27-05-2020  - MCH Presse

Veloplagt Annika Aakjær indviede drive in-scenen i Herning

Veloplagt Annika Aakjær indviede drive in-scenen i Herning

Annika Aakjær indledte drive in-oplevelserne i Herning onsdag aften med alternative bifald i bedste drive in-stil til følge. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Onsdag aften vækkede Annika Aakjær atter koncertglæden i Herning til live, da den 37-årige musiker indledte drive in-arrangementerne på Landsskuepladsen med sin karakteristiske vokal og skæve livsbetragtninger.

Koncertformatet var synligt forandret, da den ene bil efter den anden forsigtigt trillede ind på Landsskuepladsen i Herning, tog plads med passende afstand til nærmeste bil og slukkede motoren. Ikke for at stige ud, men for at læne sig tilbage i bilsædet, tænde for bilradioen og finde den rette FM-frekvens. I vanlig koncertstil var der dog stadig brede smil at spore gennem bilruderne, da Annika Aakjær indtog drive in-scenen på Landsskuepladsen onsdag aften.

Den 37-årige nordjyde bød velkommen i vanlig Aakjær-stil med humor i højsædet, inden hun for alvor tog hul på sin anden drive in-koncert i karrieren med nummeret 'Gå Selv'. Herefter fulgte en række store musikalske øjeblikke med hits som 'Jeg Gi'r', 'Jeg Ved' og 'Står lidt for tæt' på aftenens sætliste, og mellem numrene sørgede den tidligere 'Toppen af Poppen'-deltager for gode grin i bilerne med skæve fortællinger om stort og småt.

Alternativ koncertdynamik
En 3,5 meter høj scene, tre storskærme og lyd gennem bilradioen skulle give det noget utraditionelle koncertformat forudsætningen for en god koncertoplevelse.

Og efter hujen for nedrullede vinduer og glade ansigter at dømme, lykkedes det koncertarrangøren Live Nation og Annika Aakjær at give de kultursultne gæster en forrygende, men anderledes koncertoplevelse. Og da Annika Aakjær i slutningen af koncerten også bevægede sig ned fra scenen og rundt på parkeringsarealerne til tonerne af 'Alt Hvad Jeg Vil Sige', var det i den grad noget, der begejstrede de fremmødte bilister.

Med 'Skulder Ved Skulder' - eller 'Skoda Ved Skoda', som Aakjær vittigt navngav nummeret i aftenens anledning - blev koncerten rundet af, inden den nordjyske sangskriver forlod scenen til lyden af et alternativt, men stort bifald i bedste drive in-stil.

Til og med 2. pinsedag venter flere store drive in-oplevelser i Herning, hvor også Claus Hempler & Teitur, Mads Langer, Onkel Reje, Lars Lilholt, L.O.C., Ude af kontrol, Anders Matthesen, Phlake og Mads & Monopolet kan opleves på Landsskuepladsen. Billetter kan købes via www.mch.dk, hvor det også er muligt at se hele programmet for 'DRIVE IN - LIVE'.


Se flere billeder