07-04-2017  - MCH Presse

Verdenskendt sopran er gæstesolist til opera-rock-show i Herning

Verdenskendt sopran er gæstesolist til opera-rock-show i Herning

Den verdenskendte og prisbelønnede svenske operasanger Gitta-Maria Sjöberg (t.h.) kommer til Herning som gæstesolist i showet ”Opera on the Rocks”, Den højt anerkendte sopran skal både optræde med ensemblet, men optræder også som solist i showet.

Den svenske, prisbelønnede operasanger Gitta-Maria Sjöberg kan til november opleves i en helt ny, musikalsk genre-kombination i MCH Herning Kongrescenter.

Gitta-Maria Sjöberg
Gitta-Maria Sjöberg er uddannet ved Københavns Opera Akademi, og hendes stemmes alsidighed og lyriske og dramatiske evner er anerkendt verden over. I dag underviser hun selv ved mange master classes, hvor unge, lovende talenter nyder godt af hendes undervisning og store erfaring.

Hun besøgte MCH Herning Kongrescenter til nytårskoncerten i 2013.
Gitta-Maria Sjöberg har modtaget mange priser og er ridder af Dannebrogsordenen af 1. grad. Læs mere på gittamaria.com.

Der er smukke duetter og kendte klassikere på programmet, når showet ”Opera on the Rocks” den 2. november 2017 byder indenfor i MCH Herning Kongrescenter til beviset på, at opera og rock kan spille sammen og i fællesskab nå nye højder. Med nogle af Nordens dygtigste musikere i spidsen blander det storslåede show det bedste fra operaens og rockmusikkens verdener. I det usædvanlige musikalske mix opstår en helt unik, musikalsk oplevelse, som begejstrer såvel opera- som rockelskere. Stykker og sange som ”Nessun Dorma”, ”O Mio Babbino Caro”, ”Love of My Life”, ”The Show Must Go On” samt ”Run To The Hills” af Iron Maiden og meget mere er på programmet.

Som noget helt nyt er den svenske operasanger Gitta-Maria Sjöberg gæstesolist i showet. Den prisbelønnede og højt anerkendte sopran skal både optræde med ensemblet, men optræder også som solist i showet.

Spændende rocklyd på klassisk musik

På den klassiske side kan man desuden opleve en stærk, nordisk trio, som består af den prisvindende svenske sopran Cecilia Lindwall, den grammy-nominerede svenske mezzo-sopran Anna Einarsson og den dansk/kinesiske tenor John Venning, som blandt andet er med i De 3 kgl. Tenorer. På rock-siden kan man opleve den tysk/engelske rocksanger Oliver Weers, som med sin enorme stemme tryllebinder publikum og tilfører de klassiske stykker en spændende rock-lyd.

- Det er en stor fornøjelse for os at kunne byde Gitta-Maria Sjöberg velkommen tilbage til MCH Herning Kongrescenter, hvor hun sidst medvirkede ved nytårskoncerten i 2013. Nu kan hun opleves i dette nye og spændende mix mellem opera og rockmusik, Opera on the Rocks, som er en unik musikalsk oplevelse – både for dem, der er til rock og dem, som er til opera, siger Nicki Quist, leder af Kultur, MCH Messecenter Herning.

Showet, hvis lige ikke findes andre steder i verden, har eksisteret i tre år og kan opleves i MCH Herning Kongrescenter torsdag den 2. november 2017 kl. 20:00.

Billetter kan købes via mch.dk.