mænd og kvinder.

Foredrag er en populær genre, hvilket også afspejler sig i MCH Herning Kongrescenter, som i 2022 kan byde på en bred foredragsvifte. De foredragsglade i det midt- og vestjyske kan blandt andre opleve Jan Mølby, Mikkel Beha Erichsen og Hella Joof.

Store sportspersonligheder
Der bliver eksempelvis mulighed for at komme endnu tættere på flere af de mest toneangivende sportsfolk i Danmark, som vi kender fra skærmen eller måske har oplevet fra lægterne.

Under overskriften ’Verdens bedste Nikolaj’ kan publikum møde den karismatiske landstræner for herrehåndboldlandsholdet, Nikolaj Jacobsen, 6. april. Tilhørerne kommer helt tæt på, når håndboldlandstræneren deler personlige anekdoter og spændende fortællinger om trænerlivet.

Andre store sportspersonligheder kan opleves 11. maj, når Bjarne Riis genforener sit stjernehold Team Saxo Bank i Herning med Dennis Ritter som aftenens tour-guide. I dette eksklusive indblik i holdets oplevelser vil Jens Voigt, Fabian Cancellara og brødrene Schleck sammen med den tidligere holdejer zoome ind på de mest succesfulde år i holdets historie, herunder venskaber og fjendskaber, opture og nedture.

20. maj kan fodboldlegenden Jan Mølby opleves i foredraget ’The Great Dane Live’, hvor han vil dele eksklusive anekdoter med publikum. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool FC, hvilket har givet ham legendestatus i Beatles-byen, hvor fansene gav ham tilnavnet ’The Great Dane’.

Klodens forandringer under lup
En anden type eventyr er på tapetet, når MCH Herning Kongrescenter inviterer til foredrag med en vaskeægte globetrotter.

Tv-vært og forfatter Mikel Beha Erichsen gæster MCH Herning Kongrescenter 23. november med det fængende foredrag ’Fortællinger fra en verden i forandring’ om klodens tilstand. Det fascinerende foredrag giver publikum en fornemmelse af at være med på familiens talrige rejser gennem billeder, film og lydklip, der aldrig før har været vist.

Gode grin og livsinspiration
23. februar er der besøg af en anden kendt forfatter under overskriften ’Mit liv som hun’. Her vil den humørfyldte Hella Joof komme omkring temaer, som de fleste vil kunne spejle sig i – præsenteret med masser af humor og ironi. Det skal handle om modsætninger som glæde og sorg, mænd og kvinder, barndom, ungdom og voksendom – og meget mere.

I samme boldgade, men med en mere videnskabelig tilgang, er foredraget ’Hvor svært kan det være? Værd at vide om mænds og kvinders hjerner’ med lektor i psykologi Ann E. Knudsen 5. april. Med udgangspunkt i neurovidenskaben forklarer hun forskellen på mænd og kvinder, så publikum vil få motioneret lattermusklerne og blive klogere på, hvordan kønnene kan supplere hinanden – både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Og så sætter psykolog og forfatter Pia Callesen 12. maj fokus på menneskesindet med foredraget ’Lev mere – Tænk mindre’ 12. maj. Psykolog og forfatter Pia Callesen introducerer et helt nyt begreb inden for psykologien, nemlig metakognitiv terapi, som handler om at lære at stoppe overtænkning og håndtere sine tanker.

Nærmere detaljer om foredragene kan findes på www.mch.dk, hvor der også kan købes billetter til arrangementerne.