05-04-2022  - MCH Presse

Verdens største 1v1-turnering i 'League of Legends' rammer Herning

Verdens største 1v1-turnering i 'League of Legends' rammer Herning

Mads 'Viggomopsen' Mikkelsen gik hele vejen ved sidste års internationale Red Bull Solo Q-finale og kunne dermed efterfølgende kalde sig 'League of Legends'-verdensmester i 1v1-formatet. Foto: Marius Faulhaber/Red Bull Content Pool.

Den danske finale ved Red Bull Solo Q, verdens største 1v1-turnering i computerspillet 'League of Legends', udspiller sig på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning. Danmarks største gamingevent, der for første gang løber af stablen 22.-24. april, bliver dermed stedet, hvor landets deltager i den internationale finale skal findes

En række af landets dygtigste 'League of Legends'-spillere indfinder sig på Gamebox Festival i MCH Messecenter Herning 22.-24. april, hvor den danske LAN-finale af Red Bull Solo Q således finder sted. Verdens største 1v1-turnering i 'League of Legends' skal have fundet sin danske deltager ved den internationale finale, og der er lagt op til en stribe særdeles publikumsvenlige dyster på storskærmen:

- De besøgende på Gamebox Festival kan se frem til en masse spænding under Red Bull Solo Q. Det bliver intenst med tætte kampe og pludselige eksplosioner, og det bliver helt sikkert seværdigt, forudser Mads 'Viggomopsen' Mikkelsen, der sidste år strøg til tops i først den danske og siden den internationale finale ved Red Bull Solo Q og dermed kan kalde sig verdensmester i 'League of Legends' i 1v1-formatet.

- Der er stor prestige i at vinde Red Bull Solo Q, og man får pludselig opmærksomhed også fra folk uden for 'League of Legends'-miljøet. Der blev bragt flere artikler og interviews, da jeg havde vundet, og jeg oplevede også at blive genkendt i byen - det var både sjovt og mærkeligt, konstaterer 'Viggomopsen'.

Om han selv deltager i årets danske finale på Gamebox Festival, afhænger af, om han kvalificerer sig - han er nemlig ikke automatisk garanteret en plads trods sidste års triumf. Men håbet er, at det lykkes, for der er masser at komme efter til Red Bull Solo Q.

- Det betyder rigtig meget at deltage i Red Bull Solo Q - dels fordi man får mulighed for at teste sine evner mod de bedste, dels fordi man møder og får sat ansigt på en masse spillere. Den sociale dimension er helt central, fastslår 'Viggomopsen'.

29.000 deltagere på verdensplan
'League of Legends' har på verdensplan over 100 millioner månedlige spillere, og Red Bull Solo Q kunne sidste år bryste sig af 29.000 deltagere fordelt på 33 lande. Turneringen varer samlet set størstedelen af et år og kulminerer i en global finale, der i år udspiller sig i Montreal, Canada. Kampene varierer mellem hurtigt overståede knaldperler til længerevarende, episke dyster, og hos Gamebox Festival er man svært begejstrede for samarbejdet med Red Bull.

- Vi er rigtig glade for, at Red Bull har valgt at placere den danske Solo Q-finale på Gamebox Festival. Det er er en stor og meget prestigiøs turnering, så den passer perfekt ind hos os. I det hele taget kan vi konstatere, at Red Bulls værdier flugter med vores - ligesom os ønsker de at være med til at lave et stort, unikt og banebrydende event, konstaterer Nikolaj Pagh, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Red Bull Solo Q er blot én af mange konkurrencer på Gamebox Festival. På plakaten er således også Porsche Esports Carrera Cup Denmark, CS:GO-turnering og mange flere.

Gamebox Festival, Danmarks største gamingevent, finder sted for første gang 22.-24. april 2022 i MCH Messecenter Herning. Billetter kan købes hér.