03-03-2017  - MCH Presse

Verdens største heste-arrangement i MCH

Verdens største heste-arrangement i MCH

Fredag og lørdag aften kan man i Jyske Bank Boxen opleve det populære gallashow med kendte ryttere og heste i spektakulære og farverige opvisninger ledsaget af musik og underholdning. Foto fra gallashow 2016: MCH/Lars Møller.

I fem dage byder MCH på alt til hesten og de heste-interesserede. Messe, spektakulært gallashow, internationale konkurrencer og hingstekåring er blot nogle af de mange aktiviteter, besøgende kan se frem til ved Herning Horse Show.

HERNING HORSE SHOW:

- Dansk Varmblods Hingstekåring, Jyske Bank Boxen + MCH Messecenter Herning, 8. - 12. marts 2017.

- Hest & Rytter, MCH Messecenter Herning, 9. - 12. marts 2017

 

Herning Horse Show havde i 2016 et samlet besøgstal på 60.432.

 

Læs mere og køb billetter på mch.dk eller hestogrytter.dk.

Er man fascineret af heste, kan man finde alt, hvad hjertet begærer i MCH Messecenter Herning fra onsdag den 8. til søndag den 12. marts. Her bliver MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen nemlig forvandlet til et mekka med alt til hest og rytter samt opvisning af spring og dressur, unghestechampionat, dressur-clinic og et storslået gallashow.  
Under fællesbetegnelsen Herning Horse Show afholdes messen Hest & Rytter samt Dansk Varmblods 38. udgave af den internationalt anerkendte Hingstekåring. Sidstnævnte anses for at være det største arrangement i Nordeuropa af denne karakter. Hele arrangementet Herning Horse Show regnes for det største af sin art i verden, og det er en af MCH’s største, årligt tilbagevendende begivenheder.
- Vi glæder os til igen at opleve de bedste ryttere og heste på de tre ridebaner - med Jyske Bank Boxen som en helt unik kulisse. De to gallashows ser jeg altid frem til. Stemningen er ganske enkelt fantastisk med 9000 feststemte tilskuere, siger projektchef i MCH Anders L. Mortensen. 

Konkurrencer, auktioner og gallashow
De fem dage byder på et varieret program: Alle dage kan man følge hingstekåringens forskellige konkurrenceklasser samt unghestechampionatet. Lørdag afholdes den spændende og traditionsrige hingsteauktion, hvor man kan overvære Danmarks største, professionelle hingsteauktion med heste i millionklassen. Torsdag aften byder på et specialarrangement med dressur-ikon og international konkurrencerytter Hasse Hoffmann, og både fredag og lørdag aften kan man opleve det populære gallashow med kendte ryttere og heste i spektakulære og farverige opvisninger samt underholdning af sanger Julie Berthelsen, komiker Uffe Holm og violin-virtuosen Kim Sjøgren og barnestjernen Villads. Gallashowet, som i år har temaet ”Four Seasons” og vil føre publikum igennem alle fire årstider og hele følelsesregisteret, er en unik oplevelse for alle – hestekendere eller ej. Præmieoverrækkelser og kåringer finder sted søndag.

Trofaste og købelystne kunder
Med omkring 300 udstillere er Hest & Rytter branchens største salgsmesse til alle i hestebranchen, såvel professionelle som privatpersoner med interesse for heste. De mange udstillere byder på en bred vifte af både velkendte mærkevarer, produktnyheder og gode tilbud inden for alt til både hesten og rytteren i form af ridetøj og -tilbehør samt hestetransport, staldinventar og foder. Og mange besøgende kommer hvert år på messen og gør en god handel.
En af de mange udstillere, som besøgende atter kan glæde sig til at møde på Hest & Rytter, er virksomheden Nathalie Horse Care, som medbringer nyheder inden for både beklædning og plejeprodukter og som ser messen som en god mulighed for at pleje relationer, få personlige møder med kunder og anvende specielle virkemidler for at præsentere sit budskab.
- At deltage i Herning Horse Show er en fantastisk og unik oplevelse for alle hesteinteresserede. Der er alt, hvad hjertet begærer inden for heste og hesterelateret udstyr. Vi glæder os til at vise publikum vores flotte stand, hvor der ske masser af spændende aktiviteter gennem hele messen, siger Helle Kristiansen fra Nathalie Horse Care.

Foredrag og talkshows
Dansk Hesteforsikring og MCH Messecenter Herning inviterer alle til gratis talkshows og foredrag under Hest & Rytter-messen. Her kan besøgende hente ny viden om blandt andet træning, hestehold og –velfærd. Oplæggene er ”Rid med hjertet” ved equiCoach Ditte Young, ”Sådan når du i mål som rytter” ved dressurrytter, underviser og censor for berideruddannelsen Niels Clemmensen samt foredrag og paneldebat med dyrlægerne Sofie Troest Kjeldsen og Katrine Toft, dyrlæge, rytter og DV-avler Michael Sinding og dressurrytter Carina Nevermann Torup.

 

Dansk Varmblods Hingstekåring 2017 i tal

Sætter man tal på årets udgave af Dansk Varmblods Hingstekåring, ser historien således ud:

 

38. Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning

2. største af alle arrangementer i MCH Messecenter Herning

5 dage med hingstekåring, ridestævne, show, messe, foredrag mv.

60.000 forventes at gæste arrangementet

9000 siddepladser i Jyske Bank Boxen

3000 siddepladser i Hal M – Equsana Arena

1000 siddepladser + 500 ståpladser i Hal E – Danish Computer Grup Arena

Over 1000 VIP pladser i de tre opvisningshaller

100 officials

260 frivillige hjælpere

1 paramediciner, 1 læge og 1 ambulance,

272 stande på udstillingsmessen, der optager 6 haller

2 dyrlæger og 1 hesteambulance

750 hestebokse

Over 700 heste fordelt på 450 FEI-konkurrenceheste, 92 hingste til kåring, 73 showheste, 60 championatsheste, hingste til præsentationsklasser samt auktionsheste

3 opvisningsbaner med opvarmningsbaner

Flere end 250 campingvogne ude og inde


Herning Horse Show kan opleves i MCH Messecenter Herning den 8.-12. marts 2017.