20-10-2019  - MCH Presse

World Cup-hattrick og hestefest i Herning

World Cup-hattrick og hestefest i Herning

Cathrine Dufour vinder FEI Dressage World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com

Dansk ridesport inviterede i uge 42 indenfor til World Cup Herning, der bød på dressur og spring i verdensklasse i Jyske Bank Boxen, og publikum fik en helt særlig oplevelse, da Cathrine Dufour sikrede sejren i den prestigefyldte World Cup-turnering.

Den tredje udgave af World Cup Herning bød på ridesport i verdensklasse, tilskuerrekord og stor mediedækning, da nogle af verdens allerbedste dressurekvipager dystede om vigtige World Cup-point, mens der også blev afviklet Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur, et stort internationalt springstævne, messe og meget mere  i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning i skolernes efterårsferie.

Flere end 21.000 tilskuere har fulgt konkurrencerne, der søndag kulminerede, da Cathrine Dufour og Bohemian satte dansk rekord i Grand Prix med 83 %. Dufour er den fjerde rytter i verden, der har opnået de procenter i Grand Prix-klassen, og Bohemian har stadig et stort udviklingspotentiale.

- Han har gjort et super job, og han bliver ved med at udvikle sig i den fuldstændige rigtige retning. Han er en ung hest, og han skal have selvtillid. Det har virkelig været sjovt denne weekend, men det kan blive endnu vildere, fortæller Cathrine Dufour, der har fokus rettet mod OL i Tokyo i 2020.

15 ryttere mødtes i FEI Dressage World Cup søndag i Jyske Bank Boxen, hvor tyske Benjamin Werndl og tyske Helen Langehanenberg sikrede sig henholdsvis anden- og tredjepladsen. Det er tredje gang Helen Langehanenberg er i Herning, første gang var ved EM i 2013, hvor hun, efter eget udsagn, havde sit livs ridt på det guldvindende tyske hold:

- Jeg kan virkelig godt lide det her stævne i Herning. Publikum er fantastiske, og det samme er arenaen. Jeg vil elske at komme tilbage til næste år.

Stor begejstring blandt arrangørerne

Equitour Aalborg, Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund arrangerede og gennemførte World Cup Herning i samarbejde med Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH A/S, hvor Jyske Bank Boxen og de tilstødende haller i MCH Messecenter Herning dannede rammen for eventen. Blandt arrangørerne var der stor begejstring efter fem veloverståede dage.

- Vi har haft nogle dejlige dage med super sport, og vi har oplevet en positiv udvikling i antallet af tilskuere. Vi har mærket en markant stigning i efterspørgslen fra de udenlandske ryttere, og blandt dem flere topryttere, som gerne vil ride i Herning. Udviklingen går den helt rigtige vej, og det giver os endnu større muligheder for at udnytte de fantastiske faciliteter i MCH Messecenter Herning. Vi er i fuld gang med at udvikle på arrangementet i 2020 med baggrund i de erfaringer, vi har opnået de foregående år, siger Jens Trabjerg, Sport Director, World Cup Herning, og fortsætter:

- Som arrangør er det berigende, at vi sammen med engagerede frivillige, velvillige sponsorer og gode samarbejdspartnere, kan være med til at bidrage til, vi kan fejre en national sejr for tredje år i træk på hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Forhåbentlig har vi skabt en tradition, ved de store events i Herning, hvor topplaceringer til de hjemlige ryttere er en del af den tradition i begge discipliner. Dressur- og springsporten herhjemme har løftet sig internationalt, og vi er glade for at bidrage til den positive udvikling ved at give rytterne nogle gode rammer at præstere og udvikle sig i, siger Jens Trabjerg, der bakkes op af formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand.

- World Cup dressur i Herning nu for tredje gang og stadig bedre og bedre for ryttere, heste, samarbejdspartnere og ikke mindst publikum. Fantastiske rammer som også giver vores ryttere mulighed for at ride på højeste internationale niveau. OL næste år rykker tættere og tættere på og bruttotruppen til dressurholdet skal vise deres bedste for at kunne blive udtaget. De store springklasser giver også god træning for de bedste springryttere. Alt tyder på at vi også kvalificerer en springrytter til OL. Det er første gang siden OL 2004. Det går godt i Dansk Ridesport og arrangementer som dette giver den optimale forberedelse. Tak til alle samarbejdspartnere som gør dette arrangement mulig til glæde for alle. Den stigende interesse ses tydeligt på ikke mindst billetsalget. En parameter der taler for sig selv, siger Ulf Helgstrand.

En rigtig god tradition

Hos samarbejdspartnerne Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH A/S er der også glæde og taknemlighed efter et veloverstået FEI World Cup Herning:

- Med World Cup Herning har vi fået etableret en rigtig god tradition, der passer rigtig fint med vores mål om blive et nordeuropæisk center for hestesports-events. Jeg er glad for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune, og takker MCH og Sport Event Denmark for samarbejdet. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - og holde fri, og det synes jeg, vi med World Cup Herning er lykkedes med, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune. 

- Det er rigtigt godt at se, hvorledes World Cup Herning gennem de seneste tre år har etableret sig som et fast uge-42 indslag, og hvordan publikum har taget eventen til sig. Sport Event Denmark har været med på rejsen siden 2013 i Herning, hvor der var EM i dressur, para-dressur og springning og høstet værdifulde erfaringer i samarbejde med de øvrige partnere, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, der suppleres af Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S:

- Imponerende og inspirerende kendetegner hele arrangementet. Både de sportslige præstationer og arrangørernes evne til fortsat at udvikle oplevelsen til gavn og glæde for deltagerne, udstillerne og de mange gæster. En varm tak og tillykke til arrangørerne Dansk Varmblod, Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund for at have skabt en tradition her i uge 42 og tak til deltagerne for store sportslige oplevelser, siger Georg Sørensen, der samtidig retter en stor tak til udstillerne og til de mange tusind gæster fra hele Danmark og udlandet, der har besøgt MCH de seneste dage.

 

Resultatet af FEI Dressage World Cup Herning

1          Cathrine Dufour, DEN                     Bohemian                  88.190%
2          Benjamin Werndl, GER                    Daily Mirror 9            84.545%
3          Helen Langehanenberg, GER         Damsey Frh              83.360%
4          Severo Jurado Lopez, ESP             Fiontini                      83.320%
5          Daniel Bachmann Andersen, DEN  Blue Hors Zack         80.485%
6          Hans Peter Minderhoud, NED        Glock's Zanardi         79.675%
7          Agnete Kirk Thinggaard, DEN        Jojo AZ                      77.630%

Se øvrige resultater her