03-04-2018  - MCH PRESSE

Verdenspremiere: Islandsheste-fest i Herning

Verdenspremiere: Islandsheste-fest i Herning

Pressefoto.

5.-8. april 2018 omdannes MCH Messecenter Herning til Icehorse Festival - verdens første indendørs World Ranking-stævne for islandske heste.

Træk den islandske sweater på, sæt hesten i tøltgear og rid mod Herning. I dagene 5.-8. april forvandles MCH Messecenter Herning til et islandsk hestemekka, når Icehose Festival, som har verdenspremiere på det første indendørs World Ranking-stævne for islandske heste, afholdes i Hal M.

Det bliver et sandt overflødighedshorn af sanseindtryk og inspiration, når en perlerække af verdens fineste islandske heste indtager Herning. Her kan besøgende overvære imponerende konkurrencer, opleve inspirerende foredrag og shoppe løs i et kæmpemæssigt messeområde med alt, hvad en islandsheste-entusiast kan ønske sig.

Verdens største indendørsstævne
En 250 meter oval ridebane, ryttere fra hele verden og omkring 3.000 tilskuere bliver omdrejningspunkt for verdens største internationale, indendørsstævne for islandske heste. Selve stævnet afholdes i Equsana Arena i Hal M. Torsdag og fredag skal der rides B-sportsklasser, mens internationale topryttere i A-sportsklasserne står klar til at dyste lørdag og søndag. Publikum kan se frem til en oplevelse udover det sædvanlige, når nogle af verdens bedste hingste dyster i konkurrencer mod hinanden.

- Icehorse Festival bliver fire dage med fuld tryk på og et væld af aktiviteter. Vi glæder os til at byde hesteentusiaster indenfor til det første og det største indendørs stævne for islandske heste. Der bliver forskellige konkurrencer at følge med i og et stort messeområde at gå på opdagelse i. Vi glæder os over, at vi i samarbejde med Icehorse Festival og Dansk Islandshesteforening, som alle har et stort hjerte for islandske heste, skal lægge bane til eventen, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH.

3.000 kvadratmeter med udstyr og aktiviteter
I et 3.000 kvadratmeter gigantisk messeområde kan besøgende gå på opdagelse blandt udstillere af et bredt udvalg af alt det nyeste indenfor hestesporten og gode tilbud.

I messeområdet vil der også være et udbud af lærerige 'drop in'-foredrag og clinics med dygtige, internationale hesteeksperter samt festlige indslag og hingstefremvisning med avlsshow.

Hestefestivalen afholdes i forbindelse med, at Dansk Islandshesteforening fejrer sit 50 års jubilæum i 2018. Det hyldes lørdag aften med et jubilæumsshow. Icehorse Festival afholdes i samarbejde med Dansk Islandshesteforening og finder sted 5.-8. april 2018 i MCH Messecenter Herning.