01-12-2023  - MCH Presse

VM-pantindsamling til gavn for julemærkehjemmene

VM-pantindsamling til gavn for julemærkehjemmene

Tilskuerne i Jyske Bank Boxen har mulighed for at donere deres pant til Julemærkehjemmene, når VM i kvindehåndbold afholdes på hjemmebane. Foto: MCH/Lars Møller

Når VM i kvindehåndbold løber af stablen, vil tilskuerne i Jyske Bank Boxen have mulighed for at donere pant til gavn for Julemærkehjemmene.

December er lig med kvindernes VM. Men december er også lig med det årlige Julemærke. De danske A-landshold er ambassadører for Julemærkehjemmene, og når VM i kvindehåndbold i år afholdes på hjemmebane, sættes der ekstra fokus på den gode sag.

I et samarbejde mellem Dansk Håndbold, MCH A/S og Dansk Retursystem får tilskuerne i Jyske Bank Boxen mulighed for at donere deres pant til Julemærkehjemmene. Hvert år får knap 1.000 børn, der mistrives, bliver mobbet, er ensomme eller ikke tror, at de er gode nok, hjælp på et Julemærkehjem. Gennem et ophold bliver de del af et fællesskab og får styrket deres selvværd. Både indsatsen og tiltaget glæder ledelsen i MCH.

- Kombinationen af en mangeårig god samarbejdspartner og et rigtig godt formål betyder, at vi med stor glæde og helt naturligt bakker op om DanskHåndbolds samarbejde med Julemærkehjemmene. Vi håber, at mange flasker og dåser doneres til børnene, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Også hos Dansk Håndbold og Dansk Retursystem, er man glade for tiltaget:

- Vi er meget glade for dette samarbejde, der giver mulighed for at indsamle pant til gavn for Julemærkehjemmene og de mange børn, der hvert år hjælpes til bedre trivsel. Med denne pantindsamling kan vi både støtte Julemærkehjemmenes arbejde og tage hånd om indsamling af de flasker og dåser, der er i omløb under VM, siger Ann Lykke Davidsen, Chef for Kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold.

- Vi bliver alle lidt større, når vi panter. For hver gang sikrer vi, at flaskerne og dåserne bliver genanvendt til nye. Så udledes der mindre CO2, og der skal ikke produceres ny emballage. Og når pantpengene så samtidig kan komme andre til gavn, bliver pant rigtig godt for meget, forklarer Anne-Mette Bundgaard, Kommunikations- og brandingchef i Dansk Retursystem.

Indsamlingen af pant sker gennem det danske pantsystem, hvorigennem tomme flasker og dåser bliver til nye, når de indsamles og genanvendes.