27-01-2020  - MCH Presse

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Når Foodexpo 22.-24. marts løber af stablen, bliver det med verdenspremiere på World Cup for tjenere på programmet. Foto: MCH/Tony Brøchner

Jagten sættes ind på både Danmarks, Nordens og nu også verdens bedste tjener, når World Cup for tjenere føjes til rækken af spændende fagkonkurrencer på Foodexpo til marts.

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

- Tjenerne har levet en lidt tilbagetrukket tilværelse, og det vil vi nu lave om på. Mange tror, at tjenergerningen udelukkende handler om at placere en tallerken med mad foran restaurantgæsterne, men faget rummer så meget mere. Når man tager på restaurant, forventer man at få en oplevelse, og det er i høj grad tjenerne, der er med til at levere den oplevelse. Derfor har vi valgt at etablere en international konkurrence, der vil bringe tjenerne frem i lyset og vise alle de særlige ting, som de mestrer, fortæller Uffe Nielsen, formand for Dansk Gastronomisk Union.

Ti tjenertalenter fra ti forskellige lande er inviteret til at deltage i konkurrencen, der kommer til at foregå på messens sidste dag på scenen i Hal E. Deltagerne skal testes i kundskaber som råvareviden, sabelåbning og tranchering af fisk, ligesom deres vinkendskab testes gennem blindsmagning. Tjenerne skal naturligvis også vise, at de kan yde en unik service ved restaurantbordene for at imponere dommerpanelet og hive det første World Cup-trofæ med hjem.

En fantastisk synergi
World Cup for tjenere afholdes sideløbende med konkurrencerne Nordens Bedste Kok, Nordens Bedste Junior Kok og Nordens Bedste Tjener, der også finder sted på messens tredje dag i Hal E. Her står finalister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland klar til at brillere for at kunne kalde sig nordiske mestre.

Danmarks bedste kok og tjener bliver også fundet på Foodexpo. Det sker allerede på åbningsdagen søndag, hvor ti kokkefinalister dyster om at kreere den bedste treretters menu, mens fem tjenertalenter konkurrerer om at levere den bedste service. Alt sammen i et forsøg på at modtage de prestigefyldte titler som Årets Kok og Årets Tjener.

Med både danmarksmesterskab og nordisk mesterskab på Foodexpo var det for Dansk Gastronomisk Union oplagt også at placere World Cup for tjenere på messen.

- Det var et helt naturligt valg. Der er i forvejen flere konkurrencer på messen, der skaber fokus på området, så World Cup skal naturligvis også finde sted her, siger Uffe Nielsen og fortsætter:

- Det giver en fantastisk synergi, at konkurrencerne på denne måde er samlet ét sted. Det øger kendskabet, løfter branchen og giver grobund for innovation. Samtidig er det en stor fordel rent publikumsmæssigt, fordi branchen allerede er samlet på messen. Vi glæder os utrolig meget - og det samme kan publikum roligt gøre, lyder det fra formanden.

Foodexpo finder sted 22.-24. marts i MCH Messecenter Herning, der bliver fyldt til randen med inspirerende udstillinger og nye trendområder, mens besøgende samtidig har et stort og spændende aktivitetsprogram i vente.