30-01-2017  - MCH Presse

Vellykket Art Herning med stor købelyst

Vellykket Art Herning med stor købelyst

Karsten Ohrt ses her (til venstre) efter åbningen i samtale om kunsten med Gitte Johannesen, Georg Sørensen og Michael Kvium. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Åbningstaler Karsten Ohrts ord om kunstens betydning for mennesket holdt stik til Art Herning, da megen kunst skiftede hænder til en succesfuld 20. udgave af Art Herning i weekenden.

Flere end 8.600 besøgende gæstede den 20. udgave af Art Herning i MCH Herning Kongrescenter denne weekend. De besøgende gik på opdagelse blandt kunsten og skabte stor travlhed for de 39 gallerister, der havde medbragt hundredvis af værker fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Megen kunst skiftede i løbet af weekenden hænder, da der blev gjort handler til en mere end vellykket Art Herning-weekend.

Art Hernings DNA
- Allerede fra fredag middag har der været gang i kunsthandlen mellem gallerierne og de besøgende. Mange besøgende er kommet med et præcist ønske – og har slået hurtigt til, da værket var ledigt. Meldingen var, at værker op til 200.000 kr. skiftede hænder, allerede da Art Herning åbnede fredag. Generelt melder gallerierne om en positiv interesse for at købe kunst i alle prislag, siger formand for Dansk Galleri Sammenslutning, Gitte Johannesen og uddyber:

- Jeg har talt med flere gallerier, som har solgt mere på Art Herning end nogensinde – og det er vel at mærke gallerier, som har været med næsten alle de 20. gange, Art Herning har fundet sted. Art Herning har et helt specielt DNA, som ikke opleves andre steder og har manifesteret sig som den vestdanske kunstmesse. Udstillerne melder om kunstkyndige købere, og her kan man generelt være sikker på et godt salg. På Art Herning kommer også kunder, der viser interesse for helt specielle værker, som normalt kun sælges i udlandet.

Projektchef i MCH, Anders Ladefoged Mortensen takker for en vellykket weekend:

Vi er stolte af at have præsenteret 39 af landets ypperste gallerier for vores mere end 8.600 besøgende. Vi glæder os over, at arrangør Dansk Galleri Sammenslutning og de 39 gallerier igen i år er tilfredse med Art Herning. Vi ser allerede nu frem til næste udgave af Art Herning.

Kunstens vigtige betydning
Fredag eftermiddag blev jubilæumsudgaven af Art Herning åbnet af formand for Ny Carlsbergfondet og tidligere direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt. De besøgende lyttede i weekenden til hans ord om, at kunsten gavner ånden:

- Uden kunstnere har vi et fattigere samfund. Det er blandt andet i kraft af kunstnerne, at vi skaber en kreativ fremtid. Det er med kunstnerne, vores samfund bliver mere kritisk, analytisk og undersøgende. Det er med kunstnerne, vi får et friere samfund. Så ligesom et æble om dagen holder doktoren væk, holder et godt billede på væggen ånden frisk og tankefuld, sagde Karsten Ohrt.

Også billedkunstner Michael Kvium var til stede til Art Herning, og han pointerede ligeledes kunstens betydning for mennesker:

- Kunsten bliver for alvor synlig, hvis vi fjerner den. Ellers tager vi den lidt for givet og lægger ikke ordentligt mærke til den. Lad mig forklare det. Siger vi, at vi har ikke brug for musik, bøger og billeder. Lad os fjerne det. Kan vi så overhovedet definere, hvem vi selv er bagefter? Har vi så overhovedet nogen som helst mulighed for at sætte ord på vores følelser? Hvordan kan vi definere en kultur, hvis ikke der er en kunst, som hele tiden debatterer og skaber nye ord, nye billeder og nye lyde på kulturen? sagde Michael Kvium, hvis værker var at finde på Art Herning.

20. udgave af Art Herning markerede et dobbeltjubilæum, da arrangøren Dansk Galleri Sammenslutning fejrede 50 års jubilæum. Årets tema var ’Udsmykning’, og det i alle skalaler. Fra det enkelte værk, der installeres i en virksomheds reception til store offentlige værker i byens rum. 

Art Herning 2018 afholdes den 26.–28. januar i MCH Herning Kongrescenter.


Se flere billeder