09-02-2022  - VM Herning2022, ECCO FEI World Championships Herning 2022

VM i ridesport indtager Herning til august

VM i ridesport indtager Herning til august

Pressefoto.

Jyske Bank Boxen, MCH Arena og en til lejligheden opført arena i samme område bliver lokalitet til det gigantiske VM i ridesport, der fra 6.-14. august 2022 afholdes i Herning.

Det er disciplinerne dressur og voltigering, som åbner konkurrencerne den 6. august. Dressurkonkurrencerne vil blive afviklet på Stutteri Ask Stadium, FC Midtjyllands fodboldstadion, mens voltigering finder sted inde i Jyske Bank Boxen.

Fra den 10. til den 14. august afvikles springkonkurrencerne på Stutteri Ask Stadium, mens paradressur bliver afgjort på det nye BB Horse Arena med plads til 3000 siddende tilskuere.

ECCO Sko A/S er titelsponsor. Dressurkonkurrencerne præsenteres af Blue Hors, springkonkurrencerne af Agria, paradressur af Orifarm og voltigering af Mustang Corp. Helgstrand Dressage er sponsor for VIP-logen, og Longines er officiel timekeeper, og står bag offentliggørelse af start- og resultatlister.

Samarbejdspartnere er desuden Herning Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Ride Forbund.

Et kæmpe område ved Herning danner ramme for VM i ridesport til august, hvor 200.000 tilskuere forventes at besøge verdensmesterskaberne. Det er en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde målt på deltagere, tilskuere og tv-eksponering. Omkring 800 heste fra godt 70 nationer skal dyste i det, der officielt hedder ECCO FEI World Championships 2022 Herning Denmark. Det afholdes fra den 6.-14. august 2022, hvor verdens absolut bedste heste og ryttere skal dyste i de fire discipliner; dressur, springning, paradressur og voltigering.

En kæmpe oplevelse
- Vi er helt sikre på, at byen og de mange tilskuere fra Danmark og hele verden kommer til at få sig en kæmpe oplevelse, fortæller Jens Trabjerg, der sammen med Casper Cassøe er de to arrangører bag afviklingen af verdensmesterskaberne.

- For at vise omfanget har vi udarbejdet en lille film, der viser, hvor stort VM bliver. Et lille sneak peek, kan man sige. Selve konkurrencerne skal afvikles i MCH Arena og Jyske Bank Boxen samt en særligt opbygget arena. Samtidig bliver hele forpladsen omdannet til et stort oplevelsesområde, EquiPark. Og fra to scener, ECCO Square og Zibrasport Equest Scenen vil publikum på pladsen og hjemme i stuerne kunne opleve forskellige indslag, interviews, foredrag og konkurrencer sammen med en række sideevents. Og så skal der jo også være plads til hestene og alle de tilknyttede grooms, fortæller han.

Drømmer om medaljer
De danske ryttere har selvfølgelig et stort ønske om at gøre det godt på hjemmebane. Der er ingen tvivl om, at især dressurrytterne tørster efter at få den holdmedalje, som lige netop glippede ved OL i Tokyo.

Det erkender dressurverdens nr. 2, danske Cathrine Dufour, der også er ambassadør for Herning2022.

- At have VM på hjemmebane er helt unikt, og vi danske atleter vil gøre alt for at stille op til sådan en enestående begivenhed. Mine forventninger er skyhøje, og jeg har også forventninger til alt omkring mesterskaberne. Jeg ved, at der gøres en kæmpe indsats for at sikre en ekstraordinær oplevelse i Herning.

Interessen for at købe billetter til konkurrencerne er stor, så vil man være sikker på at opleve verdensmesterskaberne live, skal man ikke tøve for længe med at bestille billet. Billetter kan købes her.

Det forventes, at ca. 40 pct. af tilskuerne vil komme fra udlandet.
 

Pressemeddelelse skrevet af VM Herning2022, ECCO FEI World Championships Herning 2022
 

VIDEO: SE SNEAK PEEK HER