30-05-2024  - MCH Presse

VM i ishockey: Gruppemodstanderne er fundet

VM i ishockey: Gruppemodstanderne er fundet

Jyske Bank Boxen var senest hjemmebane for VM i ishockey i 2018. Foto: MCH/Lars Møller.

Danmarks gruppe for VM i ishockey er netop blevet fastlagt, og fans kan dermed se frem til at opleve Schweiz, Tjekkiet, USA, Tyskland, Norge, Kasakhstan og Ungarn på isen i Jyske Bank Boxen i maj 2025.

Når VM i ishockey finder sted i maj 2025 i Jyske Bank Boxen, kan Danmarks ishockeylandshold se frem til at møde nogle af verdens største ishockeynationer. Lodtrækningen har placeret Danmark i gruppe B med modstanderne Schweiz, Tjekkiet, USA, Tyskland, Norge, Kasakhstan og Ungarn, og det vækker optimisme hos den danske VM-organisation:

- Vi synes, det er en rigtig spændende gruppe, der skal spille i Herning – med store og stolte ishockeynationer som bl.a. USA og ikke mindst de nykårede guld- og sølvvindere fra Tjekkiet og Schweiz. Det bliver samtidig også et glædeligt gensyn med vores naboer fra Tyskland og Norge, som havde masser af fans med til Herning i 2018 – og så får vi også fornøjelsen af at byde velkommen til Kasakhstan og Ungarn for første gang, som uden tvivl også vil gøre det her til en folkefest på tværs af nationer, fortæller Ulrik Larsen, direktør for den danske organisation for VM2025, i en pressemeddelelse.

Gruppe A, som spilles i Stockholm, består af Canada, Finland, Sverige, Slovakiet, Letland, Østrig, Frankrig og Slovenien.

Billetsalget til VM i ishockey starter 3. oktober. Læs mere her.

 

GRUPPE B (Alle kampe i puljen spilles i Jyske Bank Boxen)

Tjekkiet (verdensmester 2024)

Schweiz (VM-sølvvinder 2024)

USA (11 VM-finaler gennem tiden)

Tyskland (VM-sølvvinder 2023)

Danmark (VM-kvartfinale 2010 og 2016)

Norge (seneste VM-kvartfinale var i 2012)

Kasakhstan

Ungarn