11-02-2020  - MCH Presse

Vildskab i vente: Suspekt giver koncert i Jyske Bank Boxen

Vildskab i vente: Suspekt giver koncert i Jyske Bank Boxen

For første gang nogensinde giver Suspekt koncert i Jyske Bank Boxen. Pressefoto.

En aften med vildskab, hårde rytmer og beskidte rapmelodier venter publikum til efteråret, når den populære danske gruppe Suspekt giver sin første koncert i Jyske Bank Boxen nogensinde lørdag 21. november 2020.

De står bag kæmpehits som ’Proletar’ og ’Hun blev bare så glad’ – og senest 2019-singlen ’Gonzo’, der dominerede sommerens hitlister. Fredag 14. februar udgiver raptrioen fra Albertslund så sit 7. album ’Sindssyge Ting’, som er afsættet for koncerten i Jyske Bank Boxen lørdag 21. november 2020.

Suspekt er kendt for liveoptrædener med masser af vildskab, så der er lagt op til en lørdagsfest af de helt store, når tourbussen lægger vejen forbi Herning til november.

- Det bliver de største shows, vi har lavet til dato, og vi håber selvfølgelig på, at det er en oplevelse som vores supportere, nye som gamle, har lyst til at dele med os. Vi er en del af dem, og de er en del af os og vores musik, fortæller Suspekt-rapperen Emil Simonsen.

Tre år nedkogt til ét album
Tre år er der gået, siden Suspekt udgav deres seneste plade ’100% Jesus’, og netop denne treårige periode er afsættet for det kommende album ’Sindssyge Ting’.

- Albummet giver lytteren et indblik i alt det, vi har oplevet de sidste 3 år blandet op med hele livets surdej. Tilsat trommer og melodi, krydret med vanvid og videnskab. Vi er ude i nogle projekter, vi aldrig har rodet med før. 10 minutter lange seancer, gæsteoptrædener der vælter ind og ud mellem hinanden som Cameos i en Tarantino-film. Men mest af alt skal man nok forvente sig lyden af at gøre sig umage. Og jeg tror også, at man som lytter skal gøre sig umage. Aldrig har vi haft så mange idéer, hjælpende hænder og numre på tegnebrættet, forklarer Emil Simonsen, og Andreas Bai Duelund fortsætter:

- Det er en plade med sindssygt mange forskellige vibes. Det er næsten pladens mantra. Og det er måske også det, som har været den største udfordring. At samle alle disse vibes og idéer i ét rumskib. Det er derfor, pladen hedder ’Sindssyge Ting’. Den sindssyge musik, der er blandet sammen med sindssyge tekster i forskellige vibes lavet på forskellige oplevelser og mødet med forskellige mennesker, fortæller Andreas Bai Duelund. 

Gruppens medlemmer understreger, at albummet spænder bredere end tidligere udgivelser. Mens udgivelsen af ’Gonzo’ manifesterede en retning af fest og dumhed, er der desuden tracks på udgivelsen med mere dybde.

Tv-hold i hælene
I forlængelse af albumudgivelsen lanceres desuden en ny tv-serie ved navn ’SUSPEKT’, som har premiere 19. februar på TV 2 PLAY. Gennem fem afsnit kommer seerne helt tæt på bandet under tilblivelsen af ’Sindssyge Ting’.

- I serien får man et indblik i, hvordan vores idéer til sange opstår, hvordan vi indspiller og hygger på samme tid og ikke mindst livet på tourbussen, når vi rejser rundt i hele Danmark med karavanen af musikalske venner og spiller for alle, der vil være med, fortæller Rune Rask.

Sidst danskerne kunne følge bandet helt tæt på, var da dokumentaren ’Da Danmark Blev Suspekt’ rullede over skærmen på DR3 i 2015.  

Suspekt kan opleves i Jyske Bank Boxen lørdag 21. november 2020. Billetter kan købes via mch.dk fra mandag 17. februar kl. 10.